PC
15.08.2024.

Zašto volimo bele periferije?

Top proizvodi koje morate imati!

Prvo je sve bilo crno, pa RGB a sada je u trendu bela boja! Beli periferni uređaji postali su mnogo češći u poslednjih nekoliko godina, bilo da se radi o kućištima za PC, gejming tastaturama, slušalicama ili miševima. Oni pružaju mogućnost izgradnje potpuno bele gejming postavke koja ne samo da izgleda čistije i urednije od uobičajenih crnih postavki, već i čini da RGB svetla više dolaze do izražaja.

 

 

Kada je reč o gejming postavkama, znamo da estetika igra ključnu ulogu. Beli setup stvara elegantan i moderan izgled koji je vizuelno privlačan. Bela boja je klasičan izbor koji nikada ne izlazi iz mode. Odlično se uklapa sa bilo kojom šemom boja i pruža čisto platno za prilagođavanje. Bilo da preferirate futurističku temu ili minimalistički pristup, bela je dovoljno svestrana da se prilagodi svakom stilu. 

Bitno je da imate u vidu da bela boja reflektuje svetlost, čineći vaš gejming prostor svetlijim i prostranijim. Ovo može pomoći u stvaranju uranjajućeg gejming iskustva, gde se osećate potpuno uronjeni u virtuelni svet. Estetika vaše gejming postavke može značajno uticati na vaše raspoloženje i uživanje tokom gejminga. I to je ono što bele periferije trenutno čini tako popularnim. 

Bela tastatura, ili bilo koji beli periferni uređaj, će pokazivati prljavštinu i mrlje brže u poređenju sa tamnijim uređajima. Ovo je jedan od izazova posedovanja belog gejming miša ili tastature, jer su to uređaji koji su konstantno izloženi znoju i ulju sa naših ruku, što vremenom može obojiti belu boju.

Inače, Razer je početkom maja predstavio White Editions nekoliko svojih popularnih Razer gejmerskih miševa, ciljajući na igrače koji preferiraju elegantan i minimalistički izgled. Ova linija uključuje proizvode iz nekoliko poznatih Razer kolekcija, kao što su Razer Basilisk, Razer BlackWidow, Razer Huntsman i drugi. Svaki od ovih proizvoda kombinuje napredne funkcionalnosti sa privlačnim vizuelnim dizajnom i čistom, belom spoljašnjošću. Ova nova serija uređaja obuhvata Razer gaming tastature, Razer gejmerske miševe, pa čak i Raizen Seiren kondenzatorski mikrofon.

MIŠ

Kada je reč o gejming miševima, pisali smo o tome koji su najbolji miševi za one sa malim šakama, proverili smo i one za gejmere sa velikim šakama, a na oba spiska se mogu pronaći bele opcije. Nekoliko poznatih proizvođača je napravilo korak ka ponudi belih gejming miševa, ali opcije su i dalje manje rasprostranjene nego kod crnih modela. Bitno je da znate da su jeftiniji modeli izrađeni od lošijih materijala kod kojih će doći do distorzije boje nakon nekog vremena. Kvalitetnije materijale je lakše održavati. Međutim, ako ste osoba koja je pedantna u održavanju čistoće i urednosti svoje opreme, evo nekih od najboljih opcija belih gejming miševa u našim radnjama.

Deathadder v3 Pro - Ergonomic Wireless

Krenućemo od Razer-a koji je dugo bio omiljeni brend među gejmerima kada su u pitanju periferije pa Razer DeathAdder V3 Pro nije izuzetak. Serija DeathAdder se pokazala kao jedna od najboljih opcija u ponudi gejmerskih miševa, a dosta je onih koji tvrde da je i najbolja. Bela verzija Razer DeathAdder V3 Pro ima poznati ergonomski oblik i punu veličinu koja je udobna za većinu stilova držanja, iako će onima sa manjim šakama, kao i onima koji su prethodno koristili manje miševe možda biti potrebno malo vremena da se naviknu. 

Deathadder V3 Pro koristi Razer HyperSpeed Wireless tehnologiju za pružanje igre bez latencije i donosi neverovatnu preciznost. Takođe se može koristiti u žičanom režimu ukoliko koristite priloženi Speedflex USB Type-C kabl. Dolazi sa najboljim senzorom do sada, Focus Pro 30K optičkim, do 30.000 DPI, što je više nego dovoljno za sve tipove igara. Opremljen je i sa trećom generacijom optičkih prekidača miša koji su izuzetno izdržljivi sa 90 miliona klikova.

