Focus on
26.09.2024.
Autor: GameS

Black Myth: Wukong - Vodič za BOSS-ove

Poslednja 3 poglavlja

Vodič za bossove u poslednja tri poglavlja igre The Black Myth: Wukong

Ako ste stigli do poslednja tri poglavlja u igri Wukong, verovatno ste već iskusili mnoge izazove koje ova igra pruža. Ali, ne brinite, ovaj vodič će vam pomoći da se pripremite za ono što vas čeka.

U poslednja tri poglavlja, suočićete se sa raznim boss-ovima, od kojih svaki zahteva posebnu strategiju i pristup. Evo nekoliko saveta kako da ih pobedite:

1. **Analizirajte obrasce napada**: Svaki boss ima jedinstveni set poteza. Pre nego što krenete u borbu, posmatrajte i naučite obrasce njihovih napada kako biste znali kada da izbegnete i kada da napadnete.

2. **Koristite okolinu**: Okolina može biti vaš najbolji saveznik ili najgori neprijatelj. Koristite prepreke da se sakrijete ili izbegnete napade, ali pazite da vas boss ne zarobi u ćošak.

3. **Prilagodite svoje oružje i veštine**: U zavisnosti od boss-a, neka oružja i veštine će biti efikasnija od drugih. Eksperimentišite sa različitim kombinacijama kako biste pronašli najbolji način za pobedu.

4. **Budite strpljivi**: Neki boss-ovi mogu biti veoma izdržljivi. Nemojte žuriti i riskirati nepotrebne greške. Ostanite fokusirani i napadajte kada je sigurno.

5. **Iskoristite svaku priliku**: Kada boss izvede posebno snažan napad, često će ostati ranjiv na kratko vreme. Iskoristite te trenutke da naneste što više štete.

Srećno, i neka vam Wukongova snaga bude uz vas!

Poglavlje 4 igre Black Myth: Wukong

Poglavlje 4 igre nudi 18 borbi sa bossovima, među kojima se ističe 5 veoma teških Yaoguai bossova.

Tabela lokacija bossova u Poglavlju 4:

Broj Ime Bossa Tip Lokacija
1 The Second Sister Yaoguai Chief Village of Lanxi / Estate of the Zhu
2 Elder Amourworm Yaoguai Chief Webbed Hollow / The Verdure Bridge
3 Venom Daoist 1 Character Webbed Hollow / Pool Of Shattered Jade
4 Centipede Guai Yaoguai Chief Webbed Hollow / Middle Hollow
5 Buddha's Right Hand Yaoguai Chief Webbed Hollow / Cliff Of Oblivion
6 Yellow Loong Yaoguai King Webbed Hollow / Relief Of The Fallen Loong
7 Baw-Li-Guhh-Baw Yaoguai Chief Webbed Hollow / Lower Hollow
8 Zhu Bajie 1 Character Webbed Hollow / Hut Of Immortality
9 Zhu Bajie 2 Character Webbed Hollow / Hut Of Immortality
10 Violet Spider Yaoguai King Webbed Hollow / The Gathering Cave
11 Commander Beetle Yaoguai Chief Temple Of The Yellow Flower / Forest Of Ferocity
12 Supreme Inspector Not In Journal Temple Of The Yellow Flower / Court Of Illumination
13 Hundred-Eyed Daoist Master Yaoguai King Temple Of The Yellow Flower / Court Of Illumination
14 Fungiwoman Yaoguai Chief Temple Of The Yellow Flower / Court Of Illumination
15 Venom Daoist 2 Character Temple Of The Yellow Flower / Court Of Illumination
16 Scorpionlord Yaoguai King Secret: Purple Cloud Mountain / Bounds Of Deity's Abode
17 Daoist Mi Yaoguai Chief Secret: Purple Cloud Mountain / Bounds Of Deity's Abode
18 The Duskveil Yaoguai King Secret: Purple Cloud Mountain / Cloudnest Peak

 

1. The Second Sister

Yaoguai Chief i prvi boss sa kojim ćete se susresti u 4. poglavlju. Nalazi se u dvorištu pored "Estate Of The Zhu"  svetilišta. Ne možete je propustiti. Može da bude zastrašujuća za one koji imaju strah od paukova, ali borba nije previše teška. Imaćete pomoć od Zhu Bajie, što čini borbu lakšom. Njen poraz je prilično jednostavan, jer je lako oštetiti i srušiti je.

 

2. Elder Amourworm

Nalazi se u uglu područja "Verdure Bridge" u Webbed Hollow. Nakon što skočite u veliki otvor u Zhu Estate, spustite se niz drvene platforme do svetilišta "Verdure Bridge". Pređite most i skrenite levo, gde ćete naći vrata koja vode do arene Elder Amourworm. Sličan je drugim Amourworm bossovima, samo veći i jači. Njegovi napadi su prilično očigledni i lako ih je izbeći. Kada ga pobedite, dobićete Proto-Amourworm predmet koji možete koristiti u Zodiac Village za dobijanje Elder Amourworm Spirita.

 

3. Venom Daoist 1

Boss sa kojim se susrećete dva puta u 4. poglavlju. Prvi put je u "Pool Of Shattered Jade". Da biste stigli do njega, skrenite desno umesto da se spustite niz drvene platforme do "Verdure Bridge" . Pored svetilišta "Pool Of Shattered Jade" pronaći ćete Venom Daoist 1. Kada prvi put vidite Venom Daoist 1, biće zarobljen u velikom "Odd Cocoon". Uništite je da započnete borbu. Prilično je okretan, ali je slab na napade. Najbolje je koristiti Rock Solid ili Cloud Step za ometanje njegovih napada.

 

4. Centipede Guai

Veliki insekt koji se nalazi u ogromnoj areni prekrivenoj skeletima. Možete ući u ovu arenu sa svetilišta "Middle Hollow"  ili "Bonevault" . Približite se velikoj gomili lobanja u središtu arene da započnete borbu. Fokusirajte napade na zadnje noge Centipede Guai  i stalno se krećite kako biste izbegli njegove napade. Ovaj boss je relativno slab i lako se može oboriti tokom pauza između napada.

 

5. Buddha's Right Hand

Nalazi se neposredno iza svetilišta "Cliff Of Oblivion" u Webbed Hollow. Pratite put iznad arene Centipede Guai, prođite pored Skeletal Snakes i Amourworms. Iza svetilišta ćete naći hodnik gde možete da komunicirate sa ogromnom rukom da započnete borbu. Najbolje je koristiti Immobilize za zamrzavanje Buddha's Right Hand nakon njegovih napada o zid, što omogućava velike napade. Kada dostigne polovinu zdravlja, otkriva svoj pravi oblik i prekriva tlo u otrovnu smolu. Koristite Transformation Spell da se probijete kroz otrov i nastavite sa napadima.

 

6. Yellow Loong

Yellow Loong  je težak boss i veoma tajanstven. Koristite Loong Scale predmet iz Poglavlja 2 da biste otključali i pobedili sve prethodne Loong bossove. Nakon toga, pronaći ćete Yellow Loong u oblasti "Relief Of The Fallen Loong" . Da biste došli do njega, krenite od svetilišta "Cliff Of Oblivion", pređite most napravljen od ruke Budde i spustite se na donji nivo. Pratite put dok ne vidite drvenu platformu levo od glavnog puta. Spustite se sa platforme, pređite uski most sa Clawed Cocoons i stigli ste u područje gde se nalazi Yellow Loong.

Jedan je od najmoćnijih u 4. poglavlju, sa napadima koji mogu brzo da vas ubiju. Immobilize dobro funkcioniše protiv njega, a Yin Tiger's Ebon Flow Transformation je korisna za postizanje stalnog pritiska tokom borbe. Preporučuje se korišćenje Rock Solid za ometanje njegovih dugih napada.

