Focus on
05.10.2024.
Autor: GameS Staff

Recenzija NBA 2K25

Jokić je najbolji!

Koji je najbolji sportski serijal koji donosi najviše zabave i sadržaja svake godine?

Ako nas pitate, mnogi od nas bi odgovorili da je to NBA 2K serijal sa najnovijom NBA 2K25 simulacijom košarke. Međutim, moramo priznati da, osim ako vas ne zanimaju sitne izmene u igri, lako možete preskočiti nekoliko godina i ne propustiti mnogo, što važi i za konkurentske igre u EA Sports FC 25 ili Madden NFL 25 američkom fudbalu.

Ono što NBA 2K franšizu izdvaja je obim sadržaja i raznovrsne načine na koje možete uživati u košarci. NBA 2K25 nastavlja tu tradiciju, sa čak 133GB prostora na disku, što ga stavlja rame uz rame sa naslovima poput Starfield i Baldur’s Gate 3. Dakle, u pitanju nije samo košarkaška igra, već čitav univerzum manjih igara spojenih u jednu megalomansku sportsku simulaciju.

 

Igranje NBA 2K25 košarke – fluidnije nego ikada

Šta zapravo donosi nova NBA 2K igra na teren?

Naš kolega, koji je testirao NBA 2K25, kao obožavalac sitnih mehaničkih poboljšanja, primetio je ProPLAY animacije koje čine šutiranje i kretanje fluidnijim i prirodnijim, jer su bazirane na stvarnim pokretima igrača. Tu je i novi sistem driblinga koji omogućava prelazak iz potpisanog driblinga direktno u šut.

Na odbrani je dodat mehanizam za presecanje lopte ka protivniku, jednim preciznim pokretom, što igri dodaje dodatnu dinamiku i osećaj kontrole.

 

Način rada – tutorijal za početnike i „The City“ za avanturiste

Za one koji se prvi put susreću sa NBA 2K25, ali i NBA 2K košarkaškom simulacijom uopšte, nova opcija „Learn 2K“ je odličan uvod u sve aspekte igre, od osnovnih poteza do naprednih mehanika. Takođe, tu su i vodiči za modove MyTeam i The City, koji mogu delovati zastrašujuće za novajlije.

 

The City mod u NBA 2K25

Jedna od zanimljivosti ove godine je The City, virtuelni otvoreni svet gde se odvija većina aktivnosti van terena. Ovde možete da istražujete grad, vozite kartinge, ili učestvujete u košarkaškim mečevima. Naš kolega, koji voli čudne i zabavne elemente u igrama, opisuje ovogodišnji grad kao mesto gde možete igrati košarku dok vas posmatraju tigar i Frosties maskota – potpuno bizarno, ali na neki način šarmantno.

 

Proving Grounds i kompetitivni modovi

Ako želite ozbiljniju košarku, Proving Grounds vam omogućava da se takmičite u rangiranim mečevima u okruženju sličnom rimskom koloseumu sa likom Majkla Džordana na zidu. Ovaj mod uvodi napetost i konkurenciju, a dodatak novih multiplayer mečeva sa tigrovima pored terena samo doprinosi apsurdu.

 

MyCareer – fokus na igračev razvoj

Što se tiče MyCareer moda, naš web tim ima podeljena mišljenja.

Dok neki vole mogućnost kreiranja jedinstvene NBA zvezde kroz različite priče, drugi osećaju da je igranje u „The City“ suviše komplikovano. Novost ove godine je opcija da birate ključne utakmice na početku sezone, što je za mnoge od nas olakšavajuće, jer možete fokusirati vreme na najvažnije momente.

Iako MyCareer ostaje sličan kao prethodnih godina, novine poput dodatnih zadataka i sistema rangiranja donose osveženje u igru.

 

MyTeam – povratak Aukcijske kuće

Što se tiče kolekcije kartica i MyTeam moda, novine uključuju povratak Aukcijske kuće, kao i uvođenje REP sistema koji se ne resetuje svake sezone. Ovo bi trebalo da omogući bolje balansirane mečeve i spreči nejednakosti kod novih igrača.

Modovi kao što su Breakout i Triple Threat Park dodaju dinamičnost MyTeam-u, ali naše kolege gejmeri primećuju da ovaj mod i dalje ima prostor za napredak.

 

NBA 2K25 – Gejming gigant sa sitnim nedostacima

Na kraju, iako NBA 2K25 donosi mnoštvo noviteta, ne možemo reći da je napravio veliki iskorak. Igra ostaje jedna od najkompletnijih sportskih simulacija na tržištu, ali mikrotransakcije i ne baš idealna implementacija WNBA ženskih liga i dalje bacaju senku na celokupan paket.

Za nas, košakaška simulacija NBA 2K25 i dalje nudi dovoljno razloga da je preporučimo, ali uvek ćemo biti realni prema kupcima,  u pitanju je veliki naslov sa nekoliko manjih nedostataka.

 

NBA 2k25 - Za i Protiv

Dobro

  • Vrhunska prezentacija pruža autentično košarkaško iskustvo.
  • Već sjajna mehanika igre dodatno se unapređuje zahvaljujući ProPlay tehnologiji i drugim inovacijama.
  • Ambiciozan MyNBA Eras mod dobija dodatna proširenja.
  • Duboke opcije prilagođavanja i tutorijali obezbeđuju da nijedan igrač ne ostane zapostavljen.
  • The City ostaje živopisan socijalni prostor pun zabavnih aktivnosti.
  • WNBA modovi su se proširili do te mere da izgledaju kao zasebna igra.
  • MyCareer mod ostaje dinamičan i privlačan i kroz nekoliko sezona karijere.

Loše

  • Odbijanje da se mikrotransakcije odvoje od napretka kroz stat bonuse može biti demotivišuće.
  • Izazovi bazirani na live-service modelu zahtevaju previše vremena od igrača.

 

Zaključak o NBA 2K25

Košarkaška simulacija NBA 2K25 donosi revolucionarne promene u serijalu, sa unapređenim "ProPLAY" tehnologijom koja pruža realističnije animacije i pokrete igrača. Iako su mikrotransakcije i dalje prisutne, može se uživati u raznovrsnim modovima igre i izvanrednom realizmu.

Sa novim "Go-To" potezima, fanovi NBA i košarke uopšte, mogu oživeti ikonične poteze svojih omiljenih igrača, dodajući dubinu i strategiju u svaki meč. NBA 2K25 je korak ka veličini, pružajući najkompletnije iskustvo košarkaške simulacije do sada.


 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41580
NBA 2K25 - PlayStation 4 Nastavi tradiciju i ispiši svoju istoriju u najno...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50576
NBA 2K25 - PlayStation 5 Nastavi tradiciju i ispiši svoju istoriju u najno...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
NBA 2K25 - Nintendo Switch Nastavi tradiciju i ispiši svoju istoriju u naj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO1083
NBA 2K25 - XBOX ONE Nastavi tradiciju i ispiši svoju istoriju u najnovijem...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD

Slični članci

10.
Aug.
2024.
Focus on
NBA 2K je predstavio gameplay pregled najnovijeg izdanja u svojoj dugogodišnjoj seriji, obećali su jiš mnogo novosti i to tačno po datumima u a...
10.
Jul.
2024.
Vesti/Najnovije
T2 nam je napokon ponudio informacije o najnovijem NBA 2K25 naslovu, a najbitnije je da imamo datum izlaska!