PC
14.10.2024.
Autor: Marko Cvijović

HyperX QuadCast 2 mikrofon recenzija

Pokrenite igru i streaming.

HyperX QuadCast 2 je izuzetan USB mikrofon, koji parira ostalima u svom cenovnom rangu. Uprkos nekim tehničkim ograničenjima, ističe se u snimanju podkasta, strimova i drugih vokalnih aplikacija. Karakteristična crvena svetla takođe pružaju jasne vizuelne naznake za njegov status.

Gaming industrija je doživela značajan preporod zahvaljujući sve većoj popularnosti striminga uživo. Iako gaming dodatna oprema ima dobru prespektivu, ali ponekada i ne baš kvalitetno brendiranje, ovaj gejming sektor je u poslednje vreme značajno evoluirao. Sve je veća potražnja za gaming slušalicama i mikrofonima za streaming i igranje kako bi ispratili trend na platformama kao što je Twitch. Međutim, mikrofoni za slušalice često ne ispunjavaju očekivanja publike, posebno zato što imaju tendenciju da zvuče neprofesionalno. Kako se vaša publika širi, postaje sve važnije ulagati u visokokvalitetno podešavanje mikrofona. Rešenje je ulaganje u namenski savremeni mikrofon.

 

Ključne karakteristike HyperX QuadCast 2 mikrofona

 

Tap-to-Mute senzor

Jednostavno dodirnite vrh mikrofona da bi se QuadCast 2 brzo utišao i mutirao dolazne zvukove.

Multifunction taster

Ovim višenamenskim tasterom se omogućava podešavanje jačine mikrofona, jačine zvuka za slušalice, monitoring volumena i bira promena polarnih režima.

Polarni režimi

Predefinisani brzi režimi, kao što su Kardioidni, Omnidirekcioni, Bidirekcioni i Stereo, koji služe za optimalno snimanje zvuka u različitim okružejnima.

Odvojivi shock stalak

Ovakav stalak i nosač za mikrofon omogućava dodatnu stabilnost i smanjuje vibracije, a kompatibilan je sa 3/8” i 5/8” navojima za jednostavno postavljanje.

LED indikator statusa mikrofona

Svetlosni LED indikator omogućava jednostavan vam jednostavni prikaz da li je mikrofon aktivan ili ne.

HyperX crveno osvetljenje

Ikonično crveno osvetljenje dodaje vizuelni efekat setupu, koje se može prilagoditi pomoću HyperX NGENUITY softvera.

Multikompatibilnost

HyperX QuadCast 2 mikrofon je kompatibilan sa Windows, Mac, PlayStation 5, PlayStation 4 i Nintendo Switch platformama i idealan je izbor za sve korisnike koji žele da unaprede kvalitet svog zvuka i dodaju profesionalni dodir svojim snimcima ili strimovima.

 

Kakvo je iskustvo sa HyperX QuadCast 2?

HyperX QuadCast 2 USB kondenzatorski mikrofon se lako postavlja, ali može biti malo izazovno da se pravilno pozicionira. Može pokupiti pozadinsku buku, posebno ako igrate igre koje forsiraju grafičke karte. Njihova buka koju prave kuleri je jedan od nervirajućih šumova koje ovaj mikrofon može da "pokupi". Ovo je uobičajen problem sa kondenzatorskim mikrofonima, tako da to nije značajna briga.

Mikrofon HyperX QuadCast 2 ima jedinstven dizajn, koji podseća na četku za kosu bez čekinja, i drži se na postolju pod nagibom sa izdržljivim dual-shock nosačem.. Poseduje točkić za podešavanje Gain osetljivosti na dnu kapsule, i taster na zadnjoj strani za promenu pickup šablona. Ako vam je potrebna pomoć sa ovim funkcijama, možemo vam pomoći u tome.

