Vesti/Najnovije
30.08.2024.
Autor: GameS

Najbolje igre u kojima igramo TENIS

Mario ili Đoković?

Tenis i igre imaju dugu zajedničku istoriju. Od Tennis For Two (1958) i stoni tenis Pong (1972), koje su među najvažnijim izdanjima video igara svih vremena do današnjeg Top Spin 25 i PS5 TIEBREAK - Official game of the ATP and WTA - Ace Edition.

 

Od tih kako ih neki nazivaju (a mi se ne slažemo) primitivnih početaka, igre o tenisu su rasle i unapređivale se zajedno sa celom gejming industrijom, do tačke gde su danas igre o tenisu, kao i mnoge sportske simulacije, zastrašujuće realistične. Nažalost, tenis je u poslednjih nekoliko godina bio zanemaren od strane mnogih izdavača, jer su kompanije kao što su EA Sports i 2K Sports više fokusirane na sportove sa timovima i modove kao što je Ultimate Team, koji svake godine donose ogromne sume novca. O ovome smo pisali pre izvesnog vremena. Ali, tokom godina je bilo mnogo fantastičnih teniskih igara koje i danas vredi igrati, a evo onih koje obavezno trebaspomenuti i igrati.

Hot Shots Tennis: Get A Grip Everybody's Tennis Portable

Kao što ime sugeriše, Hot Shots Tennis: Get a Grip (poznat i kao Everybody's Tennis Portable) je spin-off popularne serije Hot Shots Golf (poznate i kao Everybody's Golf). Igra nastavlja tradiciju Hot Shots serije, ignorišući realizam i pružajući zabavnu i preteranu igru. Hot Shots Tennis: Get a Grip ima impresivnih 80 na Metacriticu, deset poena više od razočaravajućeg Hot Shots Tennis-a koji je prvobitno izašao za PlayStation 2 2006 godine.

Mario Power Tennis GameCube

Slično kao i Top Spin 4, Mario Power Tennis za Nintendo Wii bio je potpuni promašaj zbog problema sa kontrolama pokreta koje nisu dobro funkcionisale sa igrom. Međutim, Mario Power Tennis za GameCube je kritički hvaljeni dragulj i jedna od najboljih teniskih igara svih vremena. Za razliku od pomenutog Mario Tennis (N64), Mario Power Tennis se oslanja na čudnu i smešnu stranu Mario sportskih igara sa stazama sa trikovima i smešnim Power Shots potezima, čineći ga idealnim za one koji ne shvataju sportske igre previše ozbiljno.

Mario Tennis: Power Tour

Game Boy Advance verovatno nije prvi sistem koji pada na pamet kada većina ljudi pomisli na najbolje mesta za igranje sportskih igara, ali Mario Tennis: Power Tour je pružio sjajno iskustvo svima koji su bili voljni da probaju ovu ručnu igru. Izdata 2005 godine, igra je slična Mario Power Tennis-u za GameCube, sa gameplay-em fokusiranim na sticanje Power Shots poteza. Pored toga, dostupni su i ofanzivni i defanzivni power shots potezi, što pruža dobar nivo raznovrsnosti i strategije u igri.

Mario Tennis

Izdata 2000 godine, Mario Tennis se razlikuje od većine modernih Mario sportskih igara po tome što ne koristi mehaniku power-upova u gameplay-u; umesto toga, nudi iznenađujuće realističan teniski doživljaj zasnovan na fizici. Sa impresivnim Metascore-om od 91, Mario Tennis je najviše ocenjena Mario sportska igra ikada, isključujući karting igre, sa samo Mario Kart 8 Deluxe (92) i Mario Kart Super Circuit (93) ispred njega.

Top Spin 4 Xbox 360 i PlayStation 3

Top Spin 4 je razvijen od strane 2K Czech i izašao je za PlayStation 3, Xbox 360 i Nintendo Wii u martu 201. godine. Međutim, samo verzije za Xbox 360 i PlayStation 3 su na ovoj listi jer je, nažalost, verzija za Nintendo Wii imala loše kontrole pokreta i vizuelno je bila slaba. Top Spin 4 na PS3 i Xbox 360, s druge strane, bio je impresivno tehničko dostignuće jer je izgledao fantastično za to vreme i igrao se glatko kao puter. Takođe je imao mnoge stvarne igrače, zajedno sa licenciranim mestima i opremom, čineći igru veoma autentičnom.

Virtua Tennis 2 Tennis 2K2

Virtua Tennis 2 (poznat i kao Tennis 2K2) prvi put je izašao u arkadama 2001 godine pre nego što je stigao na Sega Dreamcast, a zatim i na PlayStation 2. Igra je uvela World Tour mod u seriju, koji je postao standard u franšizi, i nije preterano reći da je jedan od najboljih single-player modova u bilo kojoj sportskoj igri ikada. Virtua Tennis 2, kao i svaka uspešna sportska igra, ima odlično uravnotežen gameplay i sjajan roster igrivih likova, uključujući vrhunske zvezde tog vremena, kao što su Serena Williams, Tim Henman i Patrick Rafter.