Razer Deathadder V3 Pro je težine 63 grama i sposoban je za brzinu osvežavanja do 8000 Hz. Uvek imajte na umu da korišćenje miša na ovoj visokoj brzini osvežavanja smanjuje trajanje baterije na 17 sati u poređenju sa do 90 sati na 1000 Hz. Iako je miš sam po sebi potpuno beo bez RGB osvetljenja, bežični dongl je i dalje crn što može biti problem ako ga postavljate na belo kućište. Farbanje nekom bojom možda može da reši problem ali bi bilo bolje da o tome misli Razer pa da ponudi možda dve boje u pakovanju, ili neku masku.

Kupi Deathadder v3 Pro - Ergonomic Wireless u GameS prodavnicama po super ceni.

 

Logitech G305

Ovaj miš je ambidekstralan sa potpuno belom školjkom i crnim detaljima oko točkića. Koristi HERO senzor kompanije koji je sposoban za do 12.000 DPI, što može delovati malo u poređenju sa nekim premijum opcijama, ali je više nego dovoljno za većinu igara.

Logitech G305 je bežični miš koji koristi visoko preciznu tehnologiju povezivanja sa savršenim odzivom a može raditi na frekvenciji od 1000 Hz. Ono što ovaj beli gejmerski miš izdvaja je neverovatan vek trajanja baterije od 250 sati. Logitech G305 nema ugrađene punjive baterije, već koristi AA bateriju. Nije najlakši miš, ni najteži miš na tržištu sa težinom od nešto manje od 100 grama.

Iako je budžetski miš, postoji prostor unutar miša za bežični prijemnik. Koristi PTFE nožice za glatko kretanje i dugovečnost. Konzistentnost levog i desnog klika je poboljšana zahvaljujući mehaničkom sistemu naprezanja dugmadi, što ovaj miš čini preporukom među belim gejmerskim mišem na tržištu.

Kupi Logitech G305 u GameS online shop-u po odličnoj ceni.

 

Glorious Model O

GLORIOUS Model O je odličan ultra-laki gejmerski miš koji se oseća veoma čvrsto i dobro izgrađeno. Dizajn u obliku saća ga svrstava među najlakše miševe koje možete pronaći. Ovaj model imate u žičnoj i bežičnoj arijanti. Žičani dolazi sa izvanrednim kablom koji je lagan i fleksibilan.

Ima ukupno šest dugmadi, uključujući dva sa strane, a sva su lako programabilna pomoću pratećeg softvera. Performanse senzora su izuzetno precizne i konzistentne, a miš ima širok CPI opseg. Ima odličnu latenciju klika i veoma udoban ambidekstralni dizajn pogodan za bilo koji stil držanja ali ne i za osobe . Međutim, njegovo veliko telo nije prikladno za osobe sa manjim rukama, kojima se preporučuje GLORIOUS Model O-, manja verzija koja nudi slične performanse.

Iako je u potpunosti napravljen od plastike, nema nikakvih praznina ili delova koji škripe. Otvori u obliku saća su i dalje u trendu. 

izaberi i kupi odgovarajući gejmerski Glorious Model O miš u GameS online shop-u. 

 

PODLOGA

Beli miš nekako uvek ide uz belu podlogu. Mi ih volimo i predlažemo Vam samo da ih redovno čistite kako bi što duže izgledale kao nove. U GameS online shop-u možeš pronaći idealnu gaming podlogu za miš iz velikog asortimana Glorious gejming podloga za miš, a kako se u poslednje vreme sve više traže velike podloge, naš izor je:

Glorious Stitch Cloth 3XL

Glorious 3XL White je podloga velika i idealna je za igrače sa niskom osetljivošću miša kojima je potreban [to ve'i prostor. Miš prosto klizi po njoj bez ikakvih problema. Možda je malo grublja na dodir od sličnih podloga, ali pruža glatko klizanje uz iznenađujuću kontrolu zaustavljanja. Veliki pokreti mišem na ovoj podlozi nisu problem, a grublji osećaj pomaže u preciznom zaustavljanju, što je idealno za precizne pogotke.

