PC
24.09.2024.
Autor: Danica Manojlović

ROZE kao boja u trendu

Da li je ovo samo za devojčice?

Roze periferije za računare postale su izuzetno popularne poslednjih godina, naročito i neočekivano u gejming svetu. Svake godine, na tržištu se pojavljuju novi modeli kako bi unapredili uživanje u igrama, a roze dodatna oprema za gejming setupe posebno privlačii pažnju zbog svog jedinstvenog dizajna. Nasuprot tradicionalnim crnim i belim komponentama, roze dodaci unose život i personalizuju svet gejminga.

Sve više perifernih uređaja, poput tastatura, miševa, slušalica, mikrofona i kontrolera, dolazi u roze varijantama. Često su sa RGB osvetljenjem koje dodatno doprinosi estetici gejming prostora. Ovi uređaji nisu samo funkcionalni, već predstavljaju i način da se igračima omogući izražavanje kroz opremu koju koriste.

Svi znamo da su PC periferije jako dugo bile pretežno crne ili sive, sa povremenim akcentima crvene, plave ili zelene boje, što je mnogima delovalo jednolično. Međutim, širenje ponude proizvoda u bojama, kao što je roze o kojoj pišem, omogućava igračima da prilagode svoje gejming okruženje svom ukusu, omiljenim bojama ili čak tematskim franšizama koje vole.

Roze perifernije, poput slušalica Razer Barracuda Wireless - Quartz Edition ili Logitech Aurora, dokazuju kako se gejming industrija sve više prilagođava različitim stilovima i potrebama korisnika. Raznovrsnost dizajna, boja i inovacija čini da roze periferije postanu simbol izražavanja individualnosti u svetu tehnologije.

 

Značenje roze boje

Roze boja nosi bogato simboličko značenje i ima specifične efekte na ljudske emocije i percepciju. Povezuje se s nežnošću, ljubavlju, saosećanjem i smirenošću. Njeno značenje varira zavisno od nijanse i konteksta u kojem se koristi.

Psihološko značenje roze boje:

  • Nežnost i brižnost: Roze se često povezuje s toplinom, nežnošću i brigom, što je čini popularnom bojom u kontekstu emocionalne podrške i bliskih odnosa.
  • Umirujući efekat: Svetle nijanse roze boje imaju opuštajući efekat, pomažući u smirivanju osećaja stresa ili napetosti. Zbog toga se ponekad koristi u prostorima u kojima je potrebna mirna atmosfera, poput bolnica ili terapijskih soba.
  • Pozitivnost i optimizam: Roze boja, posebno u živim nijansama, asocira na radost, optimizam i mladalačku energiju.
  • Izražavanje ljubavi i prijateljstva: Često je povezana s ljubavlju i romantičnim osećanjima, ali i s prijateljskim, nesebičnim vezama.

Efekti na raspoloženje i ponašanje:

  • Smirivanje agresije: U nekim eksperimentima, svetla nijansa roze nazvana "Baker-Miller Pink" pokazala je da može privremeno smiriti agresivno ponašanje kod pojedinaca. Ova boja je korišćena u zatvorima kako bi se smirili zatvorenici, iako dugoročni efekti nisu potvrđeni.
  • Povećanje kreativnosti: Boje poput roze mogu stimulisati kreativnost i maštovitost, pa se često koristi u okruženjima koja podstiču stvaralački rad.

Značenje u dizajnu i modi:

  • Estetika i personalizacija: U dizajnu enterijera, tehnologiji i modi, roze se koristi za personalizaciju i stvaranje prijatnog, prijateljskog okruženja. U kontekstu gejming periferija, roze boja može izražavati individualnost i uneti vedrinu u setupove koji su često jednobojni.
  • Fleksibilnost: Iako je tradicionalno viđena kao "feminizirana" boja, roze je sve više prihvaćena kao univerzalna boja koja prelazi polne i društvene norme, što je čini fleksibilnom za različite stilove i namene.

 

Roze trend u GameS radnjama

Poslednjih par godina se sve više traži roze u svim mogućim varijantama. To nisu samo Disney ili Funko POP! figure, miševi i podloge, već sam primetila gejming stolice i stolove. Šta je to što je trenutno najinteresantnije u GameS radnjama a roze je?

 

Razer BlackShark V2 X Gaming Headset Quartz

Razer BlackShark V2 X gaming slušalice, opremljene moćnim 50mm drajverima i impresivnim 7.1 surround zvukom, spadaju među najbolje opcije za igrače. Kao žičani model, omogućava lako povezivanje sa bilo kojim gaming sistemom bez brige o latenciji ili punjenju baterije. Ove slušalice su kompatibilne sa PC, PlayStation 5, Nintendo Switch i XBOX Series konzolama, a dolaze u različitim bojama, dok se quartz pink izdvaja kao savršen izbor za ljubitelje ove boje.

 

Moye Evolution dečija stolica

MOYE Dečija stolica Evolution je trenutno savršen izbor u ne baš velikoj ponudi ove vrste, za roditelje koji žele da osiguraju udobnost i pravilan razvoj svojih mališana. Ergonomski dizajniran naslon i sedište pružaju optimalnu podršku, dok podesive funkcije omogućavaju da stolica raste zajedno sa detetom. Izdržljiva konstrukcija garantuje dugovečnost, a moderni izgled će se uklopiti u svaki prostor. Lako prilagođavanje visine i dubine čini ovu stolicu idealnom za svakodnevnu upotrebu, bilo da je reč o učenju, crtanju ili igri.