 

7. Baw-Li-Guhh-Baw

Baw-Li-Guhh-Baw se nalazi u oblasti "Lower Hollow". Vratite se kroz Clawed Cocoons pored svetilišta "Lower Hollow" , zatim se provucite kroz otvor s leve strane. Krenite desno i doći ćete do poplavljenog područja gde Baw-Li-Guhh-Baw čeka na vas. Ovaj boss je neobičan sa velikim rukama-jezikom i sposobnošću da se okruži otrovnim isparenjima. Vaša trenutna moć bi trebala da bude dovoljna da ga savladate.

 

8. Zhu Bajie (prvi susret)

Sledite glavnu stazu iz Donjeg Šupljeg i uskoro ćete stići do hrama "Hut Of Immortality". Nedaleko odatle se nalazi sama koliba, i kada se približite vratima, pokrenućete borbu sa Zhu Bajie. Ovaj susret je obavezan, tako da ga ne možete zaobići. Nije previše težak. Koristite Immobilize, A Flock Of Many, i Wandering Wight headbutt, i on će biti na pola zdravlja pre nego što se okrenete. Iako ima nekoliko teških i dugih komboa, nastavite sa agresijom i neće imati puno vremena da ih upotrebi. Bar ne ovde.

 

9. Zhu Bajie (drugi susret)

Vaš drugi susret sa Zhu Bajieom događa se samo nekoliko minuta nakon prvog, u novootvorenom području unazad od Huta Besmrtnosti. Pratite ovu stazu u novo, veće, veoma blatnjavo područje gde ćete se ponovo suočiti sa Zhu Bajieom. Prva faza borbe je slična prethodnom susretu, mada blato dodatno otežava. Kada Zhu Bajie dostigne polovinu zdravlja, pretvoriće se u gigantsku crnu divlju svinju i neprekidno će vas napadati, skraćujući vam značajan deo zdravlja sa svakim udarcem. Sačuvajte deo svojih mana za ovu drugu fazu, jer će sposobnost Immobilize ili Transform olakšati borbu.

 

10. Violet Spider

Poslednja borba u regionu Webbed Hollow je protiv Violet Spider, drevne majke Druge Sestre i njene braće. Staza do ovde je prilično jednostavna,  linearni put od druge arene sa Zhu Bajieom do "Purifying Spring" i zatim "The Gathering Cave" Hramova. Dug video ide kada uđete u arenu, nakon čega ćete se boriti protiv još jednog velikog pauka, ovaj put znatno težeg od onog na početku Poglavlja 4.Ima iritantnu naviku da vas zapliće mrežom, otežavajući izbegavanje njenih napada. Sve uobičajene taktike i dalje će funkcionisati na njoj. Nije previše teška ako usavršite tajming njenih glavnih napada i držite neki Antimiasma Powder u brzim slotovima za predmete da se borite protiv njenog otrova, za svaki slučaj.

 

11. Commander Beetle

Nakon što pobedite Violet Spider, napuštate Webbed Hollow i uđite u region Temple Of Yellow Flowers. Prvi boss u ovom području je Yaoguai Chief ili Commander Beetle. Nalazi se uz glavnu stazu, kratka šetnja iza "Forest Of Ferocity" Hrama. Popnite se na ukrašeno stepenište i na vrhu ćete pronaći grupu Daoista koji treniraju ispred hrama. Iza njih se nalazi Commander Beetle. Vaš prvi zadatak je da brzo eliminišete Daoist minione kako biste mogli da se usredsredite na Commander Beetle. A Flock Of Many je vrlo koristan. Voli da drži svoj mač da blokira napade sa prednje strane, ali možete lako da ga namamite na napad i kontra-napadom obezbedite pobedu, koristeći koliko god želite ili ne želite čarolije.

 

12. Supreme Inspector

Ovaj susret je zanimljiv i mnogi igrači ga mogu lako propustiti. Supreme Inspector je tajni boss koji se pojavljuje kada prikupite četvrti ljubičasti Talisman. Postoje četiri ljubičasta Talismana na kamenim spomenicima širom Poglavlja 4, a šetiri Talismana su u sledećim lokacijama:

  • "The Verdure Bridge" - gore iznad sela u donjem delu ovog područja.
  • "Cliff Of Oblivion" - u bazenu pored Hrama.
  • "Relief Of The Fallen Loong" - nasuprot Yellow Loong od Hrama, na kraju pećinske oblasti.
  • "Court Of Illumination" - uzmite levu stazu (kada se suočite sa Hundred-Eyed Daoist Master arenom).

Ako prikupite sva četiri Talismana pre nego što započnete finalnu borbu u Poglavlju 4 protiv Hundred-Eyed Daoist Master, kada uzmete poslednji Talisman u Court Of Illumination, aktiviraće se cutscene koja će pokrenuti borbu protiv novog neprijatelja - Supreme Inspector. Ova borba traje kratko pre nego što se pojavi skriptovana cutscene koja vas "spašava" od strane drugog karaktera iz Božanske Suda. Najbolje je što ćete otključati lep mali Celestial Nonary Pill za povećanje Stamine kao nagradu za pronalaženje četiri Talismana.

 

13. Hundred-Eyed Daoist Master

Pravi finalni boss Poglavlja 4 je  Hundred-Eyed Daoist Master, i on je moćan Yaoguai King sa nekoliko vrlo neprijatnih trikova. Možete ga pronaći direktno ispred "Court Of Illumination" Hrama na kraju Temple Of Yellow Flowers regiona. Kada se prvi put suočite sa njim, nakon cutscene, moći ćete da se borite uz pomoć Sestara, svi veliki pauci. Ako poginete, sledeći pokušaji će biti samo 1v1 protiv njega, ali će početi sa nešto manjim zdravljem kao kompenzacija.

Lightning i Poison napadi su izazov u ovoj borbi, pa u brze slotove za predmete stavite Shock-Quelling Powders. Prva faza nije previše teška, ali sačuvajte najveći deo svoje mane za drugu fazu, kada stvari postaju haotične. Vaša maksimalna Stamina je prepolovljena, a Daoist Masterovi široki Lightning napadi mogu vam brzo smanjiti zdravlje. Njegove najopasnije napade možete jednostavno izbeći ako budete smireni što čini ovu borbu lakšom nego što bi mogla biti.

 

14. Fungiwoman

Neupadljiva Fungiwoman može se doslovno izvući iz tla, poput Old Ginseng Guai iz prošlog Poglavlja, u suprotnom smeru od "Court Of Illumination" Hrama kada stignete na raskrsnicu. Skrenite desno umesto levo na toj ključnoj tački i pratite glavnu stazu do kraja gde ćete pronaći biljku koja može biti uzeta iz tla blizu velikog sfernog kamena. Ta "biljka" je zapravo Fungiwoman. Fungiwoman može naneti iznenađujuće veliku štetu ako je potcenite, pa je najbolje da je držite pod kontrolom sa čarolijama umesto da je stalno napadate, osim ako ste sigurni da možete da izbegnete sve njene napade. Svi napadi su spori, tako da možete lako da izbegnete njene eksplozivne napade tako što ćete se vratiti i opet napasti kada se njen stakleni oklop prepolovi.

 

15. Starving Mammoth

Nakon što pobedite Fungiwoman, krenite ka krajnjem delu Temple Of Yellow Flowers regiona gde ćete naići na Starving Mammoth. Ovaj boss je jedan od najtežih u poglavlju zbog svoje veličine i neverovatne snage. Pojavljuje se na velikom otvorenom prostoru blizu "Sunken Arena" Hrama. Njegovi napadi su usmereni i brzi, pa morate biti spremni na brze reakcije. Koristite Attack Dodging taktike i prikupljate dovoljnu količinu mana pre borbe kako biste mogli da primenite Defense Boost i Armor buffove. Fokusirajte se na njegove zadnje noge i stomak, jer su to ključna mesta za nanošenje štete. Budite spremni za duže borbe jer Starving Mammoth može preživeti mnogo vaših napada.