Nakon uključivanja mikrofona, izlaz zvuka i ulaz mikrofona sa vašeg računara će podrazumevano biti u QuadCast režimu,  zbog ugrađenog 3,5 mm priključka za slušalice. Iako možda više volite sopstveno podešavanje, ova opcija je dostupna ako je potrebno.

Za one koji žive sa porodicom ili cimerima, mikrofon poseduje zgodni Touchpad za isključivanje zvuka na vrhu. Dodirnite ga da biste isključili mikrofon. Pored toga, iza mrežice se nalazi osvetljenje koje označava kada je mikrofon aktivan, osiguravajući da nikada nenamerno ne govorite preko mikrofona uživo.

Kod nas u GameS-u smo napravili recenziju HyperX gejming opreme ali i QuadCast 2 mikrofona, koji vam ponosno predstavljamo:


 

Da li vam je potreban pop filter sa HyperX QuadCast 2?

Ne treba vam pop filter za HyperX QuadCast 2 USB kondenzatorski mikrofon. Ovaj mikrofon poseduje materijal sličan peni odmah iza mrežice, koji efikasno smanjuje uticaj eksplozivnih zvukova (prilikom zgovaranja 'p' i 'f'), koji mogu oštetiti delikatnije mikrofone i izazvati smetnje tokom Zoom ili Timskih sastanaka.

 

Kakva je kompatibilnost HyperX QuadCast 2 sa drugim platformama?

Zapamtite ovo: Čak i ako ne strimujete, prirodno je da želite bolji mikrofon za gaming. HyperX QuadCast 2 se može povezati na PS5 i PS4 kozole a naravno, i PC i Mac paltforme pomoću USB kabla.

Kada se uključi mikrofon, upravljački drajveri bi trebalo da se automatski instaliraju za većinu sistema. Iako nije neophodno, korišćenje USB kabla tipa A do tipa C koji se nalazi u kutiji je najpogodnija opcija.

 

Koja su najbolja podešavanja za HyperX QuadCast 2?

Ovo je podsetnik o nekim ključnim tačkama. Kada su u pitanju samostalni mikrofoni, ne postoji univerzalno podešavanje za sve, ali neke najbolje prakse postoje pa ih treba imati na umu.

 

Na primer, kondenzatorski mikrofoni su osetljiviji na zvuk od dinamičkih, tako da mogu uhvatiti mnogo pozadinske buke. Polar Pattern točkić na ovim mikrofonima omogućava četiri odvojena uzorka podizanja. U takvim slučajevima, najbolje je da podesite gain na minimalni nivo koji vam i dalje omogućava da se čujete. Takođe, pazite da postavite mikrofon bliže sebi i dalje od površina koje mogu da stvore odjeke i šumove.

Kada je u pitanju točkić za Polar Pattern sa zadnje strane mikrofona, najbolje je da se držite kardioidnog (u obliku srca) paterna za podkastovanje ili striming. Ovaj specifičan režim postavki je najpogodniji za snimanje govora osobe dok minimizira bilo kakvu ometajuću buku ili odjeke iz okolnog okruženja. Odabirom kardioidnog profila, možete efikasno smanjiti smetnje monitora računara ili kancelarijskog zida, što rezultira preciznijim i profesionalnijim snimanjem.

Ako je vaš mikrofon pravilno postavljen, možda ćete imati sreće sa hiperkardioidnim ili dvosmernim postavkama (onima koji izgledaju kao osmica). Ali pomoglo bi ako biste ih izbegavali osim ako ne intervjuišete dvoje ljudi sa obe strane mikrofona. U tom slučaju, želećete da koristite samo omnidirekcioni profil.

 

Koja je razlika između HyperX QuadCast 2 and QuadCast?

Evo "pipavog" dela recenzije gde bi vam drugi rekli da im verujete na reč. Ali umesto da to uradimo, mi ćemo vam objasniti što više možemo.