Sa kvalitetno prošivenom i ojačanom ivicom u kombinaciji sa XXXL površinom podloge, obezbeđeno je dobro funkcionisanje sa raznim senzorima miševa bez ikakvih problema, što se očekuje od svake ozbiljne gejming podloge.

Glavni adut 3XL je njegova veličina, ali da li je to stvarno potrebno i korisno? To zavisi od vaše osetljivosti u igri i veličine stola. Korišćenje ovako velike podloge osigurava ravnu površinu za miša preko celog stola i sprečava klizanje tastature tokom intenzivnih sesija.

Da li je neophodna oako velika, verovatno ne. Da li ćete uživati u potpunosti u korišćenju, da.

Mi imamo i manje Glorious podloge, pa ako vam se ovo sviđa ali želite manji format, imate opcije.

 

TASTATURA

Bela boja, kako smo već napisali, može ponekada biti teška za održavanje. Kod plastike, žućenje se javlja kada dolazi do degradacije polimernih lanaca. To se često pripisuje izloženosti UV svetlosti, što uzrokuje fotodegradaciju ili foto-oksidaciju. Većina gejmera nema ovaj problem jer sede u zamračenim prostorima i navučenim zavesama zbog većeg uživanja u tamnim scenama igara.

PC igrači takođe moraju da brinu o termo-oksidaciji. Kao što ime sugeriše, ovaj proces uključuje toplotu koja dovodi do razgradnje polimera.Postoje neke metode za čišćenje požutele plastike, ali to nije uvek moguće ili praktično za neke komponente. Diskoloracija gejmerskih tastatura  se može desiti i kod drugih boja materijala, ne samo belih. Jednostavno je najvidljivija kod belih plastičnih materijala. Jedan od načina na koji se proizvođači bore protiv toga je korišćenje supstanci ili aditiva sa visokom UV stabilnošću, najpoznatiji je cink-oksid. Naravno, sve to dovodi do viših troškova, pa profesionalci i stručnjaci preporučuju da se odlučite za premium brend kada birate beli proizvod.

Jeftiniji materijali i metode kalupljenja mogu povećati šanse za bojenje plastike, pa dupli PBT tasteri umesto ABS tasteri, posebno u beloj boji, mogu biti bolji izbor.

Asus ROG Azoth

Asus ROG Azoth je bežična tastatura sa 75% layout-om, idealna za entuzijaste koji žele da se istaknu. Impresionira dugotrajnom baterijom i dodatnim pogodnostima poput OLED displeja. Ima dugotrajnu bateriju od 2,000 sati bez punjenja, iako RGB osvetljenje i OLED ekran smanjuju taj vek trajanja. Bluetooth olakšava povezivanje sa više uređaja, iako ne pruža ultra-nisku latenciju kao žičana veza.

Bela verzija Asus ROG Azoth-a dolazi sa sivim tasterima za one kojima je potpuno beli dizajn previše. RGB osvetljenje sjajno prolazi kroz čvrste Doubleshot PBT tastere sa sekundarnim funkcijama odštampanim na bazi. Kompaktan OLED ekran omogućava gejmerima da prate status baterije i druge vitalne informacije bez potrebe za pokretanjem Armory Crate aplikacije.

Asus je posvetio jednaku pažnju unutrašnjosti tastature  sa unapred instaliranim slojevima pene za ublažavanje zvuka mehaničkih tastera. Gasket mount dizajn olakšava zamenu prekidača, pružajući brzi odziv za FPS igre.

U GameS-ovo bogatoj ponudi imamo i Asus M701 ROG Azoth 75% Wireless - Black model, po sjajnoj ceni i besplatnoj dostavi na kućnu adresu.

 

Logitech G715

Logitech G715 Tactile je taktilna tastatura koja pomera granice sigurnosti. Njena vrhunska izrada, odziv i RGB osvetljenje čine je možda trenutno najboljom belom gejming tastaturom.

