Ova mama je gejmer
21.06.2024.

Fallout - Razlike između igre i serije

Sve zajedno je odlično!

Prime Video je čini se, kod nas počeo da osaja gledaoce. Hit u svetu je hit i u Srbiji, a povećana prodaja svega što na sebi ima Fallout dovoljno govori. Dodajno tome i neverovatne rekorde koje beleži Steam sa ovom igrom i to po broju istovremenih igrača, "Fallout" je još jedna uspešna adaptacija video igre u TV šou!

Ova adaptacija nadmašuje ono što su postigli "Twisted Metal" i "The Last of Us".

Serija kreira sopstvenu priču unutar kanonske vremenske linije, uključujući mnoge elemente iz igara koje su prilagođene na izvanredan način, uz nekoliko izmena za potrebe serije. Dok su mnogi aspekti verni igrama serijala, kao što su dizajn stvorenja, lore i tačan dizajn Vault-ova, ima u seriji  i nekoliko iznenađenja.

Bez obzira da li ste fan igara ili tek sada upoznajete Fallout zbog serije, ovo su neke od najvećih razlika.

 

Novi likovi i prilagođene priče

U prvoj epizodi serije upoznajemo Lucy, novi lik koji nije prisutan u igrama. Njen put podseća na početke Fallout 3 i Fallout 4, gde mora da se suoči sa pustinjom kako bi pronašla svog oca nakon što su ga oteli raideri.

Uopšteno, serija "Fallout" donosi mnogo novih elemenata i prilagođava kanon igara kako bi pružila svež pristup priči, uz poštovanje prema originalnim igrama.

 

Nedostatak uvodnog monologa Rona Perlmana

"Rat. Rat se nikad ne menja." Glumac Ron Perlman, poznat po svojim filmovima sa režiserom Guillermom del Torom i ulozi u seriji "Sons of Anarchy", takođe je legendarni lik u Fallout igrama. Od 1997. godine, on je bio narator koji uvek započinje uvodni filmski monolog u igricama.

Njegovo odsustvo u seriji smatra se neopravdano propuštenom prilikom, iako uvod koji on govori ima više smisla u video igri nego u TV seriji.

 

 

Fokus na scene pre rata

Kao i "The Last of Us", Fallout serija vas vodi nazad u vreme pre nego što su bombe pale, pružajući vitalnu pozadinsku priču za bolji kontekst serije i igara. Saznajemo mnogo o Cooperu Howardu pre nego što je postao Ghoul, kao i svrhu maskote Vault Boy i kako su Mr. Handy roboti dobili svoje glasove.

 

Ko je pokrenuo Veliki Rat?

Serija konačno daje jasan odgovor na pitanje ko je odgovoran za Veliki Rat. Otkriva se da je Vault-Tec bio iza svega, što ima smisla s obzirom na njihovu zlu reputaciju u igrama.

 

Nova oružja i dizajni

Ako ste igrali Fallout igre, možda ćete primetiti da neka oružja iz serije nisu postojala u igrama. Na primer, Lucy koristi oružje koje podseća na tranquilizer dart gun, koji nije postojao u igrama pre nego što je modder neeher dodat u Fallout 4. Harpun puška koja se pojavljuje u seriji ima tradicionalniji dizajn nego u igrama, a Ghoul koristi specijalno revolver-puška hibridno oružje koje još nije viđeno u igrama.

 

Jello Cake - Novi hit delikates

Jello cake je postao fenomen iz TV serije! Vault Dwellers iz Vault-a 33 su opsednuti njime, i čini se da je to jedini desert koji znaju da naprave ili najviše vole. Ovaj novi element hrane je intrigantan i mnogi pokušavaju da rekreiraju recept u stvarnom životu.

 

Gulperi su stvoreni u Vault-u

U seriji se otkriva da su Gulperi, stvorenja koja naseljavaju pustoš, rezultat eksperimenta u Vault-u, a ne efekti radijacije kao u standardnom kanonu igara. Dizajn Gulpera u seriji uključuje ljudske prste unutar njihovih usta.

 

Pip-Boy i SPECIAL

U igri su statistike vašeg lika definisane kroz SPECIAL akronim. Serija koristi ovaj koncept na način da likovi verbalno navode svoje statistike umesto da ih čitaju sa Pip-Boy ekrana.

Pip-Boy se koristi za praćenje zadataka, merenje radijacije, igranje igara, kao i za prijave za brak i špijuniranje, što je pokazano kroz lik Coopera.

 

Nova pravila za Ghoule uz manje raznovrsnih neprijatelja

Pustoš u seriji nema istu količinu jedinstvenih stvorenja kao igre. Super Mutanti se pojavljuju samo kao easter egg, a Raidersi nisu predstavljali veliku pretnju izvan Vault-a 32.

Serija uvodi RadAway kao esencijalni lek za sprečavanje transformacije u feralnu formu Ghoul-a.

 

Interkonektovano Društvo Vault-ova

Vault-ovi 31, 32 i 33 formiraju tripartitno društvo, novi koncept koji nije viđen u igrama. Ova društva trguju robom i organizuju brakove kako bi održavali populaciju. Međutim, otkrivaju se zlonamerne agende koje vode do Vault-a 31.

 

Promene u Shady Sands

Serija pravi veliku promenu u kanonu igara uništavajući zajednicu Shady Sands. Hank MacLean baca nuklearnu bombu na Shady Sands 2277. godine, što utiče na mnoge likove u seriji.

 

Nove Fallout igre odavno nije bilo, a poslednje koje su bile i često ih i dalje imamo u prodaji su:
PS4 Fallout 4 - Game of the Year
PS4 Fallout 76

 

Povezani proizvodi

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Ova mama je gejmer
Iako igranje video igrica i gledanje TV emisija imaju svoje prednosti, aktivno angažovanje, kognitivna stimulacija, razvoj veština, društvena i...
28.
Dec.
2022.
Ova mama je gejmer
Spisak serija i filmova koji su zasnovani na hit video igrama je poduži. I često se postavlja pitanje šta bi još bilo ineresantno za snimanje. ...
20.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Najmanje 15 AAA igara očekuje uskoro svoju adaptaciju na Netflix striming platformi.