Vesti/Najnovije
04.10.2024.
Autor: GameS Staff

Igre koje ćemo zaigrati u OKTOBRU

Nastavci, puca;ine, horor i Mario partijanje

Kako ulazimo u oktobar, tako se približavamo kraju 2024. godine, meseca koji je tradicionalno rezervisan za velike AAA naslove i nekoliko iznenađenja. Ova godina nije izuzetak, jer je Call of Duty: Black Ops 6 glavna atrakcija meseca, uz podršku nekoliko horor naslova. Zanimljivo je da su većina igara u ovom žanru r ili remasteri, dok stari favoriti poput Until DawnShadows of the Damned i Silent Hill 2 Remake, dobijaju novu šansu u oktobru.

Pored ovih glavnih naslova, očekuju nas i brojna druga poznata izdanja. Atlus će lansirati potpuno novu igru pod nazivom Metaphor: ReFantazio, Starship Troopers: Extermination će imati potpuno izdanje, a obožavaoci Betmena će moći da se vrate u Arkhamverse kroz novu VR igru. Još jedno veoma očekivano izdanje je Dragon Age: The Veilguard od BioWare, dok se Redacted čini kao zanimljiv novi naslov u univerzumu The Callisto Protocol.

 

Igre za oktobar 2024

Između glavnih izdanja nalazi se nekoliko manjih i indie igara, tako da ćete sigurno pronaći nešto što vam prija.

 

 

Proširivanje igara kroz DLC-ove i remastere često dolazi s izazovom balansiranja između nostalgične baze fanova i novih igrača. U slučaju Silent Hill 2 i Diablo 4: Vessel of Hatred, kreatori moraju osigurati da nova verzija ostane verna originalu, dok istovremeno uvode tehnička i narativna poboljšanja. Još jedan izazov je ispuniti očekivanja današnje publike koja traži ne samo poboljšanu grafiku već i bogatije priče i dublju mehaniku igre.

Silent Hill 2

Iako je do zvanične premijere još uvek ostalo vremena, izgleda da su neki igrači već dobili rane kopije rimejka Silent Hill 2. Ovaj neočekivani dolazak je neke obradovao, a neke iznervirao napravivši ljubomoru i frustraciju među fanovima dok neki čekaju da i njihovi primerci Silent Hill 2 stignu.

Remake Silent Hill 2 kompanije Bloober Team konačno je skoro pa tu, nakon godina iščekivanja. Silent Hill 2 je jedna od najomiljenijih igara iz originalne Konami serije, a remake nikada nije lak zadatak kada su u pitanju sva očekivanja. Igrači su nestrpljivi da prvi put isprobaju naslov, a kako smo već napisali, izgleda da su neki već imali tu priliku. Korisnik na Redditu po imenu ConflictConscious665 i nekoliko drugih sa društvenih mreža izvestili su da je kopija igre stigla pre vremena. Pre nego što je obrisao svoj post, ConflictConscious665 je objasnio da je njegov prijatelj ranije dobio kopiju igre i priložio nekoliko snimaka ekrana kao dokaz. Snimci su izgledali legitimno, ali je post kasnije uklonjen zbog straha od negativnih reakcija Konamija ili Bloober Team-a zbog kršenjapravila o  datumu izlaska.

ConflictConscious665 nije znao kako je njegov prijatelj došao do rane verzije igre, ali ponekad se igre isporučuju čim stignu u skladišta, što može značiti da će stići do kupca pre planiranog vremena. Kako se stvarni datum izlaska Silent Hill 2 brzo približava, ova rana isporuka je uzburkala mnoge fanove. Nekoliko njih je tražilo više informacija o tome kako igra funkcioniše i da li ispunjava očekivanja i original. Prijatelj ConflictConscious665-a je uporedio igru sa remake-om Resident Evil 2, što je fanove oraspoložilo, s obzirom na to koliko je taj remake bio hvaljen. Igrač je naveo da je proveo oko 8 sati igrajući naslov i da je bio na 39% u igri, što se čini da se poklapa sa tvrdnjama o dužini remake-a Silent Hill 2.

Zašto su drugi imali priliku da igraju igru ranije nego što je planirano?

Zvanični datum izlaska Silent Hill 2 je 8. oktobar, što znači da je igra nekim igračima stigla punih nedelju dana ranije. Ipak, glavni razlog zbog kojeg su fanovi uzrujani je to što skuplja verzija igre koja se može unapred naručiti omogućava igračima da igraju dva dana ranije. Za one koji su već platili više za ovu privilegiju, gledanje kako drugi igrači imaju priliku da uživaju u igri daleko pre toga deluje nepravedno. Nažalost, greške se dešavaju a neki retailer je naptavio ovu koja je pojedine igrače obradovala.