Dok G715 privlači u startu kreatore sadržaja i strimere, njena čvrsta izrada i niska latencija pri kucanju čine je pravom opcijom za kompetativne gejmere. Jedini oprez se zavetuje onima sa baš velikim šakama jer za njih tasteri mogu biti prilično blizu jedan drugom, što može izazvati greške pri kucanju. Pored osnovnih tastera, G715 ima i dodatne tastere na gornjoj ivici, uključujući dugmad za medije i regulator jačine zvuka. Taster za igranje onemogućava tastere koji bi mogli ometati u konkurentnim igrama.

G715 koristi GX prekidače slične Clicky, Linear i Tactile Cherry MX prekidačima. Iako se prekidači ne mogu menjati, gejmeri imaju dosta opcija za glasno i odlučno ili tiše i glatko kucanje. Logitech Lightspeed bežični USB prijemnik pruža pouzdanu vezu sa niskom latencijom za brze igre. Tastatura takođe nudi Bluetooth za povezivanje sa mobilnim uređajima.

Pojedincima se možda neće dopasti, dok će većina ceniti mekane jastučiće - oslonce za dlan. Iako je udoban, njegov nekonvencionalni oblik znači da ne može stajati uz samu ivicu tastature. Gejmeri uvek mogu koristiti drugi oslonac za zglob ili promeniti gornju ploču i tastere ako im se ne sviđa podrazumevani izgled.

 

 

Pored ovog modela, u velikoj ponudi Logitech gaming tastatura u GameS online shop-u, i Logitech G715 TKL Off-White - Wireless - GX Red Linear, po super ceni uz besplatnu dostavu.

Steelseries APEX 7 TKL

SteelSeries je brend koji je prepoznao GameS i našu ljubav prema gejmigu pa smo tako već dugi niz godina ovlašćeni uvoznik za Srbiju ovog brenda. Iz bogatog asortimana SteelSeries gaming tastatura, izdvajamo model Apex 7 TKL, koji pruža pouzdanost žičanog uređaja, uz dosta stila sa OLED ekranom i delimično providnim tasterima. Gejmeri koji traže dobro izrađenu mehaničku tastaturu koja se u potpunosti drži bele šeme boja trebali bi da se odluče za Apex 7 TKL.

Za razliku od crne Apex 7 TKL, Steelseries APEX 7 TKL - Ghost Limited Edition verzija dolazi samo sa crvenim linearnim mehaničkim prekidačima. Ovi prekidači naglašavaju brze performanse potrebne za takmičarske igre. Na forumima ima onih koji tbrde da su glasniji od konkurentskih crvenih linearnih prekidača, ali i nekako mekši. Osećaćete se kao da kucate na posebno čvrstoj platformi, jer Apex 7 TKL koristi veliki udeo aluminijumske legure. Gejmeri žele da učine svoje gaming stolove još uočljivijim sa svetlim RGB osvetljenjem pa SteelSeries ide korak dalje sa Apex 7 TKL, sa osvetljenjem po svakom tasteru koje se probija kroz providne strane Doubleshot PBT tastera. Glatki beli oslonac za zglobove nema RGB efekte, ali se savršeno pričvršćuje pomoću magneta. Neverovatno elegantan izgled!

Kao i bežični Asus ROG Azoth, Apex 7 TKL takođe ima kompaktan OLED ekran u gornjem desnom uglu. Samo što je još bolje podržan od strane igara i aplikacija, a korisnici čak mogu prelaziti između RGB efekata. Ono pto ovaj model izdvaja u odnosu na konkurenciju je njena osvežavajuće intuitivna softverska podrška jer SteelSeries Engine radi glatko i smanjuje nered na minimum, sa većinom podešavanja dostupnim na nekoliko ekrana.

SteelSeries pokušava da održi bele gamesetove čistim sa nekoliko mesta za kablove ispod tastature.

Kupci ne bi trebali da se plaše da investiraju u Apex 7 TKL Ghost LE jer je to najbolja bela tastatura za poboljšanje izgleda najistaknutijih gaming postavki.