 

16. Marauding Minotaur

Nakon pobede Starving Mammoth, upotrebite izlaz iz Sunken Arena i krenite prema "Lair Of The Minotaurs". Sledeći boss kojeg ćete sresti i jedna od najtežih borbi u ovom poglavlju su tu. Njegova sposobnost da koristi jak Defense i napade velikog dometa može vas iznenaditi ako niste spremni. Koristi svoje rogove za dalekometne napade i vrlo je otporan na fizičke napade. Koristite Range Attacks i Focused Shot za brže i sigurnije osvajanje borbe. Njegova brza rotacija napada može biti zavaravajuća, pa pazite da izbegavate sve njegove napade i da ne napadate previše agresivno, jer će vas lako kazniti za svaki previd.

 

17. Crystal Wyrm

Nakon Marauding Minotaur borbe, morate ka "Caverns Of Crystals" gde se nalazi Crystal Wyrm. Ovaj boss je izuzetno težak zbog svojih magičnih napada i sposobnosti da se teleportuje. Često se skriva među kristalnim strukturama koje je teško videti i koje mu omogućavaju da iznenadi igrača sa snažnim napadima. Najbolje je koristiti skakanje i izbegavanje za preživljavanje. Napadi su mu složeni i mogu naneti veliku štetu ako se ne izbegavaju pravilno. Koristite magije kao što su Ice Shard i Flame Wave da biste ga oborili i obezbedili dovoljno prostora za napadanje.

18. Celestial Guardian

Na kraju poglavlja 4, čeka najmoćniji boss. Nalazi se u "Sanctuary Of The Gods" i predstavlja veliki izazov zbog svoje moćne odbrane i sposobnosti da koristi sve elemente u svojim napadima.

Ova borba je prepuna teških napada i brzih reakcija. Pripremite se sa svim dostupnim čarolijama i koristite dodatke za poboljšanje vaše odbrane i napada. Izuzetno težak protivnik, ali sa dobrom strategijom i pripremom, možete ga pobediti i završiti Poglavlje 4 sa uspehom.

 


Poglavlje 5 igre Black Myth: Wukong

Kao i u prethodnom poglavlju, u poglavlju 5 nalazi se ukupno 18 šefova. Većina njih su Yaoguai.

No. Ime Boss-a Tip Lokacija
1 Pale-Axe Stalwart Lik Šume Ember / Ashen Pass I
2 Brown-Iron Cart Yaoguai poglavica Šume Ember / Ashen Pass I
3 Father Of Stones Yaoguai poglavica Šume Ember / Visina Ember
4 Gray-Bronze Cart Yaoguai poglavica Šume Ember / Visina Ember
5 Fast As Wind + Quick As Fire Yaoguai poglavice Šume Ember / Visina Ember
6 Flint Chief Yaoguai poglavica Dolina Peći / Ulaz u dolinu
7 Cloudy Mist + Misty Cloud Yaoguai poglavice Dolina Peći / Ulaz u dolinu
8 Keeper Of Flaming Mountains / Yin-Yang Fish Yaoguai kralj Dolina Peći / Smaragdna hala
9 Crimson-Silver Cart Yaoguai poglavica Dolina Peći / Smaragdna hala
10 Nine-Capped Lingzhi Guai Yaoguai poglavica Polje Vatre / Ashen Pass III
11 Flint Vanguard Yaoguai poglavica Polje Vatre / Ashen Pass III
12 Mother Of Flamlings Yaoguai poglavica (tajni šef) Polje Vatre / Ashen Pass III
13 Rusty-Gold Cart Yaoguai poglavica (tajni šef) Polje Vatre / Rampa za hlađenje
14 Baw-Lang-Lang Yaoguai poglavica (tajni šef) Polje Vatre / Rampa za hlađenje
15 Top Takes Bottom + Bottom Takes Top Yaoguai poglavice (tajni šef) Tajno: Bishui Pećina / Jama pročišćenja
16 Bishui Golden-Eyed Beast Yaoguai kralj (tajni šef) Tajno: Bishui Pećina / Hodnik Vatre i Leda
17 Red Boy Yaoguai kralj Polje Vatre / Krater Palog Peći
18 Yaksha King Yaoguai kralj Polje Vatre / Krater Palog Peći

 

1. Pale-Axe Stalwart

Prvi boss u petom poglavlju je Pale-Axe Stalwart. Ovaj neprijatelj se ne može izbeći i nalazi se posle nakon prvog svetilišta "Ashen Pass I". Kada skreneš desno posle svetilišta, stižeš do velikog sukoba između Bull Soldiers i Revenants. Najveći među njima je Pale-Axe Stalwart, koji te greškom smatra za još jednog Revenanta, što pokreće borbu. Tokom borbe, obrati pažnju na Cart na brdu koji ispaljuje vatru na tebe. Borba je ipak jednostavna sve dok prvo eliminišeš ostale neprijatelje, pa se suočiš sa Stalwartom jedan na jedan. Njegova taktika se uglavnom sastoji od zamaha polekse, pa koristi "Rock Solid" da kazniš njegove spore napade. Nećeš moći da ga ubiješ jer će borbu prekinuti pre nego što ga poraziš, nakon čega postaje tvoj saveznik za ostatak poglavlja. Obavezno razgovaraj sa Pale-Axe Stalwartom pre nego što nastaviš dalje! Reći će ti o Cart neprijateljima koje ćeš uskoro sresti.

 

2. Brown-Iron Cart

Prvi i najlakši Cart neprijatelj u ovom poglavlju. Idi uz brdo, neposredno nakon borbe sa Pale-Axe Stalwartom, nekoliko koraka pre svetilišta "Camp Of Seasons."  Iritantan neprijatelj jer ispaljuje plamen ispred sebe, što izaziva ozbiljnu štetu. Potrudi se da mu priđeš sa strane i udariš točkove, izbegavajući njegove napade. Ne može se lako izbaciti iz ravnoteže, ali proces je jednostavan pa samo ponavljaj napade dok ga ne oboriš.

 

3. Father Of Stones

Veliki, neprijateljski guai koji te napada nekoliko koraka dalje od svetilišta "Height Of Ember." Do njega stižeš penjući se stepenicama i prelazeći mostove iza svetilišta "Camp Of Seasons." Put je prav, tako da nećeš imati problema da ga pronađeš. Osim njegovog iritantnog dvostrukog urlika, borba je jednostavna. Udara jako ali je prilično spor i ima jednostavne napade koje je lako izbeći. Na kraju borbe, možeš apsorbovati njegov duh i dobiti dvostruki urlik.

 

4. Gray-Bronze Cart

Nalazi se odmah iza vrata koja se nalaze pored borbe sa Father Of Stones. Nastavi putem kroz pećinu, i naići ćeš na uski prolaz gde te čeka Gray-Bronze Cart. Često ispaljuje vatru niz ovaj prolaz, pa moraš koristiti male niše sa strane kako bi se sklonio od plamena. Kada se približiš, ima iste napade kao Brown-Iron Cart, ispaljivanje plamena i udarac o tlo sa dve ruke. Cilj je brzo naneti što više štete pre nego što se vratiš u nišu da izbegneš vatru.

