Focus on
21.09.2024.
Autor: Miloš Stokić

Black Myth: Wukong - Vodič za BOSS-ove

Prva 3 poglavlja

Šta su Boss-ovi?

Boss-ovi u igrama su posebni, često moćniji protivnici koji se obično pojavljuju na kraju nivoa, misije ili značajnog dela igre. Njihova glavna uloga je da predstavljaju veći izazov za igrača, često zahtevajući posebne strategije ili veštine da bi bili poraženi. Evo par ključnih karakteristika boss-ova:

  • Teži su od običnih neprijatelja: Obično imaju više zdravlja, jače napade i specijalne sposobnosti.
  • Specifične mehanike: Da bi ih porazili, igrači često moraju da otkriju i iskoriste određene slabosti ili taktike.
  • Napredak u priči: Pobeđivanje boss-a često vodi do napredovanja u priči ili otključavanja novih delova igre.
  • Jedinstveni dizajn: Boss-ovi su obično jedinstveni likovi sa posebnim izgledom, ličnošću i borbenim stilom.

 

Bossovi Prvog poglavlja Black Myth: Wukong

"Black Cloud, Red Fire", uvodi igrače u dva tipa bosova: Yaoguai Chiefs i Yaoguai Kings.

Kings su obično teži i važniji za priču. Neki od bossova ovde su vrlo teški za pronalaženje bez instrukcija. Postoji ukupno 11 bosova, iako ih je samo 9 navedeno u Dnevniku igrača. Od njih, 5 su Yaoguai Kings, a 4 su Yaoguai Chiefs. 2 Bosa,  Elder Jinchi i The Red Loong su tajni bosovi koje možete otključati i boriti se protiv njih prateći korake opisane u ovom vodiču.

Broj Ime Bosa Tip Lokacija
1. Bullguard Yaoguai Chief Forest Of Wolves / Front Hills
2. Wandering Wight Nije u Dnevniku Forest Of Wolves / Outside The Forest
3. Guangzhi Yaoguai Chief Forest Of Wolves / Outside The Forest
4. Lingxuzi Yaoguai King Forest Of Wolves / Guanyin Temple
5. Baw-Li-Guhh-Lang Yaoguai Chief Bamboo Grove / Snake Trail
6. Guangmou Yaoguai Chief Bamboo Grove / Snake Trail
7. Whiteclad Noble Character Bamboo Grove / Marsh Of White Mist
8. Black Wind King Yaoguai King Black Wind Cave / Cave Interior
9. Black Bear Guai Yaoguai King Black Wind Cave / Bodhi Peak
10. Elder Jinchi (tajni boss) Yaoguai King Tajna: Ancient Guanyin Temple / Grand Chamber
11. The Red Loong (tajni boss) Yaoguai King Forest Of Wolves / Loong Claw Grove

1. Bullguard

Prvi boss koga srećete je Bullguard, Yaoguai Chief koji blokira vaš put dublje u Forest Of Wolves. Da biste došli do njega, krenite od Front Hills Keeper's Shrine i pratite stazu preko mosta. Nakon toga, nastavite stazom dok ne skrene desno oko stene, i prići ćete kapiji sa Bullguard-om koji čuva ulaz.

Bullguard je spor i trom protivnik dizajniran da vas navikne na izbegavanje. Njegovi napadi sa palicom su jasno predviđeni, tako da ovo iskoristite kao priliku za vežbanje savršenog izbegavanja. Na poluvremenu borbe se pokrenuće animacija koja otključava Immobilise čaroliju, nakon čega možete nastaviti borbu uz pomoć čarolije da borba postane još lakša.

2. Wandering Wight

Wandering Wight nije u vašem Dnevniku kao Yaoguai. Možda jer vodi ka kasnijem bossu, Elder Jinchi. Naći ćete ga malo dalje od Outside The Forest Shrine, odmah nakon Bullguard-a. Pređite most na najdirektnijem putu od Shrine-a i doći ćete do proplanka gde Wandering Wight obavlja svoj posao.

Budite oprezni jer je iznenađujuće težak za igrače početnike, i  zahteva nekoliko pokušaja da ga pobedite. Možete slobodno pobeći od Wandering Wight-a kada ga prvi put sretnete i vratiti se kasnije kada budete moćniji, iako izgleda da će Wandering Wight nestati ako pobedite Elder Jinchi, pa se postarajte da se vratite i pobedite Wandering Wight pre nego što uđete u to tajno područje koje sadrži Elder Jinchi!

