Vesti/Najnovije
20.08.2024.
Autor: GameS

Šta znamo o Harry Potter: Quidditch Champions

Nema mikrotransakcija!

Kada je početkom 2023. objavljen Hogwarts Legacy, mnogi dugogodišnji obožavaoci Pottera su bili razočarani što u ovoj akcijskoj RPG igri nije bilo mini igre o Quidditchu. Ispostavilo se da ovaj propust nije napravljen slu;ajno, jer je Warner Brothers u aprilu te godine najavio da će ovaj izmišljeni sport dobiti svoju igru u vidu kompetitivnog multiplayer naslova pod nazivom Harry Potter: Quidditch Champions.

Iako se ova nova igra ne može pohvaliti istim umetničkim stilom kao Hogwarts Legacy, Harry Potter: Quidditch Champions privlači pažnju mnogih fanova, budući da je prva igra posvećena Quidditchu još od Harry Potter: Quidditch World Cup-a iz 2003. godine, koji je objavljen pre više od 20 godina. S obzirom na ogroman uspeh franšize, ne bi bilo iznenađujuće ako bi samo ime Pottera bilo dovoljno da Quidditch Champions postane veliki hit.

Licencirane igre nisu uvek baš zagarantovani uspeh, kako nam je pokazao recimo Marvel's Avengers, uprkos tome što su bili povezani sa popularnim IP-ima u pop kulturi. Barijera za ulazak u Quidditch Champions je nešto manja za vlasnike PlayStation konzola jer će igra biti deo PS Plus mesečnog kataloga igara od prvog dana u septembru. Ovde se računa da ova taktika lansiranja igre u okviru PS Plus može da uspe, baš kao što je bilo sa Rocket League. Rocket League je sada besplatna za igranje, ali kada je igra prvi put izašla sredinom 2015. godine, zapravo se naplaćivala, baš kao i Harry Potter: Quidditch Champions. Ova sada multiplatformska sportska igra vožnje je prvobitno nila lansirana na PlayStation 4 i Windows sa cenom od 20 USD. Prodaja multiplayer naslova premašila je očekivanja developera Psyonic na obe platforme. Rocket League je postala najpreuzimanija PS4 igra 2016. godine, uprkos tome što je igra u tom trenutku bila stara već godinu dana. Veliki deo ove popularnosti na PlayStationu može se pripisati činjenici da je igra bila dostupna na PS Plus od prvog dana.

Sony obično ne dodaje mnogo izdanja na dan lansiranja u svoj najvažniji gaming pretplatnički servis. Naprotiv, izdavač je više puta otvoreno kritikovao ovu ideju, navodeći je kao nešto što bi narušilo njihov ciklus AAA izdanja i pogoršalo njihov kvalitet. Sony je tokom godina stavio pristojan broj naslova na PS Plus od prvog dana, uključujući nedavna izdanja kao što su Animal Well, Stray, Sea of Stars, Tchia i Meet Your Maker. Ogromna većina tih naslova su indie igre, a čak je i Rocket League započela kao indie igra pre nego što je kupljena od strane Epic Games 2019. godine.

Ovo čini lansiranje Harry Potter: Quidditch Champions na PS Plus od prvog dana značajnijim, jer je jedan od prvih AAA naslova koji se pojavljuje na servisu od prvog dana, bilo da je treća strana ili drugačije.

Lansiranje od prvog dana na PS Plus može učiniti da Quidditch Champions postane veliki hit. Činjenica je da se ovaj sportski naslov može se suočiti sa jakom konkurencijom od besplatnih multiplayer izdanja poput Fortnite, Fall Guys i Rocket League, ali ovo lansiranje na PS Plus će verovatno pružiti igri mnogo veću izloženost nego što bi je inače dobila, posebno ako ispuni očekivanja.

Uspeh Harry Potter: Quidditch Champions u velikoj meri zavisi od kvaliteta igre jer ako igra ne bude na visokom nivou, mogla bi propasti uprkos lansiranju na PS Plus od prvog dana, poput Foamstars i Destruction All-Stars pre nje.

 

 

Datum

Harry Potter: Quidditch Champions je najavljen početkom 2023. godine, a nakon potpunog otkrivanja na Summer Game Fest-u, sada je poznato da će ova očekivana igra o magiji i čarobnjacima biti objavljena 3. septembra 2024. godine.

Cene

Standardna edicija igre biće dostupna po ceni od 4.999 dinara i već sada možete da poručite ovu igru i ostvarite preorder popuste i poklone.