 

Diablo 4 Vessel of Hatred

Trenutak izlaska za nastavak franšize Diablo 4, pod nazivom Vessel of Hatred, je sve bliže. Blizzard je konačno otkrio tačno vreme kada će igrači moći da zaigraju prvi dodatak za ovaj ARPG. Vessel of Hatred zvanično kreće 8. oktobra, ali će biti dostupna za igranje 7. oktobra za igrače u Severnoj i Južnoj Americi. Igrači na PC-u preko Blizzardove Battle.net platforme mogu preuzeti ekspanziju od danas, 30. septembra. Oni koji igraju na Xbox ili PlayStation konzolama moraće da sačekaju do 4 PM PT 5. oktobra. Igrači na Steamu neće imati mogućnost preuzimanja ekspanzije unapred.

Pored dodavanja ekspanzije, Vessel of Hatred donosi značajne izmene i u osnovnoj igri. Sistem težine u Diablo 4 će doživeti veliku promenu, zajedno sa značajnim izmenama mnogih klasa i Paragon sistema. Sve ove promene biće deo besplatnog ažuriranja koje ne zahteva ekspanziju Vessel of Hatred. Za one koji poseduju ekspanziju, prvi dodatak će uvesti novu priču i region za istraživanje, kao i novu klasu Spiritborn, "prvu takvu" kooperativnu tamnicu na kraju igre, angažovane plaćenike i povratak Runewords.

Igrači mogu osvojiti besplatne nagrade od 8. oktobra do 8. novembra. Mogu dobiti tri besplatna izgleda za oružje u in-game prodavnici. Kampanja Twitch Drop takođe počinje 8. oktobra i traje do 5. novembra. Gledajući tri sata dijablo strimova svake nedelje, igrači će otključati kozmetičke nagrade za pet originalnih klasa, a oni koji kupe ili poklone pretplate eligible streamerima dobiće mount i opremu za mount.

Najnoviji trejler za ekspanziju Vessel of Hatred ne samo da ističe sve nove funkcije koje dolaze u Blizzardov ARPG, već i ključne trenutke u priči, uključujući potencijalnog konačnog boss-a igre. U trejleru su otkrivena dva velika zapleta.

Prvi se odnosi na Katedralu svetlosti, koja je podeljena nakon smrti Inariusa na kraju osnovne igre. Sada, nova militantna sekta pod nazivom Burnt Knights želi da preuzme kontrolu i ne deluju posebno prijateljski. U trejleru vidimo novog lika, vođu Burnt Knights Urivara, kako se sprema da pogubi nekoga dok ga njegovi obožavaoci bodre. S obzirom na Inariusovu smrt, nejasno je da li Burnt Knights imaju novog anđela koga bi mogli slediti, ali postoje naznake da će igrači u Vessel of Hatred možda sukobiti snage neba. Novi Mythic Unique predmet, Heir of Perdition, dolazi sa affixom koji daje "+200% štete anđelima i demonima". Igrači još nisu sreli anđele u Diablo 4, a predmet očigledno potvrđuje da će se boriti i protiv neba i pakla u ekspanziji.

Što se tiče drugog zapleta otkrivenog u trejleru, ne bi trebalo da iznenadi da će igrači se suočiti sa Mephistom, Gospodarom mržnje. Osnovna priča ekspanzije se vrti oko Neyrelle, koja putuje sa Soul Stone koji sadrži Mephista, dok pokušava da se oslobodi Prvog Zla jednom zauvek. Istovremeno se bori da zadrži Mephistov uticaj, dok njen um polako postaje zaražen njegovom zlobe. Trejler otkriva mogući konačni obračun sa Mephistom, u kojem je on preuzeo oblik ogromnog, demon-kodnog vuka sa pipcima. Da li je ovo Mephistova konačna forma, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, pomalo je iznenađujuće što bi Blizzard mogao da otkrije jedan od klimaktičnih sukoba ekspanzije u pre-lansirnom trejleru, čak i ako su igrači već očekivali da se bore protiv Mephista u nekom obliku. 

Diablo 4: Vessel of Hatred izlazi 8. oktobra i donosi brojne nove sistemske promene u ARPG. Kao što se vidi u trejleru, ponovo su dostupni plaćenici, a nova kooperativna tamnica na kraju igre koja dolazi kao deo ekspanzije biće prva takva u Diablu. Ekspanzija takođe dodaje novu klasu, Spiritborn, koju igrači mogu da koriste, kao i povratak Runewords iz Diabla 2.

