Nintendo
12.06.2024.
Autor: Danica Manojlović

Paper Mario - Igra koja će vas osvojiti...ponovo!

Unapređena perfekcija

Novi/Stari Paper Mario - uvek (prijatno) iznenadi 

Mario RPG predstavlja mnogima neke od omiljenih avantura u svom žanru. Neverovatno privlačna umetnost, komični ton i aktivni borbeni sistemi su uvek bili zanimljivi. Original Paper Mario: The Thousand Year Door je izašao 2004. godine i bio je opšte dobro prihvaćen.

Sada je Nintendo remasterovao ovaj voljeni RPG za Switch i mnogi stari igrači su jedva dočekali da igru zaigraju u novom ruhu. Novi igrači mogu ući u Mario svet sa ovim naslovom koji ne donosi ništa drugo do čistu zabavu. Stari igrači će biti Impresionirani poboljšanim vizuelnim izgledom i muzikom dvadeset godina kasnije. 

Likovi i okruženje su predivno reprodukovani i revitalizovani pomoću opcija Nintendo Switch konzole, naročito na OLED ekranu. Koncept igre je prilično jednostavan dok promena u grafičkom prikazu omogućava da ima sasvim drugačiji ton od većine igara.

Odluka da Mario bude 2D papirna verzija sebe neočekivano nudi mogućnost da ispriča daleko duhovitiju, ponekad iznenađujuće mračnu priču koja dovodi u pitanje ono što je moguće u seriji Super Mario. Za mnoge, originalna TYD je među najboljima u franšizi u celini, i rimejk to uopšte ne menja.

Ljubav na prvi pogled

Odmah po pokretanju igre bićete osvojeni! Često nedovoljno primećen brat Luiđi iskrada se iz kuće označene sa imenom Mario i čita pismo upućeno Mariju od Princeze Breskvice. Zašto mu ga nije dao? Ton igre se postavlja brzo prikazujući RPG koji nema problema sa koketiranjem sa šalama na račun svojih većih serija i u isto vreme pruža nezaboravnu priču punu simpatičnih likova.

Paper Mario TYD je igra puna preokreta, prava mešavina Nintendo spektakla i zanimljivosti. Postoji mnogo razloga ali je dovoljan i samo jedan da se vratite igri kao veteran originala - da ponovo proživite narativ! On ostaje zabavno putovanje kroz Mario svet uz neke neo;ekivane emotivne obrte. Mario je Mario ali ovde njegova ekipa preuzima slavu. Goombella i Admiral Bobbery the Bob-omb su dva istaknuta lika od kojih svaki od njih donosi svoje jedinstvene veštine za borbu dok Mario okuplja svoju družinu. Oni donose i pod-priče i ličnosti koje pomažu da se uobliči grad Rogueport i njegova okolna područja, uspostavljajući ovaj svet kao svet koji vredi detaljnije istražiti. I da, razgovarajte sa Luiđijem svaki put kada ga vidite, a saznaćete zbog čega.

Borba ostaje prijatna i zanimljiva bez velike potrebe za modernizacijom. To je borba na potezu koja kao da nije ostarila ni malo. Borbeni sistem koji je lako naučiti i koji se na površini čini jednostavnim s obzirom da Mario može biti u pratnji samo jednog po jednog partnera. Mario će imati pristup samo nekim osnovnim napadima skokom i čekićem u prvih nekoliko delova igre.

Morate voditi računa o tipovima neprijatelja i o tome kako oni mogu da utiču na poteze. Ukoliko igrač recimo ne želi da skoči na goombu sa šiljkom na glavi, može da koristi napad čekićem. Igra je u velikoj meri zasnovana na vremenu tako da će igrači morati da se pripreme jer neki od napada zahtevaju prilično precizno vreme. Svaka bitka je neverovatno zabavna.

Značke možete pronaći skrivene širom sveta igre i jako su bitne jer vam pružaju širok spektar prednosti u borbi. Mogu otključati potpuno nove poteze za Maria, povećati statistiku ili čak promeniti njegov izgled i zvučne efekte borbe za više zabave. Značke su možda najvažniji element u određivanju vašeg uspeha u borbi, posebno kada se težina igre povećava na sredini i kasnoj igri. Možete povećati svoj BP i kada prelazite na nivo, što vam omogućava da se još više opremite kako igra napreduje.

Hajde sada par reči i o Vivian, članici Tri senke koja se na kraju pridružuje Mariju. Na japanskom i nekoliko drugih jezika, Vivijan je uvek bila transrodna žena, ali u originalnom engleskom prevodu ovo je izostavljeno. Sada, na engleskom, Vivijan govori o prihvatanju svog pravog identiteta, njenog pola. To je samo jedna ili dve scene ali po komentarima na netu je ovo dobrodošla promena.

Fantastična RPG avantura Paper Mario RPG sa najboljom borbom u klasi, briljantnim dijalozima i odličnim likovima koju obavezno morate odigrati!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Luigi's Mansion 2 HD je remasterizovana verzija popularne igre za video konzole koj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ova  avantura oživljava u jedinstvenom svetu punom čuda i izazova. Prateći legendu...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dal si spreman za desetostruko povećanu zabavu? Specijalna pozivnica za šareni s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridruži se Mariu, Luigiu i prijateljima za zabavu za jednog igrača ili više igr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

09.
Mar.
2024.
Nintendo
Od prve Super Mario igre na 8bit Nintendu iz 1985. godine, pa do danas… prošlo je 35 godina.
06.
May.
2022.
Nintendo
Nintendo je objavio demonstraciju nadolazeće fudbalske igre Mario Strikers: Battle League i prikazao gameplay prepun zanimljivih detalja.
08.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Koliko smo samo nevinih ljudi porazbijali zbog novčića?