Playstation
29.08.2024.
Autor: Marko Cvijović

Sony predstavlja revolucionarni PS5 Pro - Sledeći nivo gejminga dolazi ovog meseca!

Da li ste spremni za sledeći veliki korak u evoluciji konzola?

Sony predstavlja napredni PS5 Pro već sledećeg meseca - Od glasina do javne tajne je kratak put

Sony je spreman da uzdrma svet gaminga sa najnovijim dodatkom svojoj impresivnoj liniji PlayStation konzola - PS5 Pro. Očekuje se da će ovaj napredni model doneti revolucionarne promene u performansama i kvalitetu igara, postavljajući nove standarde u industriji video igara.

Image via Dealabs.

Gaming zajednica sa nestrpljenjem očekuje zvaničnu najavu Sony-a o lansiranju poboljšane verzije PS5 Pro konzole. Ovo više nije samo "šuškanje" među igračima ili nejasna glasina na internet forumima: izgleda da je sada "javna tajna" koja je potvrđena iz više izvora.

Šta smo saznali o PS5 Pro?

Prema nedavnim izveštajima, posebno sa Gamescom sajma igara u Kelnu u Nemačkoj, PS5 Pro će doneti značajna poboljšanja u performansama i mogućnostima. Anonimni programer je navodno podelio detaljne specifikacije sa portalom "wccftech", ističući da će Unreal Engine 5, koji pokreće mnoge AAA igre, raditi "glatko" na novoj konzoli.

Ovo je uzbudljiva vest za sve ljubitelje video igara, jer PS5 Pro obećava da će proširiti gaming zonu komfora igračima i pružiti im maksimalan užitak. Sa poboljšanim hardverom, igrači mogu očekivati brže učitavanje, bolju grafiku i fluidniju igru. Takođe, ovo bi moglo značiti da će razvojni timovi imati više slobode da istražuju kompleksnije i vizuelno impresivnije igre, što bi moglo rezultirati još bogatijim i imerzivnijim svetovima za istraživanje.

Jeff Grubb - Poznati novinar iz sveta igara je otkrio u izvodu iz najnovije epizode da se očekuje da će Sony održati konferenciju State of Play u septembru. Osim predstavljanja najnovijih igara od najvećih gejming kuća, PS5 Pro će verovatno biti predstavljen istovremeno sa njima.

Sony je poznat po tome što svoje konferencije koristi kao platformu za najavu novih proizvoda i igara, a State of Play je postao ključni događaj za sve fanove PlayStation konzola i PS5 igara. Ako se glasine pokažu tačnim, PS5 Pro bi mogao biti zvezda predstojeće konferencije, donoseći sa sobom obećanja o poboljšanim performansama i novim mogućnostima za igrače širom sveta.

Iako još uvek čekamo zvaničnu potvrdu od strane Sony-a, očekivanja su visoka, a uzbuđenje raste. PS5 Pro bi mogao da postavi nove standarde u svetu konzolnih igara, a mi jedva čekamo da vidimo šta Sony ima u planu za svoje najvernije fanove. Držite se, jer septembar bi mogao da bude mesec koji će promeniti igračku scenu!

PR5 Pro dizajn?

Novi izveštaj o PS5 Pro otkril je navodne nove informacije o najavljenoj konzoli. U članku na Dealabsu, pouzdani PlayStation leaker billbil-kun rekao je da je konačno ime osveženja srednje generacije zaista "PS5 Pro" i objavio je skicu njegovog dizajna, utemeljenu na onome za šta se tvrdi da je konačna kutija za pakovanje nove konzole.

Image via Dealabs.

Skica, iznad, prikazuje dizajn konzole sličan postojećem PS5 Slim, bele boje sa dva USB-C priključka i tasterom za napajanje na prednjoj strani. Ali postoje tri crne pruge u sredini spoljašnje maske PS5 Pro koje se ne nalaze na osnovnim modelima.

Billbill-kun je primetio da se PS5 Pro čini malo debljim od PS5 Slima. PS5 Pro kojeg je, navodno video billbill-kun, ne uključuje disk jedinicu. Ono što nije jasno je da li Sony planira da izda i verziju konzole sa disk drajvom? Cena nije navedena. Kontroler ostaje osnovni DualSense, a billbill-kun očekuje da će Sony najaviti PS5 Pro u toku prve polovinee Septembra 2024.

Specifikacije PS5 Pro?

Iako zvanične specifikacije za PS5 Pro još uvek nisu objavljene, glasine i izveštaji sugerišu da bi mogao imati značajno poboljšane performanse u odnosu na standardni PS5. Očekuje se da će PS5 Pro imati naprednije mogućnosti renderovanja, poboljšano Ray Tracing (praćenje zraka), i podršku za rezolucije 4K do 8K. Takođe se govori o prilagođenoj arhitekturi mašinskog učenja i AI akceleratoru koji podržava velike brzine izračunavanja. Ove specifikacije bi mogle da pruže igračima izuzetno iskustvo sa još boljom grafikom i fluidnijim igranjem.

PS5 Pro stiže kao odgovor na potrebe igrača za još moćnijim i bržim konzolama koje mogu da podrže najnovije igre sa visokim zahtevima za grafikom i performansama. Prema dostupnim informacijama, PS5 Pro će imati značajno poboljšane komponente, uključujući GPU sa teraflopsima koji su za 227% veći u odnosu na standardne PS5 konzole, što bi moglo dovesti do gotovo 50% bržeg izvođenja igara.