Virtua Tennis: World Tour

Virtua Tennis: World Tour izašao je na PSP-u 2005 godine. Igra ne nudi previše razlika u odnosu na konzolne verzije, ali je i dalje fantastična teniska igra za igranje u pokretu. Kao i većina igara u seriji Virtua Tennis, jedna od glavnih snaga World Tour-a je širok spektar modova igre. Pored glavnog World Tour moda, igrači mogu da se takmiče online, igraju turnire i učestvuju u nekim od prepoznatljivih mini igara serije.

Najbolje tenis igre za Nintendo Switch

Nintendo Switch konzole sa svojim Joy-Con i Pro kontrolerima su savršenstvo za zabavu, interaktivnost i fizičku aktivnost, a među igrama za Nintendo Switch prednjače teniske simulacije.

  • Dino Galaxy Tennis (2021) je jedinstvena teniska igra koja kombinuje sportske elemente sa dinosaurima i svemirom. Igrači se takmiče u teniskim mečevima dok istražuju različite planete i koriste posebne moći svojih dinosaur junaka. Igra je poznata po svojoj kreativnoj grafici i zabavnom gameplayu, sa elementima arkade i akcije.
  • SpiritSphere DX (2018) je retro-stilizovana sportska igra koja kombinuje elemente tenisa i air hokeja. Igrači biraju različite likove, svaki sa svojim specijalnim sposobnostima, i bore se na raznovrsnim arenama sa jedinstvenim preprekama. Igra nudi single-player i multiplayer modove, uključujući lokalni multiplayer za do četiri igrača.
  • Pretty Girls Breakers! PLUS (2022) je arkadna sportska igra koja kombinuje elemente tenisa sa anime estetikom. Igrači se takmiče protiv simpatičnih anime likova u brzim i uzbudljivim teniskim mečevima. Igra je poznata po svojoj živopisnoj grafici i jednostavnom, ali zaraznom gameplayu.
  • Pets No More (2021) je zabavna sportska igra u kojoj igrači preuzimaju uloge oživljenih ljubimaca koji se takmiče u post-apokaliptičnim teniskim turnirima. Igra nudi jedinstveni stil igranja sa fokusom na humor i akciju, sa različitim modovima igre i mogućnošću prilagođavanja likova.
  • Switch Tennis World Tour 2 (2020) je realistična teniska simulacija koja pruža autentično iskustvo tenisa. Igrači mogu birati između velikog broja profesionalnih tenisera i takmičiti se na najpoznatijim teniskim turnirima širom sveta. Igra nudi detaljnu mehaniku igranja, uključujući različite vrste udaraca, strategije i prilagođavanje igrača. Takođe, ima i online modove za takmičenje protiv drugih igrača.

 

  • Switch Instant Sports Tennis (2019) je zabavna i dinamična igra koja nudi raznovrsne modove igre i likove. Igrači mogu uživati u 10 različitih teniskih mini-igara, koristeći pokrete kao sa pravim teniskim reketom. Sa 15 jedinstvenih teniskih terena i 19 uzbudljivih likova, ova igra pruža zabavu za celu porodicu i prijatelje. Dostupna je za igru u TV, tabletop i handheld modovima, što omogućava fleksibilnost i prilagođavanje svakom stilu igre.

     

  • Switch Matchpoint: Tennis Championships - Legends Edition (2022) nudi moderni pristup tenisu sa realističnim iskustvom na terenu, podržanim obimnim karijernim modom i jedinstvenim sistemom rivalstva. Igrači mogu stvoriti svoju 3D tenisku zvezdu sa brojnim opcijama prilagođavanja, uključujući tehniku igre, kao što su levoruki ili desnoruki, jednoručni ili dvoručni bekend. Uz to, igra sadrži 16 stvarnih međunarodnih teniskih zvezda, kao što su Nick Kyrgios, Kei Nishikori i Amanda Anisimova, sa opremom poznatih brendova poput Nike, Yonex, Babolat i mnogi drugi.

     

20 najboljih tenis igara prema Metascore oceni 

1. Virtua Tennis Datum izlaska: 12. jul 2000. Ocena: 92

Kratak opis: Zamislite kako se teniser oseća kada ulazi u arenu, publika navija, atmosfera je električna, adrenalin raste... Sada to možete osetiti sa Virtua Tennis, najrealističnijom i najigrivijom teniskom igrom ikada! Igrajte kao jedan od osam licenciranih igrača i otkrijte tajne zvezde. Pored tradicionalnog arcade moda, možete igrati i u exhibition modu, sa akcijom za 4 igrača putem dubl igre. Nakon što savladate ove modove, preuzmite svet u world circuit modu, sa jedinstvenim treninzima, različitim izazovima i prodavnicama za kupovinu odeće, opreme, terena i partnera za igru. Virtua Tennis - toliko realističan da skoro možete osetiti ukus jagoda i pavlake.