 

Dragon Ball: Sparking Zero

Dragon Ball: Sparking Zero se priprema da postane najbogatija igra iz serijala Dragon Ball do sada, sa čak 181 igrivim likom dostupnim na lansiranju.

Uz već potvrđene DLC borce, igra obećava sadržaj koji će zadovoljiti i najzahtevnije fanove. Ova igra dolazi u trenutku kada su novi likovi predstavljeni u anime i manga serijalu Dragon Ball Super, što čini izbor likova još raznovrsnijim. Iako Goku i Vegeta čine značajan deo igrivih likova, igra nudi i mnogo opcija za one koji žele da isprobaju različite borbene stilove.

Svi serijali Dragon Ball-a su zastupljeni, kao i neki od filmova, čime se Dragon Ball: Sparking Zero ističe kao odlična ulazna tačka u Budokai Tenkaichi seriju, kako za nove igrače, tako i za veterane.

Neki od likova u Dragon Ball - Sparking! ZERO:

  • Android 13: jedan od zapaženih likova iz serijala, poznat po svojoj sposobnosti da se transformiše u Fusion Android 13, što ga čini moćnim protivnikom.

  • Goku: Centralna figura serijala, sa raznim transformacijama uključujući Super Saiyan, Super Saiyan God i Ultra Instinct, svaki sa svojim jedinstvenim potezima i sposobnostima.

  • Vegeta: Gokuov rival, poznat po svojoj borbenoj duhovnosti i raznim formama, uključujući Majin Vegetu i Super Vegetu, koje dodatno obogaćuju igru.

  • Broly: Lik poznat po svojoj izuzetnoj snazi, sa različitim verzijama uključujući Legendary Super Saiyan, čineći ga jednim od najmoćnijih boraca u igri.

  • Frieza: Klasični neprijatelj u serijalu, sa različitim formama koje mu omogućavaju različite strategije borbe.

  • Broj Ime lika Tip lika Izvor (anime/manga)
    1 Goku Saiyan Dragon Ball Z
    2 Vegeta Saiyan Dragon Ball Z
    3 Gohan Saiyan Dragon Ball Z
    4 Piccolo Namekian Dragon Ball Z
    5 Frieza Alien Dragon Ball Z
    6 Cell Android Dragon Ball Z
    7 Beerus God Dragon Ball Super
    8 Whis Angel Dragon Ball Super
    9 Jiren Pride Trooper Dragon Ball Super
    10 Broly Saiyan Dragon Ball Super
    11 Trunks Saiyan Dragon Ball Z
    12 Bulma Human Dragon Ball Z
    13 Krillin Human Dragon Ball Z
    14 Tien Human Dragon Ball Z
    15 Yamcha Human Dragon Ball Z
    16 Master Roshi Human Dragon Ball Z
    17 Android 17 Android Dragon Ball Z
    18 Android 18 Android Dragon Ball Z
    19 Goten Saiyan Dragon Ball Z
    20 Bardock Saiyan Dragon Ball Z
    21 Raditz Saiyan Dragon Ball Z
    22 Videl Human Dragon Ball Z
    23 King Kai Kai Dragon Ball Z
    24 Dende Namekian Dragon Ball Z
    25 Zarbon Alien Dragon Ball Z
    26 Dodoria Alien Dragon Ball Z
    27 Ginyu Force Alien Dragon Ball Z
    28 Chiaotzu Human Dragon Ball Z
    29 Chi-Chi Human Dragon Ball Z
    30 Pan Saiyan Dragon Ball Super
    31 Kefla Saiyan Dragon Ball Super
    32 Cabba Saiyan Dragon Ball Super
    33 Hit Assassin Dragon Ball Super
    34 Toppo Pride Trooper Dragon Ball Super
    35 Granolah Cerealian Dragon Ball Super
    36 Gas Heater Dragon Ball Super
    37 Bardock (Zeno) Saiyan Dragon Ball Super

Uz Dragon Ball: Sparking Zero, igrači će imati priliku da istraže bogatstvo likova iz cele franšize, sa raznim opcijama koje omogućavaju dinamične borbe i strategije. Očekivanja su visoka, a sa dodatnim sadržajem koji dolazi kroz DLC-ove, ova igra će sigurno ostaviti svoj trag u svetu borbenih igara.

Multiplayer "Must-Play" igre za oktobar 2024

Evolucija multiplayer igara transformiše iskustvo igranja, podstičući veći fokus na kompetitivnost i timski rad. Naslovi kao što su Call of Duty: Black Ops 6 i Predator: Hunting Grounds uvode nove elemente taktičke igre i interakcije, nudeći igračima više slobode u strategijama, ali i zahtevajući veći nivo posvećenosti. Ove igre često implementiraju live-service modele, što menja kako igrači prilaze igranju, očekujući redovan sadržaj i dugotrajnu podršku od strane developera.