 

 

SLUŠALICE

Pre nego se pozabavimo najboljim modelima gejmerskih slušalica, podsetićemo Vas na tekst o tome kako treba čuvati slušalice kako bi duše mogli da ih koristite. Jedan od načina da sprečite da bele slušalice postanu žute je redovno čišćenje mekom krpom i rastvorom tople vode i blagog sapuna. Izbegavajte korišćenje abrazivnih sredstava za čišćenje ili jakih hemikalija jer mogu oštetiti slušalice. Takođe, čuvanje slušalica na hladnom, suvom mestu, dalje od direktne sunčeve svetlosti, može pomoći u sprečavanju diskoloracije

SteelSeries Arctis Nova 7

Ako nas pitate, ovo je definitivno najbolji bežični gaming - SteelSeries Arctis Nova 7 gaming slušaliceSteelSeries gaming slušalice su godinama prepoznate po svom kvalitetu a ovaj model je odličan primer kombinacije funkcija, kvaliteta zvuka i izrade. 

Pomalo novi dizajn ovih bežičnih gaming slušalica može zbuniti ljubitelje ovog brenda koji imaju neki od prethodnih modela. Ipak, i dalje zadržava izuzetan osećaj udobnosti bez obzira na to koliko dugo igrate. Za razliku od skupljih Arctis Nova Pro gejmerskih slušalica, Nova 7 ponovo ima airweave tkaninu na traci za glavu i kapice koje gejmeri vole. Iako mikrofon nije odvojiv, može da sklizne u zgodan otvor kada se ne koristi dok fleksibilna ruka omogućava lako postavljanje mikrofona.

Arctis Nova 7 nudi neverovatno impresivan kvalitet zvuka koji je ujedno i ne preterano naglašen na basu kao što je to često slučaj sa gaming slušalicama. Naglasak na sub-bass i niske tonove omogućava da srednji i visoki tonovi dođu do izražaja pa tako gejming scene sa eksplozijama i pucnjavom dobijaju totalno novu dimenziju.

 

 

Logitech G435 Lightspeed Wireless i i Nacon RIG 500 PRO HC

U grupi budžetskih modela nismo nikako mogli da se odlučimo pa tako ovde imamo dva modela. 

Logitech G435 Lightspeed Wireless

Ako tražite bežične gejmerske slušalice koje ipak neće preopteretiti previše, pogledajte Logitech G435 gejmerske slušalice. Logitech je decenijama poznat po odličnim proizvodima za gejmere, od fantastičnih Logitech miševa do moćnih Logitech slušalica, a G435 LIGHTSPEED bežični headset predstavlja odličan izbor.  Dok je većina budžetnih bežičnih slušalica u ovom cenovnom rangu obično od B i C brendova, sa G435 LIGHTSPEED nema rizika. 

U zavisnosti od boje, plastično kućište može lako učiniti da ovaj headset deluje kao igračka. Ali, ih baš to čini neverovatno laganim, sa težinom od samo 165 grama! Lagan i udoban headband čini ovaj model izuzetno udobnim za duge gejming sesije, iako bi baterija mogla da se isprazni pre nego što postane neudobno mada 18 sati trajanja baterije nije za potcenjivanje. Ovo je manje u poređenju sa većinom modernih pro gejmerskih slušalica, ali imajte u vidu da dosta manje od istih i koštaju. Sve je ok ako ste spremni da ih češće punite. Logitech je odlučio da uključi USB-C port za punjenje umesto micro-USB koji mnoge budžetne opcije koriste.

 

 

Nacon RIG 500 PRO HC

Ako tražite bele gejming slušalice koje su drugačije i sa malo stila, iz velike ponude Nacon gaming opreme u GameS-u, izdvajamo Nacon Rig 500 PRO HC White koje su dobar izbor uz sjajnu cenu. Lagani okvir od 300 grama je lako zaboraviti i da imate na glavi dok igrate. Dobijate i dodatni par jastučića za uši koji omogućavaju bolju cirkulaciju vazduha. Uklonjivi mikrofon jasno prenosi glasove saigračima, osiguravajući jasnu komunikaciju tokom važnih mečeva.

Iako perforirani dizajn podstiče protok vazduha, neizbežno je da ćete se znojiti sa slušalicama u nekom trenutku. U tom slučaju, pranje je lako kao uklanjanje jastuka sa metalne potpore. Nacon RIG 500 PRO pružaju prilično dobar zvuk za gejming slušalice. Umesto da previše pojačavaju bas, kao što to čine neke jeftinije slušalice, RIG 500 PRO minimiziraju odstupanja jačine u čitavom spektru frekvencija. Ipak, primetićete kako baš zvuci zvuče malo glasnije od sub-basa, ali to je u redu jer audio inženjeri za igre obično mešaju eksplozije i pucnjavu da budu najglasniji u zvučnom pejzažu, bez obzira na to koje slušalice koristite.