3. Guangzhi

Guangzhi je Yaoguai Chief na suprotnoj strani od Outside The Forest oblasti od Wandering Wight. Krenite od Shrine u toj oblasti i uzmite levu stazu pred vama. Prođite pored sanduka, otvorite ga ako već niste, i pređite most koji čuva Wolf Archer i pratite stazu koja se okreće levo i ući ćete u proplanak gde možete boriti sa Guangzhi.

Guangzhi koristi gorući mač sa dvostrukim sečivima koji može da izvede vrlo brze kombinacije i napade sa daljine. Složen protivnik za zadržati, tako da često koristite svoju Immobilize čaroliju da ga zadržite i nanosite štetu. Nema mnogo zdravlja, pa ostanite agresivni. Pobeda otvara moćnu Red Tides čaroliju koja vas transformišete u Guangzhi na kratak vremenski period. U ovoj areni se nalazi i Zvonče kojim treba da zvonite.

4. Lingxuzi

Lingxuzi je prvi Yaoguai King boss. Ogromno stvorenje vuka unutar Guanyin Temple, na kraju Forest Of Wolves dalje od Wandering Wight. Put do njega je prav i jednostavan, tako da nećete imati problema da ga pronađete.

Dok se približavate, vaš prijatelj Keeper vas upozorava  da nemate šanse protiv njega ali on potcenjuje vaše veštine. Lingxuzi ima samo dva napada na koje treba da obratite pažnju, brzi dvodelni kombinovani udarac i napad ugriza. Kada naučite oba, borba postaje veoma jednostavna, naročito uz Immobilize i Red Tides ako ih imate.

5. Baw-Li-Guhh-Lang

Baw-Li-Guhh-Lang je ogromna amfibija u vrlo lepom delu reke koja protiče kroz Bamboo Grove. Od Snake Trail Shrine, popnite se stepenicama i pređite most, zatim pratite stazu dok ne počnete da silazite sa drvene nagnute platforme. Skočite sa ove platforme desno i sletećete u reku. Zatim se okrenite i uđite u veće područje reke gde možete boriti sa Baw-Li-Guhh-Lang

6. Guangmou

Guangmou je Yaoguai Chief na zapadnoj strani Bamboo Grove, u blizini Snake Trail. Nastavite stazom nakon borbe sa Baw-Li-Guhh-Lang i naići ćete na ulaz u pećinu. Unutar ove pećine nalazi se Guangmou, koji čuva ulaz do dalje oblasti.

Vrlo je sličan Guangzhi-ali sa malo težim napadima. Koristi dugački mač sa više sekvenci udaraca, što znači da morate pažljivo izbegavati njegove napade i tražiti priliku da udarite dok je u fazi napada. Koristite sve dostupne čarolije za povećanje svojih šansi za pobedu, kao što su Immobilize i Red Tides.

7. Whiteclad Noble

Nalazi se u oblasti Marsh Of White Mist, unutar Bamboo Grove. Krenite od Bamboo Grove i nastavite prema severoistoku. Morate da pređete nekoliko staza i mostova kako biste stigli do velike ruševine gde se nalazi Whiteclad Noble. On je najteži protivnik među Yaoguai Chiefs. Koristi različite napade koji mogu biti izuzetno teški za izbegavanje, uključujući brzo okretanje i napade mačem. Preporučuje se da se fokusirate na njegovu taktiku i pronađete mesta gde možete da se sklonite i pripremite za napade.

8. Black Wind King

Yaoguai King koji se nalazi u Black Wind Cave. Potrebno je da pronađete ulaz u pećinu i pažljivo se probijate kroz unutrašnjost. Black Wind King je vrlo teška borba, ali koristite svoju taktiku i Immobilize čaroliju kako biste olakšali borbu. Koristi napade sa vatrom i ima mogućnost da vas napadne izdaleka. Preporučuje se da koristite sve svoje veštine kako biste izbegli njegove napade i pronašli priliku za udarce.

9. Black Bear Guai

Nalazi na vrhu Bodhi Peak u Black Wind Cave. Da biste stigli do njega, morate se popeti uz stene i proći kroz nekoliko prepreka pre nego što stignete do vrha gde se nalazi Black Bear Guai. Izuzetno je moćan i koristi velike udarce sa svojim ogromnim kandžama. Koristite svoju taktiku i Immobilize čaroliju kako biste izbegli njegove napade i pronašli priliku za napad. Može da nanese značajnu štetu, pa se pripremite za tešku borbu.