 

Call of Duty: Black Ops 6

Primetno je da Call of Duty: Black Ops 6 fanovi izražavaju zabrinutost zbog emota koji su prikazani u trećem licu, jer omogućavaju igračima da steknu nepravednu prednost nad protivnicima tako što će ih lakše uočiti iz skrivenih mesta. Sličan mehanizam postojao je u Call of Duty: Black Ops 4, što je izazvalo nezadovoljstvo među fanovima, a čini se da je taj efekat mnogo izraženiji u COD: Black Ops 6.

Tokom beta faze, Call of Duty: Black Ops 6 oborio je nekoliko rekorda, ali igra se suočila i sa raznim problemima. Mnogi igrači su se žalili na nerazmernu jačinu nekih oružja, dok su drugi primetili da se developeri još uvek bore da pronađu idealnu ravnotežu za pomoć pri ciljanju. U tom kontekstu, zajednica je istakla novi problem. U novom postu na subreddit-u BlackOps6, korisnik coone90 naglašava zaista frustrirajući problem prisutan u Call of Duty: Black Ops 6. Naime, kada igrači koriste emote u ovoj igri, oni se prikazuju u trećem licu, iako je igra inače u prvom licu. Iako ovo možda deluje kao mala stvar, zapravo omogućava igračima da provire iza uglova i zidova, što im pomaže da uoče svoje protivnike bez da budu primetili.

Fanovi Call of Duty: Black Ops 6 smatraju da bi Activision trebalo potpuno da preispita ovaj mehanizam, jer je izuzetno nepravedan prema igračima. Mnogi su sugerisali da bi Call of Duty mogao da se ugleda na druge igre poput Apex Legends gde protivnici nisu prikazani ako nisu vidljivi iz modela igrača. Ovo bi omogućilo igračima da koriste emote u trećem licu, ali ne bi mogli da vide svoje protivnike iz te perspektive kamere, jer ih njihov model ne vidi.

Fanovi su iznenađeni što je opcija emota u trećem licu i dalje prisutna, uprkos kritikama koje su developeri dobili zbog sličnog mehanizma u Call of Duty: Black Ops 4. Neki su istakli da je kamera bila zaključana dok su se izvodili emoti u Call of Duty: Black Ops 4, što je donekle ublažilo probleme. Međutim, u slučaju COD - Black Ops 6, slobodna kamera omogućava igračima da dobiju mnogo informacija, pružajući im značajnu prednost nad protivnicima. Activision aktivno prikuplja povratne informacije zajednice i implementira ih u Call of Duty: Black Ops 6, pa ostaje da se vidi da li će ovaj mehanizam biti prepravljen pre izlaska igre.

 

Horizon Zero Dawn Remastered

Nakon najave remastera Horizon Zero Dawn, Sony je "tiho" povećao cenu osnovne igre na PlayStation Store. Igra je prvobitno objavljena 2017. godine i od tada je doživela značajna sniženja cene, ali čini se da Sony ne želi da igrači iskoriste ove povoljnije cene za remaster.

Glasine o native verziji Horizon Zero Dawn za PS5 kružile su već nekoliko godina, sa spekulacijama o mogućem remasteru ili remake. Mnogi fanovi PlayStation-a su se plašili druge opcije jer igra nije ni blizu deset godina starosti. Srećom, nedavna State of Play emisija u septembru 2024. godine potvrdila je da će Horizon Zero Dawn biti remasterovan za PS5 i PC. Iako neki i dalje dovode u pitanje potrebu za remasterom od 50 dolara za igru staru iz 2017. godine, remaster bez sumnje donosi mnogo vizuelnih i igračkih poboljšanja u odnosu na original.

Kao i kod nadogradnje za Uncharted: Legacy of Thieves Collection, igrači na PS5 i PC-u koji već poseduju Horizon Zero Dawn mogu nadograditi na remaster za 9,99 dolara. Ipak, Horizon Zero Dawn je dostupan više od sedam godina i od tada je više puta snižen. Korisnik sa Twittera, GamePittReviews, nedavno je primetio da je Sony "tajno" udvostručio cenu Horizon Zero Dawn na PlayStation Store, verovatno kako bi sprečio igrače da kupe igru i nadograde je na remaster po nižoj ceni.