 

Razer Blackshark V2 HyperSpeed Wireless

Razer BlackShark V2 HyperSpeed Wireless White su slušalice srednje klase sa mnogo korisnih funkcija. Dolaze sa bežičnim donglom za igranje na konzolama, ali takođe podržavaju Bluetooth, tako da možete istovremeno biti povezani sa svojim pametnim telefonom. Iako izgledaju gotovo identično kao Razer BlackShark V2 Pro Wireless 2023, postoji nekoliko promena, kao što su nemogućnost odvajanja mikrofona i dodavanje podrške za žičani USB.

Baterije traju preko 81 sat neprekidno, tako da ih ne morate često puniti, a njihov mikrofon takođe pruža odlične performanse. Nažalost, njihov zvučni profil je prilično svetao i nedostaje im basa, pa ćete možda želeti da koristite grafički ekvilajzer ili unapred postavljene postavke u pratećem softveru. Iako deluju intenzivno i izdržljivo, ove slušalice su prilično lagane sa 323 grama. 

Ne mogu se mnogo okretati, što može biti iritantno ako želite da koristite samo jednu jednu stranu. Nisu baš prenosive, što se može očekivati jer su namenjene za gejming i stajanje pored vaše konzole.

 

MIKROFON

U momentu dok pripremamo ovaj tekst, shvatili smo da je većina belih modela koje smo imali na lageru rasprodata. Beli mikrofoni su definitivno osvojili svoje mesto u vašim srcima.

Razer Seiren V3 Mini

Razer Seiren V3 Mini White koristi kardioidni uzorak za snimanje i nema ugrađenu funkciju za suzbijanje šuma. Dakle, oni koji žele da ga koriste za strimovanje trebaće da koriste filter za šum u svom softveru za emitovanje. Ovo nije neuobičajeno za ovaj mikrofon i zapravo je standard u industriji.

Dizajn Razer Seiren V3 Mini je izuzetno sličan njegovom većem bratu,  elegantan i jednostavan sa jednim LED indikatorom na prednjoj strani i tasterom za isključivanje zvuka osetljivim na dodir na vrhu mikrofona. Aplikacija Synapse omogućava korisnicima da promene programiranje tastera osetljivog na dodir. Dvostruki i trostruki dodiri su podesivi, tako da možete koristiti ovu funkciju za kontrolu jačine zvuka. Kao i kod većeg modela, ovaj uređaj koristi USB-C za povezivanje, što je veliki plus. Seiren V3 Mini je jednostavan za korišćenje pa je ovde  "plug and play" opis potpuno na mestu, jer je potrebno desetak sekundi od povezivanja mikrofona sa rčunarom do snimanja. Stalak koji dolazi sa mikrofonom jeodličan i držanje mikrofona bliže korisniku omogućava niže glasnoće i jasniji zvuk, ali priroda priloženog stalka zahteva da bude na priličnoj udaljenosti od korisnika u opštem postavljanju stola.

Sve u svemu, Seiren V3 Mini je odlična opcija za one koji traže mikrofon sa manjim budžetom, ali ne žele da žrtvuju kvalitet zvuka. Takođe, oni koji često putuju će ceniti njegovu kompaktne dimenzije i prenosivost.

 

STO i STOLICA

Napočetku teksta smo spomenuli održavanje bele boje i većina bi moglada pomisli da je najteže to postići kada imamo beli sto i stolicu. Moždaje to jedan od razloga slabe ponude ovih proizvoda u beloj boji. Konstatacija da bele stolice požut vremenom možda mođe da se spreči ako je proizvodkvalitetan i brand koristi specifične premaze za lakše čišćenje. Ipak, postoje vrlo specifične okolnosti kada možete uništiti tkaninu, poput produženog izlaganja toploti naročito blizu radijatora, što se može izbeći jednostavnim pomeranjem iste od izvora toplote.