 

5. Fast As Wind i Quick As Fire

Ovaj par se nalazi odmah nakon borbe sa Gray-Bronze Cart. Većina igrača će se verovatno odmah upustiti u borbu, zaboravljajući da se vrate do svetilišta da povrate zdravlje. Borba nije toliko teška pa je moguće pobediti iz prvog pokušaja. Zahteva puno izbegavanja a težina borbe leži u praćenju oba neprijatelja, jedan je lebdeća glava koja ispušta tornada i druge napade vetrom, dok se drugi kotrlja po tlu, ostavljajući vatreni trag. Pojedinačno su laki za oštećenje i izbegavanje, ali zajedno mogu biti dosadni. Fokusiraj se na jednog neprijatelja koristeći sposobnost "Immobilize" ako je potrebno.

 

6. Flint Chief

Prvi boss koji se može propustiti u Poglavlju 5. Nalazi se blizu "Valley Entrance", do koje možete doći prateći Pingping duž glavnog puta i spuštajući se niz ogroman pad. Kada dođete do "Valley Entrance", idite niz padinu. Neposredno pre nego što stignete do velikog nadvožnjaka, skrenite levo u lava, pripremite Fireproof Mantle Vessel da ne biste pretrpeli štetu, a zatim skrenite desno. Flint Chief će se formirati od stena dok se približavate. Zbog veličine treba da se fokusirate na njegove ogromne ruke koje se mogu zaključati. Strategija je da stalno izbegavate i napadate s boka, koristeći najveće Charged Heavy Attack kada prikupite dovoljno Fokusnih Poena. Možete koristiti čarolije da ubrzate borbu ako želite, Immobilize je odličan, kao i Cloud Step.

 

7. Cloudy Mist i Misty Cloud

Još jedan dvostruki boss koji je neizbežan, Samo ostanite na glavnom putu nakon  "Valley Entrance" umesto da skrenete u lava, i onog trenutka kada prođete kroz drugi veliki nadvožnjak, pokrenuće se scena koja započinje borbu protiv Cloudy Mist i Misty Cloud.

Postoji veoma mala razlika između ove borbe i prethodne borbe protiv Fast As Wind i Quick As Fire. Jedan će se držati na udaljenosti i napadati vas izdaleka, dok će drugi napadati vatrenim napadima. Problem je što ne možete jednostavno da se usredsredite na jednog i nanesite dovoljno štete tom jednom. On će se sakriti na neko vreme, prisiljavajući vas da se suočite s drugim. Što je brže moguće fokusirajte se na jednog, i uništavajte odmah drugog.

 

8. Keeper Of Flaming Mountains / Yin-Yang Fish

Prvi Yaoguai King u Poglavlju 5 i najizazovnija borba. Moraćete da se probijate kroz Rakshasa Palace da biste stigli do  "Emerald Hall" padalje je na glavnom putu, tako da ne možete da je propustite. Ova borba ima dva segmenta. U prvom se borite protiv Keeper Of Flaming Mountains, koji nije previše opasan sam po sebi, ali koji u redovnim intervalima priziva tamne i svetle minione da vas napadnu. Efikasnost je rešenje pa uklonite strelce, pre nego što vas unište a zatim uradite isto sa melee napadačima. Kada se desi drugo prizivanje, to je Ma Tianba,  veliki čovek konj sa kojim ste se verovatno već susreli nekoliko puta tokom igre. On je težak protivnik, sa veoma dugim dometom svog biča. Koristite Immobilize i vašu sposobnost Transformacije.

U borbi sa Ma Tianba, Keeper Of Flaming Mountains će prizvati Yin-Yang Fish, i počinje druga faza borbe sa mnogo projektila i zamahivanja repom, a oba možete izbeći uz malo vežbanja. Koristite Cloud Step u ovoj fazi borbe,  da se lako približite, kao i da pouzdano izbegnete najopasniji napad Fish-a kojim se uzdiže u vazduh i šalje desetine projektila koji vas prate. Ako jedan pogodi, svi će pogoditi, tako da je precizno vreme izbegavanja ključno ovde.

 

9. Crimson-Silver Cart

Lokacija Crimson-Silver Cart je direktno na priči, tako da je ne možete propustiti. Idite levo od arene Keeper Of Flaming Mountains i nakon sledećeg nadvožnjaka bićete napadnuti izdaleka od strane Crimson-Silver Cart sa litice desno. Pratite put kako biste došli do njega i pobedili ga. Malo agresivnija od prethodnih pa vas može iznenaditi. Može izbacivati plamen sa svih strana i leđa kako bi se odbranila od flanka, ali ovo ne bi trebalo da vas zaustavi, avi budite spremni za izbegavanje, i može se kretati brzo ako pokušate da se povučete. Predlažemo pogodak s leđa velikim Charged Heavy Attack i sve je brzo gotovo.

 

10. Nine-Capped Lingzhi Guai

Lako ga je pronaći ako znate gde da tražite. Nalazi se u malom otvorenom prostoru desno od "Ashen Pass III" a da biste stigli tamo, pratite dug put uzbrdo iza Crimson-Silver Cart. Kada dođete do Shrine, skrenite desno i ubodite najveću, centralnu biljku da biste pozvali Nine-Capped Lingzhi Guai i imajte na umu da je mnogo problematičniji nego što izgleda. Izbacuje smrtonosni otrov kad godima priliku, ali što je još važnije, može baciti svoju kapu tj. glavu na vas, pričvrstiti je za vašu glavu i dramatično usporiti vaše kretanje i brzinu izbegavanja dok vas u isto vreme konstantno truje. Potez koji može brzo biti smrtonosan, tako da ako vam se to dogodi, potražite načine da nadoknadite, uz kao što je Transforming ili Cloud Step. Ne štedite čarolije u ovoj borbi!

 

11. Flint Vanguard

Flint Vanguard se nalazi u sekciji "Ashen Pass III", ali prvo morate da stignete do kraja ove sekcije i sledeće Shrine "Fallen Furnace Crater" pre nego što se vratite nazad da pronađete Flint Vanguard. Ovo je zbog velike bodljikave stene koja se kotrlja napred-nazad duž glavnog puta i sprečava vas da bilo šta uradite dok ne stignete do kraja i izazovete scenu koja okončava vladavinu bodljikave stene na planinskom usponu. 

Kada stignete do "Fallen Furnace Crater", okrenite se i idite niz stazu kojom ste upravo prošli. Nastavite duž staze dok se jasno ne podeli na dva puta, zatim skrenite levo. Nekoliko koraka dalje na stazi naići ćete na klaster stena koje  formiraju Flint Vanguard kada se približite. Nije mnogo drugačiji od Flint Chief, i stoga bi bio prilično lak  da nije svih onih iritantnih miniona okupljenih oko njega. Koristite A Flock Of Many da biste im skrenuli pažnju, zatim se pobrinite za minione što je brže moguće pre nego što se fokusirate na velikog protivnika.

 

12. Mother Of Flamlings (tajni boss)

Polu sakriveni boss kojeg morate aktivno prizvati na određenoj lokaciji koja je samo malo dalje od mesta gde se nalazi Flint Vanguard. Prođite pored Flint Vanguard i videćete male Flamlings kako izlaze iz tla. Ubite ih dok se pojavljuju a neki od njih će vam dati Flame Ore. Kada sakupite 4 x Flame Ore, idite do prostora sa tlom iz kojeg tinjaju crveni plamenovi ispod površine. Potrebno je da imate interakciju sa tim mestom kako biste predali 4x Flame Ore, što će izazvati pojavu Majke Flamlingsa.