 

2. Mario Tennis Datum izlaska: 28. avgust 2000. Ocena: 91

Kratak opis: Svi vaši omiljeni likovi izlaze na teren u divljoj i ludoj multiplayer teniskoj igri od kreatora Mario Golf-a. Mario, Luigi, Bowser, Peach, Toad i Donkey Kong predvode all-star, 14-igračku ekipu. Brza akcija će vas naterati da izvodite žestoke voleje, spasilačke lobove, balističke bekhende i elektrizujuće super-naelektrisane smečeve!

 

3. Top Spin Datum izlaska: 28. oktobar 2003. Ocena: 89

Kratak opis: Top Spin je kompletno tenisko iskustvo. Definišite svoj teniski stil igre, preuzmite rizike, izvodite svetski poznate udarce i radite na stvaranju jedinstvenog imidža na terenu. Možete se takođe trenirati sa trenerom, da savladate udarce i površine za igru i napredujete na online rang listama da postanete najbolji na svetu.

 

4. Virtua Tennis: World Tour Datum izlaska: 7. oktobar 2005.Ocena: 84

Kratak opis: Virtua Tennis: World Tour ima tri osnovna moda igranja: World Tour, gde igrači putuju po svetu koristeći prilagođeni lik da osvajaju novac; Exhibition, gde igrači mogu preuzeti kontrolu nad teniskom zvezdom za jednokratne mečeve; i Tournament, koji stavlja igrače u eliminacione sesije gde samo najbolji pobeđuju.

 

5. Top Spin 4 Datum izlaska: 15. mart 2011.Ocena: 84

Kratak opis: Top Spin 4 je najnovija iteracija teniske simulacije, donoseći 25 igrivih profesionalaca kao i mogućnost kreiranja sopstvene zvezde.

 

6. Virtua Tennis 2 Datum izlaska: 31. jul 2002. Ocena: 83

Kratak opis: Izaberite između 16 međunarodno rangiranih muških i ženskih teniskih igrača, uključujući: Venus Williams, Serena Williams, Lindsay Davenport, Magnus Norman, Patrick Rafter, Yevgeny Kafelnikov, Mary Pierce, Ai Sugiyama, Arantxa Sanchez-Vicario, Alexandra Stevenson, Carlos Moya, Tim Henman, Cedric Pioline, Tommy Haas, Thomas Enqvist i Monica Seleš.

 

7. Mario Tennis: Power Tour Datum izlaska: 5. decembar 2005. Ocena: 81

Kratak opis: Igrači mogu testirati svoje veštine u ovoj jedinstvenoj teniskoj avanturi sa elementima role-play-a. Trenirajte naporno u Royal Tennis Academy da postanete šampion.

 

8. Mario Power Tennis Datum izlaska: 8. novembar 2004. Ocena: 80

Kratak opis: Popularna N64 teniska igra se vraća sa još moćnijim udarcima, novim power-upovima i divljim okruženjima. Svi vaši omiljeni likovi iz Mushroom Kingdom-a, uključujući Mario, Donkey Kong, Bowser i Peach, igraju na raznim terenima inspirisanim Nintendo igrama.

 

9. Virtua Tennis 3 Datum izlaska: 20. mart 2007. Ocena: 80

Kratak opis: Sa Virtua Tennis 3, serija se vraća sa poboljšanom foto-realističnom grafikom i naprednim animacijama igrača koje savršeno odražavaju ponašanje i manire individualnih profesionalnih sportista.

 

10. Hot Shots Tennis: Get a Grip Datum izlaska: 28. jun 2010. Ocena: 80

Kratak opis: Izaberite između nekoliko modova igre uključujući potpuno novi Story Mode, koji vas vodi na putovanje širom sveta kako biste pomogli u širenju ljubavi prema tenisu.

 

11. Grand Slam Tennis Datum izlaska: 8. jun 2009. Ocena: 78

Kratak opis: Dizajnirana specijalno za Wii, EA SPORTS Grand Slam Tennis stavlja reket u vašu ruku i pruža najdublje tenisko iskustvo.

 

12. Top Spin 3 Datum izlaska: 23. jun 2008. Ocena: 78

Kratak opis: Top Spin 3 uranja igrače u vizuelno i fizički realistično tenisko iskustvo, sa dinamičkim promenama vremena, evoluirajućim vizuelima igrača i sveobuhvatnim online mogućnostima.