10. Elder Jinchi (tajni boss)

Tajni boss koji se može naći u Ancient Guanyin Temple. Da biste ga otključali, morate da pronađete skriveni ulaz u hramu i završite određene zadatke koji vam omogućavaju da pristupite ovoj borbi. Koristi moćne napade sa mačem i može da se pojavi u više faza tokom borbe. Preporučuje se da koristite sve svoje čarolije i taktike kako biste pobedili ovog bossa.

11. The Red Loong (tajni boss)

Tajni boss koji se može pronaći u Loong Claw Grove unutar Forest Of Wolves. Da biste ga pronašli, morate da završite određene zadatke i pronađete skriveni ulaz u ovoj oblasti. Veliki boss sa moćnim napadima i koristi različite sposobnosti kako bi vam otežao borbu. Preporučuje se da koristite sve svoje veštine i čarolije kako biste ga pobedili.

Svi bossovi iz Poglavlja 2 u Black Myth: Wukong

Grandioznije u obimu od prvog, ovo poglavlje ima ukupno 16 bossova podeljenih između Yaoguai Chief i Yaoguai King.

Postoji veći broj lako promašenih i tajnih borbi, uključujući Mad Tiger; ShigandangBlack Loong i Fuban, i još mnogo toga.

Broj Ime Bossova Tip Lokacija
1 Lang-Li-Guhh-Baw Yaoguai Chief Sandgate Village / Village Entrance
2 Earth Wolf Yaoguai Chief Sandgate Village / Village Entrance
3 King + Second Prince Yaoguai Chief Sandgate Village / Valley Of Despair
4 First Prince Of Flowing Sands Yaoguai Chief Sandgate Village / Valley Of Despair
5 Tiger Vanguard Yaoguai King Crouching Tiger Temple / Temple Entrance
6 Tiger's Acolyte Yaoguai Chief Yellow Wind Formation / Windrest Hamlet
7 Stone Vanguard Yaoguai King Fright Cliff / Rock Clash Platform
8 Gore-Eye Daoist Yaoguai Chief Sandgate Village / Valley Of Despair
9 Mother Of Stones Not In Journal Fright Cliff / Squall Hideout
10 Man-In-Stone Character Fright Cliff / Squall Hideout
11 Yellow Wind Sage Yaoguai King Crouching Tiger Temple / Cellar
12 Shigandang Yaoguai King Fright Cliff / Rock Clash Platform
13 Mad Tiger Yaoguai Chief Sandgate Village / Bottom Of The Well
14 Yellow-Robed Squire Character Fright Cliff / Rockrest Flat
15 "Tiger Vanguard" Yaoguai Chief Secret: Kingdom Of Sahālī / Sandgate Pass
16 Fuban Yaoguai King Secret: Kingdom Of Sahālī / Sandgate Bound
17 Black Loong Yaoguai King Fright Cliff / Hidden Loong Cavern

1. Lang-Li-Guhh-Baw

Ogroman amfibijski neprijatelj sličan sa Baw-Li-Guhh-Lang iz Pog. 1. Spustite se desno od "Village Entrance" Svetilišta u Sandgate Village-u i pratite stazu u obližnju pećinu. Tamo ćete pronaći Xu Dog-a, vuka sa plavim plaštem, koji vas moli da se obračunate sa Lang-Li-Guhh-Baw-om na čistini napred na donjoj platformi. Očekujte puno napada nogama i jezikom. Ovoga puta su napadi Lang-Li-Guhh-Baw-a naelektrisani, i on sam može prizvati varnice munje koje vas prate, što zahteva pažljivo izbegavanje. Kada se vratite Xu Dog-u nakon pobede, otključaćete mogućnost pravljenja sopstvenih lekova na Svetilištima.

2. Earth Wolf

Nalazi se  iza glavnih vrata direktno ispred "Village Entrance" Svetilišta, ali ne možete do njega na ovaj način dok ne napredujete dalje. Morate otići tako što ćete skrenuti levo u pećini gde se nalazi Xu Dog, i pratiti stazu sve do većeg područja koje patroliraju dvoglavi Rat Captains. Odavde se držite leve strane zida dok ne pronađete prolaz u područje s druge strane vrata, gde se Earth Wolf može naći na patroliranju.

Ponaša se slično bilo kojoj velikoj zveri koju ste prethodno sreli, sa svim napadima mahanjem i iz trčanja. Pillar Stance je koristan za ostajanje van opasne zone, i naravno, trebali biste koristiti Immobilize kako biste ga zadržali na mestu i razbili ga sa svojim najjačim napadima. Nakon smrti, možete apsorbovati njegov duh koristeći Blessed Gourd.