S obzirom na to da je klasični PS5 već postavio visoke standarde u industriji, PS5 Pro ima "velike cipele" koje treba da popuni. Međutim, ako Sony ispuni očekivanja koja su postavljena, PS5 Pro bi mogao biti još jedan veliki hit za japansku tehnološku kompaniju.

Koje igre će moći da se igraju na PS5 Pro?

PS5 Pro će podržavati širok spektar igara, uključujući naravno PS5 Igre, zatim PS4 naslove sa PS4 konzole, kao i odabrane igre sa starijih sistema poput PS3 igara pa čak i PS2. Većina od preko 4000 PS4 igara biće igriva na PS5 Pro, sa poboljšanjima poput višeg ili glatkijeg frejma zahvaljujući Game Boost funkciji. Takođe, neke igre će imati podršku za napredne funkcije kao što su Ray Tracing, što će biti naglašeno na PS5 Pro.

Datum izlaska PS5 Pro?

Iako Sony još uvek nije zvanično objavio datum izlaska, sve glasnije šuškanje u industriji i izveštaji pouzdanih insajdera sugerišu da bi PS5 Pro mogao biti predstavljen već početkom septembra, sa očekivanim izlaskom na tržište tokom novembra ili praznične sezone 2024. godine. To bi moglo značiti da će praznična sezona ove godine biti posebno uzbudljiva za gejmere širom sveta. Ovo bi bilo u skladu sa prethodnim lansiranjem PS4 Pro modela, koji je kao naslednik standrardnih PS4 konzola, najavljen u septembru i pušten u prodaju u novembru 2016. godine.

Za igrače, Sony PS5 Pro obećava bolje i "dublje" gejming iskustvo, sa poboljšanom grafikom i fluidnijim performansama. Takođe, očekuje se da će PS5 Pro podržati 4K rezoluciju na odabranim naslovima, što će igračima pružiti još bolji vizuelni doživljaj.

Cena PS5 Pro lonzole?

Najava izlaska novog PS5 Pro modela konzole je već izazvao dosta uzbuđenja među gejmerima, posebno zbog obećanja o poboljšanim performansama i novim tehnologijama koje će unaprediti iskustvo igranja. Ali, sa druge strane, povećanje cene standardnog PS5 modela za 80 evra je neočekivani obrt koji je iznenadio mnoge. Ovo povećanje može biti rezultat različitih faktora, uključujući inflaciju, promene u troškovima proizvodnje ili strategiju cene koja prati izlazak nove PS5 Pro konzole.

Cena PS5 Pro još uvek nije poznata, ali se očekuje da će biti konkurentna, uzimajući u obzir cene prethodnih modela i trenutno tržište. Gejming novinari u GameS-u i igrači širom sveta nestrpljivo iščekuju zvanične vesti od Sony-a, nadajući se da će PS5 Pro ispuniti njihova visoka očekivanja ali i finansijsku pristupačnost kako bi zakoračili u novu dimenziju konzolnih igara.

Zaključak o izlasku PS5 Pro na tržište

Dok mi u GameS web timu i gejmeri širom sveta čekamo zvanične vesti od Sony-a, zajednica može samo da nagađa o tome šta će tačno doneti PS5 Pro i po kojoj ceni. Jedno je sigurno, gaming svet je spreman za sledeći veliki korak u evoluciji konzola, i PS5 Pro bi mogao biti upravo to. Držite oči širom otvorene, jer se čini da će sledeći mesec biti veoma interesantan za sve nas u gaming univerzumu.

Budite sigurni da će vas GameS web tim redovno informisati o promenama u cenama i samom statusu PS5 Pro konzole. Pratite GameS blog i istražite ceo naš PlayStation asortiman u online shop-u, gde možete izabrati neke od PS5 i PS4 konzola, zatim PS5 igre i mnoge igrice za PS4, ali i nešto od neophodne dodatne opreme za PlayStation.


Da li ste spremni za PS5 Pro? Kako očekujete da će poboljšani model uticati na vaše gaming iskustvo? Podelite sa nama vaše komentare i očekivanja.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Za korišćenje ovog uređaja je neophodno da imate PS5 konzolu. Oseti PlayStation...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
28.999,00 RSD
Vrsta
Nova
28.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Accessories HAC1577
Štite od klizanja Sprečavaju znojenje dlanova Oblikuju se prema vašim dla...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.299,00 RSD
Vrsta
Nova
2.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bežični kontroler DualSense za PS5 konzolu donosi taktilne povratne informacije, dinami...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.999,00 RSD
Vrsta
Nova
10.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL00766
Spremi se za udobnu igru sa Pulse 3D Wireless - White slušalicama koje ti o...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.999,00 RSD
Vrsta
Nova
14.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Mar.
2022.
Playstation
Sony je danas objavio nova ažuriranja sistema za PlayStation 5  konzol,u te najavio skoru podršku za VRR funkciju.
11.
Mar.
2022.
Vesti/Najnovije
 Ovaj State of Play je ponudio obožavaocima razne igre koje mogu da očekuju, kao i ažuriranja nekih velikih naslova kao što je Returnal.