 

13. Virtua Tennis 4: World Tour Edition Datum izlaska: 15. februar 2012. Ocena: 77

Kratak opis: Virtua Tennis 4 sa PlayStation Move nije samo o udaranju loptice; radi se o uglu reketa, spinu i brzini lopte i snazi udarca.

 

14. TopSpin 2K25 Datum izlaska: 26. april 2024. Ocena: 76

Kratak opis: Franšiza TopSpin se vraća sa TopSpin 2K25, uključujući teniske legende Rogera Federera, Serenu Williams i ostale igrive profesionalce, kompetitivne single-player i multiplayer modove, sva četiri istorijska Grand Slam turnira i još mnogo toga.

 

15. Top Spin 2 Datum izlaska: 29. mart 2006. Ocena: 75

Kratak opis: Sve što ste voleli kod Top Spin-a se vraća i dodatno je unapređeno. Iskusite pro turneju na mestima koja su živa i dinamična sa elementima okoline koji reaguju na vašu igru.

 

16. Mario Tennis Aces Datum izlaska: 22. jun 2018.Ocena: 75

Kratak opis: Nova Switch Mario Tennis Aces igra donosi novi nivo veštine i takmičenja na Nintendo Switch. Mario izlazi na teren u elegantnoj teniskoj odeći za intenzivne mečeve protiv različitih likova u punim teniskim bitkama.

 

17. Smash Court Tennis Pro Tournament 2 Datum izlaska: 8. jun 2004. Ocena: 74

Kratak opis: Sa šest modova igre, Smash Court Tennis Pro Tournament 2 nudi akciju na centru terena za početnike i stručnjake podjednako.

 

18. Smash Court Tennis Pro Tournament Datum izlaska: 20. mart 2002. Ocena: 73

Kratak opis: Učestvujte u četiri najprestižnija teniska turnira (Wimbledon, U.S. Open, Australian Open i "Tournoi de Paris") kao jedan od najbolje rangiranih igrača na svetu.

 

19. Grand Slam Tennis 2 Datum izlaska: 14. februar 2012. Ocena: 71

Kratak opis: EA Sports-ova teniska simulacija debituje u visokoj definiciji sa rosterom od 25 igrača i sva četiri Grand Slam šampionata.

 

20. Tennis Manager 2022 Datum izlaska: 17. maj 2022. Ocena: 71

Kratak opis: Postajete teniski menadžer i upravljajte svojom teniskom akademijom.

 

Najbolje Teniske igre po GameS gejmerima

  • TieBreak (2024), zvanična igra ATP i WTA sa prvim pojavljivanjem našeg Novaka Đokovića u nekoj video igri, je najrealističnija teniska simulacija do sada. Igrači mogu da se takmiče kroz celu sezonu u 90 zvaničnih turnira protiv više od 120 licenciranih profesionalnih tenisera. Svaki igrač je detaljno proučen kako bi se reprodukovali njihovi potpisi i strategije, pružajući igračima suštinu WTA i ATP igre. Sa realnim podacima integrisanim u svakog AI profesionalca, igrači mogu da osete taktičke obrasce na različitim površinama igrališta.

 

  • Top Spin 2K25 (2024) donosi povratak legendarnog teniskog serijala sa novim izdanjem koje obećava napetu akciju i realistično iskustvo. Igračma je "serviran" poboljšani gejmplej, uključujući ažurirani interfejs za tajming i nišanjenje pri servisu, kao i sistem umora koji dodaje novu dimenziju strategiji igre. Sa karijernim režimom koji zahteva više vremena i truda, igrači moraju da se pruže dodatni napor kako bi doveli svog tenisera do vrha. Uz to, Top Spin 2K25 nudi i multiplejer modove, uključujući World Tour, gde se igrači mogu takmičiti online i boriti za bolje mesto na tabeli.


A koji je vaš omiljeni naslov iz velike kolekcije igara i teniskih simulacija u GameS online shop-u?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41578
PS4 TIEBREAK - Official game of the ATP and WTA - Ace Edition - Najveće zvezde te...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41041
Vladaj teniskim terenima širom sveta u novoj simulaciji tenisa!!!
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4907
PS4 AO Tennis 2
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4791
PS4 Tennis World Tour - Roland-Garros Edition
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4588
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50567
PS5 TIEBREAK - Official game of the ATP and WTA - Ace Edition - Najveće zvezde te...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD

Slični članci

02.
Jun.
2024.
Blog
Novak Đoković je, posle godina odbijanja, pristao da se pojavi u jednoj teniskoj simulaciji. U pitanju je video igra Tiebreak francuskog izdavača Nacon. ...
25.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Hajde da vidimo koliko znamo o tenisu i najboljim teniserima sveta.