 

13. Rusty-Gold Cart (tajni boss)

Konačni Cart u Poglavlju 5 je Rusty-Gold Cart i čuva zamrznuti prolaz blizu "Cooling Slope" hrama, do kojeg možete doći putem pored Mother of Flamingos a on će se pojaviti samo ako ste pratili određene korake u redosledu. Evo šta treba da uradite da biste izazvali Rusty-Gold Cart:

  1. Pobedite i razgovarajte sa Pale-Axe Stalwart.
  2. Pobedite Brown-Iron Cart.
  3. Pobedite Gray-Bronze Cart.
  4. Razgovarajte sa Ma Tianba unutar slomljenog Cart u lavama pored "Valley Entrance" hrama.
  5. Pobedite Crimson-Silver Cart.
  6. Razgovarajte ponovo sa Pale-Axe Stalwart na "Ashen Pass I".
  7. Razgovarajte ponovo sa Pale-Axe Stalwart na mestu gde ste se borili sa Crimson-Silver Cart.
  8. Priđite zamrznutom prolazu blizu "Cooling Slope" hrama da biste izazvali Rusty-Gold Cart.

Ako završite sve ove korake pokreće se cutscene koja pokazuje kako je Rusty-Gold Cart upravo urnisao Pale-Axe Stalwart. Ovo je najteži Cart od svih, sa puno mobilnosti i zdravlja koje treba postepeno smanjivati. Flock Of Many, Immobilize i Charged Heavy Attacks su još uvek vaša najbolja opcija ovde. On se neče pomeriti pomeriti pa se stalno krecite oko njegovih leđa i pripremite se da izbegnete njegove plamene napade. nagrada za pobedu je Flame Orb Curio, i možete takođe razgovarati sa Pale-Axe Stalwart koji umire nakon čega konačno možete otvoriti tajnu oblast Poglavlja 5: Bishui Cave. Ostvarite interakciju sa ledom da biste otkrili tajnu oblast koja sadrži još tri bossa koje treba da savladate. Odmorite pre nego što krenete dalje!

 

14. Baw-Lang-Lang (tajni boss)

Guai koji liči na žabu a koji se skriva sa leve strane, odmah iza zamrznutog prolaza Rusty-Gold Cart nakon što ga otvorite. Kako je u mraku, lako ga je prevideti. Nanosi Scorch štetu i ima plameni jezik, što znači da bi trebalo da se snabdete otpornošću na Scorch. Pazite na povratne udarce i napade jezikom, ali osim toga nećete imati mnogo problema ovde.

 

15. Top Takes Bottom i Bottom Takes Top (tajni boss)

Kada otvorite zamrznuti prolaz, priđite velikom stubu u pećini da biste pokrenuli Obsession koji vas transportuje u Bishui Cave. Neposredno niz stazu nakon "Purge Pit", napadnuće vas još jedan par: Top Takes Bottom i Bottom Takes Top.

Ova borba je još jedan korak u izazovu u odnosu na prethodni par jer umesto da nestaju kada jedan od njih dostigne nisko zdravlje, oni se skrivaju u svom prostoru i postaju neosvojivi. To vas tera da napadate drugog bossa. Ovo je gore od nestajanja jer se povremeno ponovo pojavljuju i napadaju vas pre nego što ponovo nestanu. Njihovi napadi su jednostavni i lako se prepoznaju, tako da se lako možete kretati oko njih i smanjivati njihove nivoe zdravlja.

 

16. Bishui Golden-Eyed Beast (tajni boss)

Gavni boss Bishui Cave i drugi najteži boss u Poglavlju 5, zbog svoje neverovatne agresivnosti. Nemoguće je propustiti ga ako nastavite da istražujete Bishui Cave. Ledeni tobogan će vas odvesti do "Corridor Of Fire And Ice" hrama, a odmah iza toga je arena Bishui Golden-Eyed Beast.

Obratite pažnju na trenutni napad kada ga prvi put vidite. On skače ka vama pa budite spremni da brzo izbegnete napad. Nakon toga, pripremite se da koristite sve svoje Spells kako bi borba bila lakša. Bishui Golden-Eyed Beast će zapaliti celu arenu tokom borbe pa se pobrinite da vaša otpornost na Scorch bude što viša. Flock Of Many nije najbolji izbor ovde zbog plamena pa čuvajte svoju manu za Transformations i ili Cloud Step ili Rock Solid.

 

17. Red Boy

Fallen Furnace Crater" hram za finalne borbe u Poglavlju 5 i potrebno je da priđite Bull King samo malo dalje od Hrama, i aktiviraće se cutscene u kojoj se otkriva da je Pingping lisica zapravo sin Bull King, Red Boy.

Teme ove borbe su domet i plamen jer voli da šalje razne vrste napada na daljinu umesto da vas napada u melee-u, koristeći šok talase, prizivače ili jednostavno puštajući dvostrano koplje  da leti oko vas i napada vas. Kada se upusti u melee, to je obično sa brzim napadima koji se mogu teško primetiti. Nema mnogo zdravlja i podložan je vašim Spells,posebno Immobilize. Lako ga je oboriti pa je Transformations poput Yin Tiger's Ebon Flow veoma efikasan u održavanju kontrole nad njim. Nakon što pobedite Red Boy on se transformiše u mnogo moćnijeg Yaksha King.

 

18. Yaksha King

Poslednji boss Poglavlja 5 i najmoćniji neprijatelj celog Poglavlja. Dobra vest je da vam Zhu Bajie pomaže u prvom delu borbe a loša vest je da je Yaksha King zaista izuzetno jak. Vežbajte bez potrepština dok ne postanete sigurniji, a zatim koristite nekoliko svojih najboljih napitaka kako biste sebi obezbedili bolje šanse za pobedu. Rock Solid je spas kao i Golden Lining Transformation, koja vam omogućava da lako parirate veliki deo napada Yaksha King.

Najopasniji napad koji treba da pripremite je kada Yaksha King izraste dva duga plamena i počne ih vrteti u nizu veoma dugih i izuzetno štetnih napada. Tajming za ovu kombinaciju je veoma neobičan pa koristite svoju Transformation u tom trenutku i ostanete u melee opsegu kako biste mogli da nanosite štetu i upijate napade bez iscrpljivanja vašeg pravog health bara. Njegovi napadi oblasti takođe će uništiti vaše kopije, tako da ne gubite manu na Flock Of Many jer vam treba za Rock Solid odbrane i Immobilize

 


Poglavlje 6 igre Black Myth: Wukong

Ukupno 19 bossova u Poglavlju 6 igre Black Myth: Wukong, sa tri tajna bossa iz planine Mei, regije koja je tehnički deo Poglavlja 3 jer mogu biti izazvani tek nakon što završite sve tajne oblasti svih prethodnih Poglavlja. Ujeno su i najteži izazov u igri.

Br. Ime Bossa Vrsta Lokacija
1 Supreme Inspector Karakter Foothills / Verdant Path
2 Jiao-Loong Of Waves Yaoguai Chief Foothills / Verdant Path
3 Son Of Stones Yaoguai Chief Foothills / Verdant Path
4 Poison Chief 1 Yaoguai Chief Foothills / Verdant Path
5 Poison Chief 2 Yaoguai Chief Foothills / Verdant Path
6 Poison Chief 3 Yaoguai Chief Foothills / Deer Sight Forest
7 Poison Chief 4 Yaoguai Chief Foothills / Deer Sight Forest
8 Lang-Baw-Baw Yaoguai Chief Foothills / Deer Sight Forest
9 Cloudtreading Deer Yaoguai Chief Foothills / Deer Sight Forest
10 Gold Armored Rhino Yaoguai Chief Foothills / Rhino Watch Slope
11 Feng-Tail General Yaoguai Chief Foothills / Mantis-Catching Swamp
12 Emerald-Armed Mantis Yaoguai Chief Foothills / Mantis-Catching Swamp
13 Water-Wood Beast Yaoguai Chief Foothills / Mantis-Catching Swamp
14 Giant Shigandang Yaoguai King Foothills / Mantis-Catching Swamp
15 Erlang, The Sacred Divinity Karakter Tajno: Planina Mei / Mei-Jian Peak (Poglavlje 3)
16 The Four Heavenly Kings Nije u Dnevniku Tajno: Planina Mei / Mei-Jian Peak (Poglavlje 3)
17 Erlang Shen Karakter Tajno: Planina Mei / Mei-Jian Peak (Poglavlje 3)
18 Stone Monkey Karakter Birthstone / Heart Of Birthstone
19 The Great Sage's Broken Shell Karakter Birthstone / Heart Of Birthstone

