PC
22.08.2024.
Autor: GameS

BenQ Zowie XL2586X - Malo drugačiji gejming

Korak napred u performansama?

Sigurno ste prometili da je naša ponuda monitora u poslednje vreme sve veća. Trudimo se da za svakoga imamo najbolji izbor, i zato je od nedavno u ponudi i BenQ Zowie XL2586X. Potpuno novi esports gejming monitor, BenQ Zowie XL2586X je po mnogima zver koja poseduje blistering-fast osvežavanje od 540Hz i baziran je na novoj verziji BenQ-ove tehnologije osvetljenja pozadine zvane DyAc 2. Ovaj monitor je pravi izbor za one koji vole izuzetnu jasnoću pokreta.

Dynamic Accuracy (DyAc 2) tehnologija jasnije prikazuje pokrete u igri i trentno je najnovija tehnologija u klasi. Uspešno upotpunjuje iskustvo gejminga sa ekskluzivnim hardverskim dizajnom ZOWIE panela.

Tokom protekle godine pojavilo se dosta novih monitora sa visokim osvežavanjem. Ali, nijedan od njih nije ponudio osvetljenje pozadine ili BFI tehnologiju.  Na primer Asus ROG Swift Pro PG248QP, koji ima osvežavanje od 540Hz, koristi ULMB2 za poboljšanje jasnoće.

Ovaj monitor, iz velike palete Zowie gaming monitora, je proizvod namenjen za kompetitivno igranje, i ima 24-inčni 1080p TN LCD panel, sličan mnogim njihovim ranijim modelima. Kako TN tehnologija ima inherentna ograničenja kvaliteta slike, izuzetna jasnoća pokreta je kompromis. BenQ ZOWIE XL2586X  se nalazi iznad BenQ ZOWIE XL2546X u ZOWIE gejming monitor liniji. Poseduje FreeSync VRR i G-SYNC kompatibilnost kako bi smanjio cepanje ekrana, a DyAc 2 je funkcija osvetljenja pozadine koja je namenjena smanjenju zamagljenosti zbog zadržavanja slike. Kompatibilan sa ZOWIE licenviranim XL Setting to Share softverom radi lakpeg deljenja sa tiom i prijateljima.

Auto Game Mode by XL Setting to Share sam prepoznaje zahteve igre i po njima prilagođava podešavanja monitora. 

Black eQualizer tehnologija, poboljšava vidljivost u tamnim delovima slike. Monitor automatski prilagođava osvetljenje tamnih scena, dok se kvailtet detalja i kontrasta, ne gubi.

Vivid Color Film sjajno obavlja posao u poboljšavanju živopisnih boja čime poboljšava performanse boja za 35%. TN panel sa Vivid Color Film-om daje prednost u odnosu standardne TN panele koje karakteriše efekat ispiranja boja.

S Switch omogućava brzo menjanje podešavanja monitora za svaku igru posebno, u tome mu pomažu i Comfort & Adjustability ležajevi industrijskog kvaliteta u mehanizmu za podešavanje nagiba i visine samog monitora po želji korisnika. 

Korišćenje ovog monitora za desktop aplikacije je veliki korak napred u smislu odziva i glatkoće u odnosu na većinu današnjih tipičnih osvežavanja.

Dizajn

Dizajn je jednostavan i na prvi pogled se čini da se ideja bila da bude poslovni a ne gejming monitor.  Veličina okvira je veća nego na nekim drugim modernim gejming monitorima, i to je, čini se, nameran izbor kako bi se odvojila okolina od ekrana, a sve u cilju boljeg fokusa na igru. BenQ monitori pružaju zaštitu u vidu zaslona koju možete pričvrstiti na obe strane ekrana, kako biste sprečili svetlost da pogađa ekran i blokirali još više vašeg vidnog polja.

Stalak je podesiv po visini, nagibu i rotaciji, a na vrhu stuba stalka nalazi se izrez koji pomaže da nosite monitor, što ne primećujemo često. Ovo je svakako namenjeno pro gejmerima za turnire. Baza stalka je mala i to je opet urađeno sa svrhom jer manje baze omogućavaju mnogo širi raspon postavki miša i tastature. Funkcionalni dizajn se proširuje na postavljanje portova, koji su direktno na zadnjoj strani monitora radi lakšeg pristupa. Nema USB čvorišta, ali imamo tri HDMI 2.1 porta i jedan DisplayPort 1.4, koji čak i na 1080p zahteva DSC da bi dostigao 540Hz.

Primena

U poređenju sa drugim monitorima na njihovom maksimalnom osvežavanju, XL2586X je brz, malo brži od prethodnog XL2566K sa manje prekoračenja u svom najbolje podešenom modu.

BenQ ZOWIE XL2586X je dobar za PC gaming. Pruža izvanredne performanse u igrama na svojoj maksimalnoj brzini osvežavanja od 540Hz zahvaljujući neverovatno brzom vremenu odziva, niskom ulaznom kašnjenju i podršci za VRR (promenljivu brzinu osvežavanja). Pri nižim brzinama osvežavanja ima više zamućenja, a ulazno kašnjenje takođe se povećava na 60Hz. Tada ima ograničen kvalitet slike zbog niskog kontrasta, što crne boje čini sivim, a ne podržava HDR.

BenQ ZOWIE XL2586X je više nego dobar za kancelarijsku upotrebu. Dovoljno je svetao da se bori protiv odsjaja i takođe ima dobru kontrolu refleksije ako želite da ga koristite u prostoriji sa više izvora svetla. Ima pristojnu jasnoću teksta, ali sa ekranom veličine 24 inča nema puno prostora za multitasking. Ima impresivnu ergonomiju uz uske uglove gledanja koji nekada otežavaju deljenje ekrana sa nekim pored vas jer se slika iz bočnih uglova gubi.

Sadržaj pakovanja:

  • S Switch: 5 tastera
  • Kablovi za povezivanje: DP 1.4 (1.8 m) / HDMI 2.1 (1.8 m)
  • Kabl za napajanje: 1.8 m

 

  • Dodatne mogućnosti: Tilt, Bluelight reducing, Flicker free, Swivel
  • Montiranje na zid: VESA 100 mm x 100 mm
  • Širina: 576.15 mm
  • Dubina: 73.46 mm
  • Visina: 336.11 mm
  • Masa: 5.9 kg

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Monitori HAC00918
Gaming Monitor Zowie 24.5' XL2566K Dark Grey - Nova generacija XL E-Sports monitora...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
82.999,00 RSD
Vrsta
Nova
82.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Monitori GAD209
Nova generacija XL E-Sports monitora dodatno je poboljšana zarad većeg usklađiva...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
42.999,00 RSD
Vrsta
Nova
42.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Monitori GAD190
Nova generacija XL E-Sports monitora dodatno je poboljšana zarad većeg usklađiva...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
59.999,00 RSD
Vrsta
Nova
59.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Monitori GAD189
Novi E-sports gaming monitor Zowie 24'' XL2411K od 144 Hz dodatno pobolj&scaron...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
28.999,00 RSD
Vrsta
Nova
28.999 ,00 RSD

Slični članci

29.
Jan.
2021.
PC
Zowie je definitivno sinonim za dobar kvalitet GEJMING MONITORA! Hajde da pogledamo jedan model koji već godinama beleži odličnu prodaju. UPDATE: Proizvod j...