Originalni HyperX QuadCast mikorofon je dobro cenjeni USB kondenzatorski mikrofon koji nudi raznovrsnost i kvalitet. Poseduje ugrađeni pop filter, šok nosač i četiri selektovana polarna režima, što ga čini fleksibilnom opcijom za različite scenarije snimanja. Gain - kontrola pojačanja i taster za isključivanje zvuka su intuitivno dizajnirani za jednostavnu upotrebu i kompatibilni su sa nizom uređaja i softvera.

Sa druge strane, HyperX QuadCast 2 poboljšava gejming sa poboljšanim funkcijama. Ima veću frekvenciju audio interfejsa od 96 kHz u poređenju sa originalnih 48 kHz i veću brzinu audio interfejsa od 24-bita u odnosu na 16-bit. Ova poboljšanja znače da QuadCast 2 može da snima zvuk sa većim detaljima i jasnoćom, što može biti ključno za kreiranje sadržaja na profesionalnom nivou.

Što se tiče dizajna, oba mikrofona dele sličnu estetiku, ali HyperX QuadCast 2 nudi neka poboljšanja koja bi se mogla svideti korisnicima koji traže najnovija dostignuća. Međutim, važno je napomenuti da osnovna funkcionalnost ostaje uglavnom ista, a originalni HyperX QuadCast se i dalje drži kao pouzdan i kvalitetan mikrofon.

Na kraju krajeva, izbor između ova dva mikrofona se svodi na vaše specifične potrebe i preferencije. Ako tražite najviši kvalitet zvuka i najnovije funkcije, QuadCast 2 mikrofon bi mogao biti pravi izbir. Ali ako ste zadovoljni solidnim performansama i dokazanim rezultatima, originalni mikrofon QuadCast vas neće razočarati.

Da li se isplati kupovina HyperX QuadCast 2?

HyperX QuadCast 2 je isplativa investicija ako tražite visokokvalitetan računarski mikrofon koji daje odličan zvuk bez mnogo muke. Ako vam je cena malo previsoka, razmislite o HyperX QuadCast mikrofonu ili HyperX SoloCast Standalone, koji su jednostavniji i pristupačniji, ali sa manje funkcija. Idealan je za ležernu upotrebu, kao što je razgovor preko zuma.

Dok će poboljšanje vašeg podešavanja i usavršavanje vašeg prostora za snimanje dati bolje rezultate, QuadCast 2 mikrofon nudi dobar balans kvaliteta i cene. Toplo preporučujemo ovaj proizvod strimerima, podkasterima i svima koji žele da poboljšaju kvalitet svog mikrofona bez obavezivanja na namensku platformu za snimanje.


 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
iOS
Mikrofoni GAD00539
HyperX QuadCast 2 je vrhunski USB mikrofon dizajniran za gejmere, strimere i kontent ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
21.999,00 RSD
Vrsta
Nova
21.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Mikrofoni GAD390
Plug N Play audio snimanje Tap-to-mute senzor sa LED indikatorom statusa Fleks...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.199,00 RSD
Vrsta
Nova
11.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Mikrofoni GAD389
RGB svetlosni efekti koji se mogu prilagoditi pomoću HyperX NGENUITY softv...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
27.999,00 RSD
Vrsta
Nova
27.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Mikrofoni GAD293
Plug N Play audio snimanje Tap-to-mute senzor sa LED indikatorom statusa Fleks...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Mikrofoni GAD236
RGB svetlosni efekti koji se mogu prilagoditi pomoću HyperX NGENUITY softv...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
24.999,00 RSD
Vrsta
Nova
24.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
iOS
Mikrofoni GAD160
Nosač protiv vibracija Tap-to-Mute senzor sa LED indikatorom Četiri polarna obrasca...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
17.999,00 RSD
Vrsta
Nova
17.999 ,00 RSD

Slični članci

28.
Mar.
2021.
PC
Lagani i sa rupicama, novi modeli gejming miševa stižu u ponude!
25.
Aug.
2020.
PC
Nekada su najbitnije perifrije bili miševi i tastature. Pridružile su im se slušalice a sada je i mikrofon ušao na listu "must have...