 

1. Supreme Inspector

Sve što treba da uradite je da pobedite nekoliko vojnika na putu do "Verdant Path" čuvara svetilišta, a zatim se uputite u otvoreni prostor ispred svetilišta. Supreme Inspector vas tamo čeka i on započinje u velikom stilu. Njegovi napadi dolaze iznenada, što vas prisiljava da veoma dobro naučite njegove obrasce napada. Parira svojim krilima, ali budite što agresivniji. Imobilizacija praćena Charged Heavy Smash je dobar spoj, kao i sve drugo što nanosi puno štete u kratkom vremenskom periodu,  kao što je Wandering Wight Spirit. Cloud Step je takođe idealan za izlazak iz opasnosti u drugoj fazi, kada Supreme Inspector počinje da ludi sa svojim plamenim točkom. Jednaod najtežih borbi u igri!

 

2. Jiao-Loong Of Waves

Jiao-Loong Of Waves je najbliža lokacija bossa koju možete dosegnuti nakon što pobedite Supreme Inspectora. Kada otključate Somersault Cloud Spelli možete lebdeti  kroz vazduh po volji, koristite je da preletite razdaljinu ispred vas ispod velikih lanaca, i nastavite pravo s ivice litice u bazen vode direktno ispod vas. Skočite preko Somersault Cloud u jezero, a Jiao-Loong Of Waves će automatski izaći iz vode da vas napadne. Brz i lak iIma malo zdravlja, prilično očigledne napade i tendenciju da se lako preplavi. Možete ga napasti kako god želite.

 

3. Son Of Stones

Verovatno boss kojeg je najlakše primetiti. On je veliki kamenčić koji se odmara na samoj ivici litice sa pogledom na ogromno prostranstvo vode regije Foothills. Ako letite iznad jezera Jiao-Loong Of Waves, i okrenuti ste od arene Supreme Inspectora, trebali biste da jasno vidite Son Of Stones ispred i levo od vas. Letite do njega i počnite da ga napadate s leđa da započnete borbu. Odmah nakon napada on će nekoliko puta mahnito udariti iza sebe pre nego što odluči da ste dovoljno dosadni da se okrene. Kada ustane, udarajte ga po nogama dok izbegavate njegove spore ali moćne napade. Ne koristite Imobilizaciju jer ne funkcioniše na njemu. Obratite pažnju na njegov veliki napad sa munjama jer je prilično lako izbeći munje ša je to odlična prilika za vas. Imajte u vidu da se nakon napada Son Of Stones sruši na zemlju na neko vreme, iscrpljen. 

 

4. Poison Chief 1

U Foothills delu se nalaze četiri mini bossa Poison Chiefa koji mogu biti prilično teški da ih uočite. Svaki od njih se maskira kao veliki komad kamena iz okoline sve dok ne siđete sa svog Somersault Cloud i ne priđete bliže. Da biste pronašli prvog Poison Chief treba da letite iznad jezera Jiao-Loong ponovo, a to je dobro polazište za većinu ovih lokacija, a zatim potražite još jedno jezero slične veličine koje je malo više. Prvi Poison Chief se odmara u malom prostoru pored jezera.

Nisu previše teški za ubijanje ali vas mogu ubiti veoma lako velikom štetom njihovih otrovnih bombi. Eksplozije koje se javljaju nakon svakog napada su opasnije od samih napada. Izbegavajte napade koji vam dolaze i koristite Cloud Step da priđete blizu i nanosite štetu pre nego što se ponovo povučete.

 

5. Poison Chief 2

Prilično dobro sakriven među šumama s desne strane kada izlazite iz područja Supreme Inspector. Da biste stigli do njega, letite što je moguće više iznad jezera Jiao-Loong Of Waves, a zatim se spustite direktno preko najvišeg vrha s vaše desne strane i malo iza vas. Ovo će vas postaviti direktno na put prema čistini u sredini šume. Sletite u čistinu i sastaćete se sa drugim Poison Chief.

 

6. Poison Chief 3

Najlakši način je da krenete iz područja Supreme Inspector prema području jarkoo crvenog drveća u daljini ispred vas. Ovde ćete pronaći "Deer Sight Forest" i Cloudtreading Deer šef, ali na putu do tamo, četećete blizu još jedne male čistine u šumi sa vaše leve strane. Ova čistina je mesto gde se nalazi treći Poison Chief.

 

7. Poison Chief 4

Četvrti se sreće vrlo blizu "Deer Sight Forest". Odavde letite gore i desno u pravcu arene Cloudtreading Deer, i videćete šumu na vrhu litice pored vas. Letite preko vrha naročito čudnog drveta na steni u sredini ove šume, i iza njega ćete pronaći još jednu čistinu ali ovaj put travnatu, i tu je Poison Chief 4.

 

8. Lang-Baw-Baw

Poslednji veliki boss žaba u Black Myth: Wukong, i poslednji deo Tadpole sporednog zadatka koji vam omogućava da otključate jedinstveni mitski duh, Baw-Baw-Lang-Lang. Kao sa lokacijom Poison Chief 3, poletite u pravcu crvenog drveća iz područja Supreme Inspectora. Kada stignete do čistine trećeg Poison Chief, umesto da skrenete levo, skrenite desno i pogledajte prema kraju jezera na nivou tla. Videćete još jednu uočljivu čistinu na ivici jezera, pritisnutu uz dno obližnje litice. Obaveyno je da sletite ovde i Lang-Baw-Baw će brzo stići da brani svoje područje.

Ovaj boss je pravi izazov jer ima sve uobičajene poteze žabe kao što su  jezik, udarac unazad i tako dalje, ali menja tempo borbe sa svojom formom kamenih kože koja odbija vaše melee napade. Najbolje je da jednostavno sačekate njegovu formu kamena koristeći svoju Transformaciju, a zatim gaurnišete  kada se vrati u svoju normalnu formu sa vašim uobičajenim kombinacijama Imobilizacije + ogromne štete. Kada pobedite Lang-Baw-Baw, a pobedili ste sve druge žabolike bossove u prethodnim Poglavljima, imaćete dovoljno Tadpoles da nadogradite svog Baw-Li-Guhh-Lang duha u bilo kojem Svetištu. Nakon toga,  transformisaće se u novi Duh Baw-Baw-Lang-Lang koji vam omogućava da preuzmete oblik nasumične žabe sa kojom ste se borili, svaka sa različitom sposobnošću.

 

9. Cloudtreading Deer

Prvi od četiri obavezna boss koje morate ubiti da biste dobili delove Sun Wukong, što je uslov za dostizanje poslednjeg bossa. Samo krenite prema onom crvenom drveću u daljini koje smo već spominjali. Odmorite kod "Deer Sight Forest" svetišta prvo pa sletite u arenu i borba počinje. Njegova prva faza je teža od druge, zahvaljujući neverovatno dosadnim vrtlozima koji vas prate i nanose ogromnu štetu ako vas uhvate. Obavezno primenite Cloud Step ovde. Kada iscrpite njegovu prvu traku zdravlja, stiže druga faza u kojoj umesto stvaranja vrtloga i leda, koristi otrovne bazene krvi i projektile protiv vas.

