Nintendo
19.07.2024.
Autor: GameS

Nintendo je otkrio KO JE EMIO!

Emio – Nasmejani čovek

Nedavno smo se svi pitali KO JE EMIO? Sada nam je Nintendo dao odgovor!

Samo nedelju dana nakon što je najavio horor igru inspirisanu urbanom legendom koju je označio kao “neprikladnu za neke korisnike,” Nintendo je otkrio o čemu se zapravo radi u njegovom misterioznom projektu “Emio”: To je novi nastavak u seriji Famicom Detective Club avanturističkih igara, staroj 35 godina, i izlazi sledećeg meseca.

Priča

Jedan student je pronađen mrtav na jeziv način, sa papirnom vrećom na glavi i strašnim osmehom nacrtanim na njoj. Ovaj uznemirujući prizor veoma podseća na ponavljajući trag u nizu nerešenih ubistava od pre 18 godina – kao i na Emioa (Nasmejanog čoveka), ubicu iz urbane legende za kojeg se kaže da svojim žrtvama daruje “osmeh koji će trajati zauvek.”

Da li se serijski ubica vratio, ili je ovo delo imitatora? Da li su ovi zločini inspirisani pričom o Nasmejanom čoveku, ili je to njihov izvor?

Stara serija, nova igra

Emio – Nasmejani čovek: Famicom Detective Club je prva nova priča iz Famicom Detective Club serijala u 35 godina i prati prethodno objavljene prve i druge nastavke serijala, nedavno remakeovane za Nintendo Switch: Famicom Detective Club: The Missing Heir i Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind.

Saznajte više o ovom novom nastavku od producenta serije Yoshio Sakamota, koji je bio uključen od temelja zapleta do malih detalja scenarija i scena, kroz video Emio – Nasmejani čovek: Famicom Detective Club – Razgovor sa producentom Yoshio Sakamotom.

Emio – Nasmejani čovek: Famicom Detective Club je potpuno nova igra zasnovana na originalnoj urbanoj legendi stvorenoj za ovu igru, rekao je producent i pisac serije Yoshio Sakamoto u videu koji je Nintendo objavio u sredu. Legenda o kaže da se EMIO pojavljuje pred devojkama koje plaču, obećavajući im “osmeh koji će trajati zauvek.” Ali Emio je ubica, i ostavlja svoje žrtve mrtve, sa papirnom maskom sa osmehom nacrtanim na njoj.

Zanimljiv zadatak

Kao asistent privatnog detektiva u agenciji Utsugi Detective Agency, igrači će imati zadatak da pomognu policiji da reši jezivo novo Emio ubistvo, koje podseća na niz nerešenih ubistava od pre 18 godina. Igrači će loviti tragove, razgovarati sa svedocima i proučavati svedočenja dok budu pokušavali da otkriju istinu iza Nasmejanog čoveka.

Sakamoto je rekao da će Emio – Nasmejani čovek: Famicom Detective Club imati “smelu radnju” i da “kraj može biti podeljen za neke ljude,” ali se nada da će igrači razgovarati o svojim osećanjima i teorijama o misteriji nakon što je reše. Producent igre je opisao svoj novi projekat kao “kulminaciju serije Famicom Detective Club,” koja je započela 1988. godine sa Famicom igrom The Missing Heir. Ta grafička avanturistička igra je imala nastavak The Girl Who Stands Behind iz 1989. godine.

Kada izlazi EMIO?

Emio – Nasmejani čovek: Famicom Detective Club izlazi za Nintendo Switch u četvrtak 29. avgusta.

Slični članci

06.
Sep.
2024.
Nintendo
Nintendo je poznat po svojoj tajnovitosti, ali su malo preterali! Do sada nije zvanično otkrio gotovo ništa o svojoj narednoj gejming konzoli iako je ...
12.
Jul.
2024.
Nintendo
Upravo je kranula bura na društvenim mrežama izazvana više nego čudnim trejlerom nove Nintendo igre. Menja li Nintendo svoj smer ka igrama za o...
21.
Jun.
2024.
Nintendo
Nintendo Direct je ovoga buda bio jako interesantan i prepun novosti.