 

Gaming Stolica Cougar - Armor Elite - Eva / Pink za odrasle

Cougar je jedan od najboljih brendova za stolice, a Gaming Stolica Cougar - Armor Elite - Eva / Pink model je namenjen ljubiteljima roze boje. Odličan je izbor za one koji dugo sede i potpuno je podesiva. Izrađena je od najkvalitetnijih materijala uz prepoznatljiv Cougar dizajn koji je postao sinonim za strast prema gejmingu.

Razlikuje se po premium PVC koži  koja omogućava prolaz vazduha, jastucima za glavu i lumbalni deo, nagibom do 160º  za pravilan položaj pri radu ili igru. Ukoliko radite od kuće, možete da legnete kada vam je potreban odmor. Dosta je tu dobrih karakteristika pa predlažem da proverite u radnji kako sve to izgleda.

 

Lampa Paladone The Aristocats - Marie Led Light- Pink Led

Nisam dete ali mi se neverovatno dopada lampa Mačke iz visokog društva u roze boji. Na lampi Paladone The Aristocats - Marie Led Light- Pink Led, svaki detalj je savršeno urađen pa ova 3D LED noćna lampa unosi malo pariskog svetla u svaki dom. Napaja se uz pomoć USB kabla koji dolazi u pakovanju, ili morate dokupiti baterije. Zvanično licencirani Disney proizvod.

 

Maska za PlayStation 5 Konzolu - Nova Pink

Za sve one koji igraju omiljene igre na PlayStation konzoli, obavezna je maska za PlayStation 5 Konzolu - Nova Pink - Standard Cover - roze maska! Jednostavno se namešta i na vama je da samo skinete standardnu belu masku i jednim klikom dodate novu boju na svoju konzolu. Maske će pored novog izgleda zaštiti  PS5 konzolu od prašine i ogrebotina.

 

Gamepad PlayStation 5 DualSense - Nova Pink

Uz masku je nekako obavezno upariti i kontroler. Playstation je baš zbog toga ponudio komplete maski i DualSense kontrolera. Podsećam vas da je Gamepad PlayStation 5 DualSense - Nova Pink kompatibilan sa Playstation 5 konzolom i  Windows računarima, da je moguće bežično povezivanje preko bluetooth-a ali i žičanoo pomoću USB-C kabla, uz trajanje baterije do 13 sati.

 

Joy-Con Pair - Pastel Pink

Ko ne igra na Playstation konzoli, sigurno obožava Nintendo Switch! Za njih je tu limitirana količina Gamepad Joy-Con Pair - Pastel Pink roze džojkonova. Nintendo je ponudio i Gamepad Joy-Con Pair - Pastel Pink & Pastel Yellow kombinaciju pink džojkonova , gde je jedan roze a drugi žuti, što daje poseban šmek na Switch Docku.

 

Smart Watch Moye Kronos II - Pink

Smart Watch Moye Kronos II - Pink je pametni sportski sat dizajniran za sve koji žele zdrav način života i praćenje životnih aktivnosti. Neke od funkcija sata su merenje pulsa, krvnog pritiska i nivoa kiseonika u krvi. Sat takođe meri broj pređenih koraka, kilometražu i broj utrošenih kalorija. Možete i da pratite svoje sportske aktivnosti i kvalitet sna. TFT ekran od 1.08" prikazuje vreme, datum i status baterije. Možete da primate SMS obaveštenja, notifikacije iz aplikacija na satu, kao i obaveštenja o dolaznim pozivima sa svog mobilnog telefona.

 

Pink Panther POP! - Pink Panther

Asocijacija na roze boju moje mladosti je Pink Panter! Bobble Figure Television - Pink Panther POP! - Pink Panther oživljava nostalgiju i ukrašava svaki desktop. Legenda roze boje savršeno ide uz svaki roze setup.

 

F.R.I.E.N.D.S POP! - Chandler kao Bunny

Na B92 po ko zna koji put ide serija "Prijatelji". Ovo nije kritika već samo napomena da obavezno pogledate, da ne kažem "zbindžujete", ukoliko ste kao ja ljubitelj iste. Najnovija Bobble Figure Television - F.R.I.E.N.D.S POP! - Chandler as Bunny figura u radnjama je Čendler kao zec, i iskreno, presladak je!


Ovo su naši favoriti iz GameS-ovog bogatog asortimana roze gaming opreme, a nas intertesuje koji je vaš omiljeni pink asortiman?

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kockice MOS456
Kockice su bezvremeni klasik i koriste se u velikom broju društvenih igara, a na...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.299,00 RSD
Vrsta
Nova
1.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kockice MOS163
Kockice su bezvremeni klasik i koriste se u velikom broju društvenih igara, a na...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
799,00 RSD
Vrsta
Nova
799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kockice MOS122
Kockice su bezvremeni klasik i koriste se u velikom broju društvenih igara, a na...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
799,00 RSD
Vrsta
Nova
799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Gaming Lampe MOS227
Mačka iz visokog društva za tvojim stolom! Noćna LED lampa u obliku Diznijeve...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

15.
Aug.
2024.
PC
Pitanje crnih ili belih periferija se ne vrti samo oko boje i koja je lakša za održavanje. Ima tu još nekih parametara o kojima treba da razmis...
10.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Danas se slavi roze boja a mi naravno pravimo listu omiljenih roze likova u pikselima