 

10. Gold Armored Rhino

Nalazi na velikom bojnom polju na litici pored arene Lang-Baw-Baw. Možete se videti sa vaše desne strane ako počnete da letite visoko tim istim putem iz oblasti Supreme Inspector prema šumi crvenog drveća. Odmorite kod obližnjeg "Rhino Watch Slope" s pre nego što uđete u samo bojno polje. Odbiće sve vaše napade osim ako ne udarite u zadnjicu ili daleko na bokovima. Napunite Heavy Attack do treće ili četvrte tačke fokusa, a zatim ga oslobodite na njegovu glavu kako biste slomili njegov rog i uklonili njegov oklop na neko vreme. Nakon toga, postaje podložan svim vrstama napada. Morate da ponovite ovaj proces 2 ili 3 puta pre nego što ga pobedite.

 

11. Feng-Tail General

Neverovatna buba koja se može videti kako se kreće sa tačke na tačku na mapi Poglavlja 6 u redovnim intervalima, izazivajući da se ekran trese ako ste u blizini u to vreme. Idite do "Mantis-Catching Swamp", a zatim se odmah okrenete i letite prema mestu gde se prvi put pojavljuje na ivici jezera Water-Wood Beast. Jedinstven je među bossovima u igri jer je više veština rešavanja zagoneti nego borba. Ne možete mu naneti štetu na uobičajene načine.

Morate koristiti Somersault Cloud da biste sleteli na njegovu leđa. ostvarite interakciju sa antenama na njegovoj glavi da biste se držali dok skače tri puta zaredom. Ovo je test izdržljivosti jer se vaša izdržljivost smanjuje tokom tri skoka, a ako dostigne nulu, pasti ćete i morate ponovo da počnete. Potrebno vam je oko 300 izdržljivosti da prođete ovaj test.

Nakon trećeg skoka, moraćete ponovo da se držite antena da biste obavili još jedan test, baziran na zdravlju. Antene će vas opeći dok se držite i smanjiti vaše zdravlje tokom vremena. Morate izdržati ceo test bez gubitka svog zdravlja, ili ćete umreti. Potrebno je ogromno zdravlje/ili otpornost na vatru da biste prošli ovaj test, ali postoji mnogo lakši način pa jednostavno aktivirajte Fireproof Mantle neposredno pre drugog testa.

 

12. Emerald-Armed Mantis

Poslednji obavezni boss pre nego što se suočite sa finalnim bossom igre. Pojavljuje se samo nakon što ste pobedili preostala tri obavezna bossa:

  • Cloudtreading Deer
  • Gold-Armored Rhino
  • Feng-Tail General

Kada ubijete sva tri bossa, uputite se ka "Mantis-Catching Swamp" i priđite Zhu Bajie, koji će stajati nekoliko metara od svetilišta. Ovo pokreće cutscenu koja vodi do borbe protiv Emerald-Armed Mantis, koja se odvija unutar stomaka Zhu Bajie. Dugi i opasni kombinovani napadi Emerald-Armed Mantis dobijaju sve veći domet i još su opasniji kada dostigne oko dve trećine zdravlja. Birajte između Cloud Step i Rock Solid jer su vrlo efikasni u prekidanju Mantisa i čine ga ranjivim. Aktivirajte svoju Transformaciju za period relativne sigurnosti.

 

13. Water-Wood Beast

Mnogo je Water-Wood Beastaa rasprostranjenih oko jezera u Poglavlju 6, ali samo jedan od njih je pravi Water-Wood Beast boss. Nalazi se u jezeru iza "Mantis-Catching Swamp" svetilišta, odmah pored prve čistine se može naći Feng-Tail General. Prvo ćete videti samo mehuriće koji izlaze iz vode u sredini jezera, ali mu priđite i borba će početi.

Teži je nego što nas je većina očekivala, i mnogo je veći i smrtonosniji od ostalih, a pomalo neprecizan deo za udaranje oko njegove šuplje čeljusti čini stvari težim nego što bi trebale biti. Kada je pod vodom, njegovi napadi nanose ogromnu štetu, pa  koristite Cloud Step ili Rock Solid da biste uklonili tu mogućnost.Budite oko zadnjih nogu dok je iznad vode, i odvojite ga ga za periode neprekidne štete. Dovoljno napada će ga uzdrmati, do smrti.

 

14. Giant Shigandang

Najveći boss u Black Myth: Wukong i prilično dobro sakriven.Pojavljuje se samo ako ste sakupili četiri Skandha stavke iz drugih Poglavlja Black Myth: Wukong. 

  • Skandha Of Form (Poglavlje 1): Interakcija sa stenama u obliku glave na obali reke u Back Hills.
  • Skandha Of Feeling (Poglavlje 2): Pobedi Shigandang i prikupi svih šest Buddha's Eyeballs.
  • Skandha Of Thought (Poglavlje 3): Skoči sa litice pored "Mindfulness Cliff" i prati skrivenu stazu do kraja.
  • Skandha Of Choice (Poglavlje 4): Pokupi Buddha glavu na kraju reke u Purifying Spring.

Ako ste prikupili sve, kada stignete do "Mantis-Catching Swamp" odletite na vrh litice ispred vas i pratite srednju stazu kroz klanac. Idite do ogromne arene za bossove, u centru koje je Giant Shigandang. Prvo je da se spustite ka zemlji ako ste na Somersault Cloud, jer će pustiti urlik koji vas može oboriti sa Clouda, a pad može biti smrtonosan ako ste visoko. Giant Shigandang se ne bori konvencionalno jer je prevelik. Ostanite na samoj ivici dometa njegovih ruku i skačite preko njegovih udara talasima. Sačekajte trenutak kada ostavi ruku na zemlji nekoliko sekundi i potrčite ka njoj. Ciljajte na plave kristale na njegovim rukama sa svojim najvećim i najmoćnijim napadima jer svaki put kada slomite kristal, on nanosi ogromnu štetu. Ponovite ovaj proces.

Nakon pobede, popnite se uz njegovu ruku da aktivirate cutscenu, tokom koje ćete dobiti petu i poslednju Skandha: Skandha Of Consciousness. Ponesite svih pet Skandhas Xu Dog-u u Zodiac Village, i on će vam dati specijalni Celestial Pill koji povećava sve vaše atribute odjednom.

 

15. Erlang, The Sacred Divinity

Veoma poseban boss, čak najposebniji boss u igri. Tehnički se ne pojavljuje u Poglavlju 6, ali ga morate otključati kako biste stigli do Poglavlja 6. Nazivaju gau "tajnim krajem" Black Myth: Wukong i ovo je najteža borba u igri.

  • Zvonite tri Zvonca u Poglavlju 1 kako biste otključali Ancient Guanyin Temple.
  • Pobedi Elder Jinchi u Ancient Guanyin Temple kako bi dobio Fireproof Mantle Vessel.
  • Završite Drunken Boar questline u Poglavlju 2 kako biste otključali Kingdom Of Sahālī.
  • Pobedi Fuban u Kingdom Of Sahālī kako bi dobio Wind Tamer Vessel.
  • Pobedi Green-Capped Martialist u Poglavlju 3.
  • Pobedi Venom Daoist, dva puta u Poglavlju 4 kako bi otključao Purple Cloud Mountain.
  • Pobedi The Duskveil u Purple Cloud Mountain kako bi dobio Weaver's Needle Vessel.
  • Pobedi sve četiri Cart neprijatelja u Poglavlju 5 kako bi otključao Bishui Cave.
  • Pobedi Bishui Golden-Eyed Beast u Bishui Cave.
  • Pobedi Yaksha King u Poglavlju 5 kako bi dobio Plantain Fan Vessel.
  • Uđi u Great Pagoda u Pagoda Realm regionu Poglavlja 3.
  • Priđi Maitreya unutar Great Pagoda sobe kako bi otključao Mount Mei.
  • Prati glavni put u Mount Mei kako bi stigao do "Mei-Jian Peak" Svetilišta.
  • Kreni uz brdo da se boriš sa Erlang, The Sacred Divinity.