Sto Cougar Royal 120 Mossa

Sto koji se pokreće nije namenjen samo youtuberima koji rade recenzije, niti je ovo sto samo za gejmere. Sve je više naučnih tektova o tome kako je preporučljivo kretati se, stajati i praviti pauze od najmanje 2 sata tokom osmočasovnog radnog dana radeći dok stojite. Sedenje u jednom položaju duže vreme stavlja prekomeran pritisak na donji deo leđa, a ukoliko osoba konstantno sedi nepravilno, to može dovesti do razvoja hroničnih problema sa leđima i krvnim sudovima.

Čak si i istraživanja tokom 6 meseci, od grupe zapolenih koji su imali priliku da koriste stojeće radne stanice, dok je kontrolna grupa radila za običnim stolovima. Rezultati su pokazali da su zaposleni sa stolovima za stajanje bili 45% produktivniji na dnevnom nivou u poređenju sa kolegama koji su radili sedeći. Pored toga, njihova produktivnost se značajno povećavala tokom vremena, sa oko 23% u prvom mesecu na skoro 53% tokom narednih 6 meseci.

Možda nekome nije produktivno ali je svakako udobnije raditi na ovakvom stolu!

Kupi Gaming Sto Cougar Royal 120 Mossa White u GameS prodavnici po sjajnoj ceni i iskoristi besplatnu dostavu. Obaveznno pogledaj i naš asortiman Gejmerskih stolova i stolica i kompletiraj svoje idealno gejming okruženje.

 

 

Stolica Cougar - Armor Elite

Cougar među gejmerima znači kvalitet a stolica Armor Elite je dizajnirana za duge sesije. Njene podesive, ergonomske karakteristike osiguravaju stabilnost i podršku.

Gaming Stolica Cougar - Armor Elite White sa prozračnnom PVC kožom, osigurava svežinu i smanjiće vaše znojenje nakon dugih sati igranja. Kako se masnoća i znoj mogu pojaviti kada PVC koža direktno dodiruje kožu, ako nosite šorts ili suknju, ise se naslanjate glavom,  trudite se da je redovno čistite. Obična vlažna maramica je dovoljna. 

 

 

MONITOR

Nema beleg seta bez dobrog monitora. Nekima je izbor Asus gaming monitori, drugi uvek biraju DELL monitore ali je sve više brendova, čak i onih koji su se proslavili po televizorima, koji žele da se istaknu monitorima.

Dell 27" Alienware AW2723DF

Nekada je problem bio izabrati povoljan monitor koji nudi sve. Osnovno je bilo kvalitet slike ili brzina jer niste mogli da imate oba kada su u pitanju gejmerski monitori. Barem je tako bilo ranije. Ako ste želeli zaista visoke frekvencije osvežavanja od 240Hz i više, jedina opcija je bio 1080p panel. Sada možete kombinovati 1440p sa 240Hz i više.

Dell Alienware AW2723DF je 27-inčni, 1440p gejming monitor. Deo je Dell-ove Alienware gejming linije i zamenjuje Dell Alienware AW2721D, ali sa nekoliko razlika. Sada ima frekvenciju osvežavanja koja se može overklokovati do 280Hz, ali umesto nativne G-SYNC podrške kao kod AW2721D, ima nativnu FreeSync VRR podršku sa G-SYNC kompatibilnošću za smanjenje cepanja ekrana. Poseduje nekoliko dodatnih funkcija za poboljšanje gejming iskustva, kao što je mogućnost dodavanja virtuelnog nišana koji vaš sistem ne može detektovati, i tako vam omogućava prednost u odnosu na konkurenta.  Console Mode smanjuje 4k sliku ako želite da ga koristite za gejming na konzolama.

Nije možda najbolji izbor za gejming u tamnim prostorijama, jer ima nizak nativni kontrast koji čini crnu boju sivom, ali je zato ultra kvalitetan i siguran. Kupi po super ceni u GameS online shop-u i prodavnicama u Srbiji i iskoristit besplatnu dostavu na kućnu adresu.

 

Slični članci

24.
Sep.
2024.
PC
Prvo su periferije bile crne, pa se dodalo malo sive i plave, i nakon oduševljenja belim miševima i tastaturama, čini se da roze boja ima sve v...
13.
Sep.
2024.
PC
Povratak u školske klupe je mnogima glavobolja. Pored knjiga i svega ostalog, potrebno je izabrati idealan ranac na školarce i sve ostale koji ...