Ova mama je gejmer
07.08.2024.
Autor: Danica Manojlović

Game Informer više ne postoji!

Gašenje posle 33 godine

GameStop zatvorio Game Informer, najdugovečniji gaming magazin u Americi, koji je izlazio 33 godine i koji su mnogi od nas voleli da čitaju!

 

Kompanija je nažalost obavestila zaposlene o prekidu rada rano u petak ujutro, uz obaveštenje da će svi dobiti otpremnine. Kotaku u svom izveštaju o zatvaranju navodi da je vest stigla dok je bar jedan član osoblja bio na poslovnom putu, a jedan bivši zaposleni je na Twitteru potvrdio da je najava zatvaranja postavljena na X ex Twitter mreži  bez znanja uredništva i pre nego što su svi bili obavešteni o situaciji.

"Posle 33 uzbudljive godine u donošenju najnovijih vesti, recenzija i uvida iz stalno evoluirajućeg sveta igara, sa teškim srcem obaveštavamo vas o zatvaranju Game Informer-a," počinje saopštenje.

"Od ranih dana pikselizovanih avantura do današnjih impresivnih virtuelnih sveta, bilo nam je čast da delimo ovo neverovatno putovanje s vama, našim vernim čitaocima. Dok naši presevi prestaju, strast prema igrama koju smo zajedno gajili će nastaviti da živi."

Game Informer je započeo svoje putovanje koje će oblikovati izveštavanje o video igrama još 1991. godine. Potom je 2000. godine kupljen od strane GameStop, kompanije koja je godinama sama sebi kopala rovove da bi se sahranila.

Loša matična kompanija, međutim, nije sprečila Game Informer da nastavi da objavljuje neka od najboljih izveštaja o igrama u istoriji. Nastavio je da objavljuje fizički magazin zajedno sa web-sajtom daleko duže nego većina drugih koji su se isključivo bavili video igrama.

Njegovo zatvaranje predstavlja veliki gubitak za medije o igrama i tužan dan za industriju igara u celini.


GameStop još uvek nije objavio nikakvo dalje saopštenje o zatvaranju osim onoga što je objavljeno na X ex Twitter nalogu Game Informer-a, i važno je napomenuti da se ovo zatvaranje dešava u istoj nedelji kada je izvršni direktor GameStop-a, Ryan Cohen, suočen sa tužbom u iznosu od 47 miliona dolara zbog trgovine na osnovu poverljivih informacija.

Slični članci

12.
Oct.
2020.
Vesti/Najnovije
Da li je pravilo da se uvek najbolje prodaje najnoviji naslov? Od ove nedelje ćemo vas informisati o najprodavanijim igrama prethodne nedelje, pa vi zaključi...