U FAQ sekciji na zvaničnom sajtu igre, navedeno je da trenutno nema planova za uključivanje mikrotransakcija u igru. Ovo će mnogim igračima biti osveženje u savremenom svetu igara gde mikrotransakcije i battle pass sistemi dominiraju. Umesto toga, igrači će otključavati sadržaj igrajući igru. Za PlayStation Plus pretplatnike, standardna edicija će biti dostupna besplatno od prvog dana.

Načini igranja

Igra će nuditi različite načine igranja, uključujući Single Player i Co-op Career Mode, Exhibition Matches i PvP.

U Career Mode, igrači će imati priliku da pređu put od početnika u Weasley-ovom brlogu do zvezda koje predstavljaju svoju zemlju na Quidditch World Cup.

Exhibition Matches omogućavaju izbor timova i stadiona, a mogu se igrati sami ili sa prijateljima.

PvP mod omogućava igračima da pokažu svoje veštine u Quidditchu celom svetu, a kako je igra prvobitno najavljena kao konkurentno multiplayer iskustvo, postoji nada za ranked mode.

Igranje po pozicijama

Za razliku od igre Harry Potter: Quidditch World Cup iz 2003. godine, gde igrači kontrolišu ceo tim, u Quidditch Champions igrači će kontrolisati samo jednu poziciju u timu. Igranje kao Chaser, Keeper, Beater ili Seeker donosi potpuno različite izazove i iskustva, čime igra ostaje sveža i dodaje dubinu određenim elementima Quidditcha.

U Quidditchu postoje tri Chasera koji prelaze, dodaju i postignu gola, jedan Keeper koji brani obruče, dva Beatera koja lansiraju Bludgere ka protivnicima kako bi ih izbacili iz ravnoteže i jedan Seeker koji završava igru hvatanjem Golden Snitch-a.

Razvijanje veština i različitih metli

Kao stvarni Quidditch sportisti, igrači će moći da unaprede svoje veštine i usvoje različite stilove igre. To će se vršiti putem skill poena i biće jedinstveni za svaku poziciju. Takođe, igrači će moći da menjaju stil letenja promenom i unapređivanjem metli.

Dok su metle u Hogwarts Legacy bile samo kozmetički dodatak, sticanje novih metli biće mnogo nagrađivane u Quidditch Champions.

Personalizacija

Na osnovu trejler, snimaka i informacija, jasno je da Harry Potter: Quidditch Champions nudi mnogo opcija za personalizaciju.

Igrači će moći da kreiraju svoje likove ili da igraju kao poznati likovi iz Harry Potter serijala. Popularni likovi će imati različite skinove i izglede, kao što su Harry i njegovi prijatelji u odelima iz The Prisoner of Azkaban i The Half-Blood Prince. Takođe, različiti Quidditch timovi i stadioni će biti prikazani, uključujući četiri Hogwarts kuće, nacionalne timove Bugarske i Irske, i timove iz Beauxbatons i Durmstrang.

 

 

Bonus sadržaj za igrače Hogwarts Legacy

Vlasnici igre Hogwarts Legacy će dobiti Bonus Legacy Pack besplatno. To uključuje kozmetički sadržaj kao što je metla Moontrimmer Broom, hero skin za jednog od najzanimljivijih likova, Sebastiana Sallowa, kao i njegovu štap i Ancient Magic emblem.

Igrači i karakteri

Najavljeno je pet igrivih likova za Harry Potter: Quidditch Champions zahvaljujući najnovijem traileru i zvaničnim snimcima. Ova lista uključuje poznate likove kao što su

  • Harry Potter,
  • Ron Weasley,
  • Ginny Weasley,
  • Fred/George Weasley,
  • Draco Malfoy,
  • Cho Chang i
  • Custom Character.

Za sada nemamo informaciju da li će neki likovi biti ograničeni na određene načine igre, pa se nadamo da neće biti razočarenja.

Platforme

Harry Potter: Quidditch Champions izlazi 3. septembra 2024. godine i biće dostupan na svim platformama uključujući PC (putem Steam-a i Epic Games Store-a). Za konzole nam ovaj AAA naslov stiže kao Deluxe edicija sa mnogim dodacima ali i cenovnim pogodnostima:

Takođe će biti dostupan na PS Plus od prvog dana.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Bobble Figure Harry Potter POP! - Harry Potter Quidditch 9cm
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4302
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD

Slični članci

28.
Jun.
2023.
Vesti/Najnovije
2023. godina je donela mnogo čuda u svetu čarobnjaka, ali nam noviteti tek predstoje!
26.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Igra se kao samostalna igra ili kombinuje sa drugim Funkoverse strateškim igrama za vrhunski duel čarobnjaka epskih razmera.