Sendvič od piletine se pojavljuje već u prvom delu virtuelnih avantura Geralta iz Rivije, a ozbiljno se vraća u Witcher 3: The Wild Hunt, gde je prilično uobičajen potrošni materijal - možete ga kupiti u gostionici ili pronaći u kutijama .... opljačkajte ga od palih neprijatelja. Ova grickalica polako vraća zdravlje u slučaju da nema drugih mogućnosti.
Pored toga, možemo naći i verziju sa pečenom piletinom.
Pošto se tokom našeg putovanja pojavljuje gotovo svuda, sendvič je postao jedan od najpoznatijih prehrambenih proizvoda iz igre. Kao poznati i korisni predmet tokom igre, ovo jelo zahteva pravilan tretman.
Sastojci
- pileća prsa - 350g
- pečurke - 100g
- raženi hleb - 4 kriške
- ulje - 1 kašika
UMAK:
- majonez - 3 kašike
- peršun - šaka
- limunovog soka - 1 kašika
- so
- biber
MARINADA:
- tamno pivo - 200 ml
- belog luka - 2 čena
- začinjen senf - 1 kašika
- med - 1-2 kašičice
- limunov soka od pola limuna
- slatke paprike u prahu - ½ kašičice
- so
- biber
Takav sendvič čini idealnu regeneracijsku grickalicu za održavanje vitalne snage tokom dugih sati žestokog igranja ili gledanja WitcherCon-a!
1. MARINADA
Stavite sastojke za marinadu u šerpu ( beli luk pritisnite kroz presu) i dobro promešajte da se sjedine. Što se tiče izbora piva, to može biti jako, ali i slatko tamno pivo, morate da probate marinadu pre dodavanja meda ukoliko je slatko, tako da ne ispadne preslatko. Stavite marinadu na vrlo jaku vatru i kuvajte da smanjite višak vode, sos mora imati gustinu sličnu sosu od pečenja. Trebalo bi da traje oko 15-20 minuta. Gotovu marinadu ohladite na sobnoj temperaturi, a nakon toga premažite očišćena pileća prsa marinadom i stavite u frižider na najmanje 1 sat.
2. UMAK
Umešajte majonez, limunov sok, sitno seckan peršun i prstohvat bibera i soli. Stavite sos u frižider.
3. PEČENJE MESA NA ŽARU
Verzija tiganj: Marinirano meso stavite na vruću, podmazanu tepsiju (najbolje tiganj). Filete pržite oko 4 minuta na srednje jakoj vatri, a zatim ih okrenite na drugu stranu i pržite još 5 minuta. Pored toga, pržite svaku stranu 30 sekundi, nežno držeći meso kleštima. Na kraju prženja dodajte nekoliko kašika vode (ona će cvrčati i pušiti) i protresite tiganj. Zatim pokrijte poklopcem, smanjite jačinu na minimum, dinstajte 1 min i isključite. Izvucite piletinu i prebacite je na tanjir.
Verzija sa roštiljem: U slučaju tradicionalnog roštilja na otvorenom, meso treba pripremiti na poslužavniku. Marinirane filete peći na žaru otprilike 15 minuta, povremeno ih okrećući i prelivati ostatkom marinade. Kada meso pravilno porumeni, stavite ga sa strane rešetke (tako da ne bude direktno iznad uglja koji gori) i ostavite oko 1-2 minuta da odmori. Zatim ga prenesite na tanjir.
4. ROŠTILJ PČURKE I HLEB
Na istom tiganju ili roštilju brzo ispecite pečurke, isecite na debele kriške (oko 1 minut sa svake strane) i na kraju ih lagano pospite solju i krupno mlevenim biberom. Izvadite pečurke iz tiganja / roštilja i prepecite kriške hleba, takođe oko 1 minut sa svake strane.
5. POSLUŽIVANJE
Namažite sos na krišku prepečenog hleba, dodajte pečurke na žaru i pileća prsa, stavite drugu krišku i takođe namažite sosom. Lagano pritisnite sendvič rukom i imate Witcher obrok!