 

 

Nove igre za VR

Meta Quest 3 donosi naprednu virtuelnu realnost koja pruža veću imerziju u igrama kao što je Batman Arkham Shadow. Igrači sada mogu doživeti atmosferu Gothama i interaktivno se suočavati s neprijateljima, što pruža iskustvo koje je teško postići na tradicionalnim platformama. Tehnologije kao što je Meta Quest 3 omogućavaju dublje uranjanje u svet igre, stvarajući osećaj da ste deo njega, čime se značajno unapređuje igrivost i celokupni utisak.

Ryan Payton o igri Batman: Arkham Shadow za Game Rant

Datum izlaska i preordera Batman: Arkham Shadow je pomerio datum izlaska na 22. oktobar, uz mogućnost kupovine u paketu sa Meta Quest 3/3S uređajima. U iščekivanju, spekulacije o identitetu Rat Kinga su na vrhuncu, dok je pokazano i poboljšano gameplay iskustvo u borbi i stealth segmentima.

Challenge mape Ryan Payton, direktor studija Camouflaj, potvrdio je da će igra sadržavati challenge mape za borbene i stealth izazove, zahvaljujući zahtevima zajednice. Ove mape omogućavaju igračima da se takmiče za visoke rezultate, pružajući brz pristup akciji i olakšavajući upoznavanje novih igrača s igrom.

Ciljna publika U intervjuu, Payton je naglasio izazov balansiranja između privlačenja novih igrača i zadržavanja bogate istorije Arkham franšize. Priča se odvija u ranim danima Batmanove karijere, što olakšava novim igračima da uđu u svet Arkham univerzuma bez potrebe za poznavanjem prethodnih igara.

Inspiracija iz Arkham Origins Payton je istakao kako je Batman: Arkham Origins često bio nedovoljno cenjen i kako su mnogi elementi te igre inspirisali njihov rad na Arkham Shadow. Priča i mehanika su zasnovani na bogatom narativu Origins, što će igrači moći da primete.

Interakcije i izbori Igra će imati mogućnosti interakcije tokom ključnih trenutaka, kao što je odlučivanje da li da se rukuje s Harvijem Dentom, ali neće nuditi drastične promene u završetku priče. Umesto toga, naglasak je na iskustvenom pristupu i dodatnim informacijama koje igrači mogu dobiti kroz različite izbore.

Identitet Rat Kinga Payton je objasnio da igra ne stavlja fokus na identitet Rat Kinga, već na borbu protiv njega. Igrači će istraživati njegove operacije, ali identitet nije ključno pitanje u narativu.

Batcave i elementi lore Batcave u Arkham Shadow nije ista kao u Arkham Origins; predstavlja drugačiju lokaciju. Takođe, igra će sadržati različite lore, easter egg i reference na prethodne naslove, uključujući detalje poput answering machine iz Arkham Knighta.

Batman: Arkham Shadow obećava da će pružiti bogato i interaktivno iskustvo, koje će zadovoljiti i nove i iskusne igrače, dok će istovremeno istraživati teme koje se tiču Batmanove borbe protiv zla u Gotham Cityju.


Koju igru ćete vi prvo zaigrati ovog meseca kada su u pitanju novi naslovi?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Proširi svoj svet uz VR Oculus Meta Quest 3  Pretvori svoj dom...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
119.999,00 RSD
Vrsta
Nova
119.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Proširi svoj svet uz VR Oculus Meta Quest 3  Pretvori svoj dom...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
89.999,00 RSD
Vrsta
Nova
89.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
VR
Torba za transport i zaštitu Quest Oculus Meta Quest 2   Idealno za tra...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.499,00 RSD
Vrsta
Nova
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Nosač za VR Oculus Meta Quest 2 - Holding Kit Ergonomski nosač sa kaišem Pri...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Meta Quest 2 ti omogućava slobodno kretanje u VR svetu bez kablova zahvaljujući če...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
54.999,00 RSD
Vrsta
Nova
54.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41582
Call of Duty - Black Ops 6 igra za PS4 donosi novu eru u Call of Duty serijal...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.499,00 RSD
Ušteda 5%
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999,00 RSD
9.499 ,00 RSD

Slični članci

02.
Oct.
2024.
Blog
Istražujući pismo svoje pokojne supruge, Džejms se vraća tamo gde su stvorili toliko uspomena - Silent Hill. Ono što pronalazi je grad duhova o...
27.
Jun.
2024.
Vesti/Najnovije
Call of Duty: Black Ops 6 donosi brojne novine i unapređenja koja će oduševiti kako veterane serijala, tako i nove igrače. Prvo što ćeš ...
24.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Septembar nije samo mesec kada se kreće u školu. U septembru se uvek povećava broj novih naslova u radnjama. Iako su neka nova i čudna vremena kada se...