Morate imati sva četiri Vessels, i  pobediti Green-Capped Martialist u Poglavlju 3. Nakon toga, možete se boriti sa Erlang, The Sacred Divinity u bilo kojem trenutku. Najbolje je da ga pobedite neposredno pre nego što se izazovete u finalnog bossa igre, jer ako već pobedite Erlang do trenutka kada stignete do kraja, bićete nagrađeni posebnim animiranom cutscenom neposredno pre završnice. Pobeda nad Erlang je najteži izazov koji Black Myth: Wukong nudi.

Erlang ima poise meter koji mu omogućava da odbije većinu napada dok ga ne iscrpite. Ima duge kombo napade, snažno udara, koristi nepredvidljive tajminge i može automatski izbegavati vaše najmoćnije Charged Heavy Attack dok prolazi kroz tri faze tokom jednog health bara. U drugoj fazi, on dobija mnoštvo vrlo moćnih i nepredvidljivih napada sa munjom, uključujući sekiru i mač. U finalnoj fazi,stiče sposobnost da stvara kopije sebe kako bi vas gađao zrakovima pre nego što pošalje pljusak projektila ka vama.

 

16. The Four Heavenly Kings

Four Heavenly Kings boss je tehnički samo faza dva borbe sa Erlang koja je došla pre toga. Tri faze ove borbe na kraju igre su veoma različite jedna od druge. Prva faza borbe je najteža a faza Four Heavenly Kings je više kao pobeda a ne izazov. Svaki napad nanosi  malu štetu, i svaki put kada koristite Heavy attack, lečićete deo svog zdravlja. Fokusirajte se na jednog po jednog Kralja dok nijedan ne ostane.

 

17. Erlang Shen

Finalna faza borbe sa Erlang i počinje automatski čim pobedite Four Heavenly Kings u prethodnoj fazi. Erlang se vraća u borbu, koristeći svoje pravo obličje kako bi odgovarao vašem ogromnom Stone Monkey obliku. Veliki je rizik da poginete ovde, pre nego u borbi sa Four Heavenly Kings, jer Erlang Shen udara mnogo jače, posebno u drugoj fazi, i može vas držati u stun stanju ako zaboravite da izbegavate. Borba je prilično jednostavna pa vi napadajte što je više moguće, koristite Rock Solid da odbijete njegove napade i ne zaboravite da se izlečite koristeći Heavy Attacks. Ne paničite kada dođete do scene u kojoj vas Erlang Shen prži vatrom i sagoreva vaše zdravlje. Kao deo iste iskriptovane cutscene, ubrzo ćete se potpuno izlečiti i nakon ovog trenutka svi vaši napadi će nanositi još više štete. 

Nakon pobede bićete lepo nagrađeni sa jedinom oružjem u igri koje može da parira Tri-Point Double-Edged Spear.

 

18. Stone Monkey

Stone Monkey je prva faza finalne borbe u Black Myth: Wukong. Kada pobedite prvu fazu, dobijate checkpoint tako da ako poginete, ne morate ponovo prolaziti kroz prvu fazu pre nego što stignete do druge faze. Prvo morate pobediti četiri glavna bossa Foothills-a, završavajući sa Emerald-Armed Mantis. Zatim, sa "Mantis-Catching Swamp", letite na obližnju liticu, odmah skrenite levo kada stignete gore, i pratite ovu stazu do Water Curtain Cave.

Nakon cutscene gde preuzimate Jingubang štap, možete pratiti put kroz nekoliko grupa Ratnika kako biste stigli do "Peak Of Innocence". Ispred ovog Svetilišta je velika stena sa kojom možeteimati interakciju kako biste stigli do "Birthstone" regiona,  lokacije borbe sa Stone Monkey. Prvi health bar Stone Monkey bi trebao biti relativno brz za smanjenje. Napada sa prilično normalnim udarcima većinu vremena i jedina stvar na koju treba obratiti pažnju je momenat kada udara o tlo, oslobađajući niz udarnih talasa koje treba preskočiti. U drugoj fazi stvari postaju komplikovane. 

  • Stone Monkey će poslati brzi i moćan širi krug vatre koji se zatim skuplja nazad ka njemu, što znači da morate izbegavati to dva puta.
  • Na određenom nivou zdravlja, podeliće se na dva Stone Monkey koji napadaju simultano, jedan sa vatrom, drugi sa smrzavanjem.

Fokusirajte na jednog Monkey u isto vreme. Opremljeni sa Jingubang, izgradite do četiri Focus Points i oslobodite ih na Monkey da nanesete ogromnu štetu. Golden Lining Transformacija je sjajna u borbi protiv napada zbog lakoće kojom možete da ih blokirate. Pokušajte da sačuvate većinu svoje Mane za borbu sa Great Sage's Broken Shell ako planirate da ih oba pobedite u jednom životu.

 

19. The Great Sage's Broken Shell

Druga faza borbe sa Stone Monkey počinje odmah nakon što pobedite Stone Monkey u Birthstone regionu. Nakon što pobedite Stone Monkey, nikada se više nećete suočiti sa njim, ako poginete od Great Sage's Broken Shell, on će i dalje biti tamo kada se ponovo pojavite, tako da možete nastaviti od početka druge faze svaki put.

Poslednji boss igre. Great Sage's Broken Shell je Sun Wukong, ili deo njega. On jemajmun sa vašom opremom, vašim čarima, vašim stavovima, vašim sposobnostima i koristiće ih sve u brzim sesijama kako bi vas pobedio, uključujući neprimetne upotrebe Rock Solid i povezivanje više Heavy Attacks sa različitim stavovima.

Najvažnije stvari koje možete koristiti kako biste preokrenuli borbu u svoju korist su:

  • Plantain Fan Vessel: Za prekid Great Sage i  za štetu na produženi period.
  • Cloud Step: Za udaljavanje kada Great Sage napada i koristite ga za lečenje
  • Wandering Wight Spirit: Ogromna količina štete u jednom potezu za skraćivanje ove borbe.
  • Golden Lining Transformacija: Brzo izbegavanje i lake blokade.

Smanjite prvi health bar Great Sagea i započinjete drugu fazu u kojoj ćete biti lišeni specijalne Sun Wukong specijalne Heavy Attack sposobnosti i opcije da izgradite četvrti Focus Point bez crpljenja, a borba uglavnom ostaje ista. Pazite na lečenje jer  ako koristite svoj Gourd nakon određenog trenutka u borbi, pokrenuće se iskriptovani trenutak u kojem Great Sage krade vaš Gourd i pije iz njega pre nego što ga vrati, troši Gourd charge i leči se. 

Da li smo Vam pomogli?

Slični članci

21.
Sep.
2024.
Focus on
Neprijatelje nije lako pronaći, naročito u Black Myth: Wukong. Za one koji tek počinju da igraju ovu igru, evo malog vodiča za borbe sa Boss-ovima ...
19.
Sep.
2024.
Focus on
NPC-ovi u igri Black Myth: Wukong su ključni za sticanje novih moći i otključavanje načina za unapređenje The Destined One lika. Završavanjem njihovih...
15.
Sep.
2024.
Focus on
Teške igre su fenomenalne ali se nekada desi da ne svojom voljom preskočimo neke bitne momente. Ovo su tri lokacije koje morate posetiti u igri Black ...