3. King + Second Prince Of Flowing Sands

Prvi veliki izazov u Pog. 2 je zajednički susret sa King Of Flowing Sands i njegovim sinom, Second Prince Of Flowing Sands. Ova dvapacova se nalaze za dvostrukih vrata u oblasti Sandgate Village gde patroliraju dvoglavi Rat Captains. Uđite u arenu nakon čega sledi zanimljiva borba sa dva fronta. Glavni deo napada dolazi od mnogo većeg Second Prince u ovoj borbi, dok King radije ostaje udaljen i baca vam napade na daljinu kako bi ometao vaše kombinacije. Iritirajuća kombinacija, pa se fokusirajte na Second Prince, jer ako on umre, King će pobeći i borba  je gotova. Ako prvo ubijete King-a, Second Prince će postati mnogo moćniji, što čini borbu mnogo težom.

4. First Prince Of Flowing Sands

Nalazi se udaljen kratkom šetnjom niz levu stazu od Valley Of Despair gde ste se borili sa King i Second Prince. Ako ste ostavili King-a živog, on će napraviti krvnu žrtvu da probudi First Prince, nakon čega će ga ubiti i pojesti njegov sin. Ključ susreta sa First Prince je da se ne plašite njegove veličine. Uđite u borbu i stalno napadajte. Udara snažno ali je veoma spor, i dovoljno je predvidljiv tako da ne bi trebali imati problema da napade izbegnete. Možete ga koristiti da razbijete zidove terakote sa leve strane arene koji kriju važan jedinstveni predmet koji će otključati nekoliko tajnih bossova drugde u igri. Ako ne uspete da navedete Prince-a da razbije zid, možete ga razbiti sami koristeći napad Wandering Wight Spirit ili Azure Dust transformaciju.

5. Tiger Vanguard

Prvi Yaoguai King u Poglavlju 2 i prilično težak za pobedu. Idite kroz pećinu koja sadrži First Prince, iza Valley Of Despair. Na drugom kraju pećine nalazi se mali most koji možete preći, a ne mnogo dalje od toga je otvor kroz koji možete provući. U sledećoj prostoriji, pratite stazu desno i doći ćete do "Temple Entrance" Svetilišta van Crouching Tiger Temple-a. Sledi ravna staza uz stepenice templa da dođete do Tiger Vanguard. On je brz za tako velikog i moćnog neprijatelja. Njegovi napadi mačem mogu izbrisati većinu vašeg zdravlja jednim potezom, pa budite strpljivi. Koristite Red Tides čaroliju za transformaciju i pružite sebi "bespovratni zdravstveni bar", gde možete potpuno napadati na kratko vreme, bez brige o šteti koju pretrpite. Ubijte ga i ispustiće Keeness Of Tiger, jedinstveni predmet koji možete koristiti da otvorite neka vrata kasnije.

6. Tiger's Acolyte

Nakon Tiger Vanguard, manji Tiger's Acolyte Yaoguai Chief ne bi trebao biti problem. Pratite putanju izvan hrama Crouching Tiger da uđete u područje Yellow Wind Formation. Ovo područje je veoma linearno, pa samo nastavite napred dok ne pronađete most neposredno iza hrama "Windrest Hamlet". Na mostu se nalazi Tiger's Acolyte.

Vrlo je vešt sa mačem i može naneti veliku štetu u kratkom vremenu svojim veoma elegantnim napadima.Ima znatno manje zdravlja od Vanguarda, što omogućava da koristite sve svoje sposobnosti kako biste ga brzo savladali bez poteškoća. Kada umre, ostaviće vam jedinstveni predmet Old Rattle-Drum, koji se koristi za specifičan zadatak u Poglavlju 2.

7. Stone Vanguard

Može se pronaći na tački prelaska između dva regionalna puta, i postoje dva načina da dođete do njega. Prvi, nastavite dalje od Tiger's Acolyte i kroz čitav Yellow Wind Formation. Na kraju imate ivicu sa koje možete pasti u arenu Stone Vanguard. Drugi, dođite do ove arene desno iz Valley Of Despair kroz Fright Cliff region i sve do kraja. Mnogo je sporiji a brzina je izuzetno važna u igri. Sve je lako izbeći, pa i "specijalan" napad u kojem šalje gomilu miniona da skoče ka vama u brzom sukcesiji. Jedini problem je visoka količina zdravlja pa morate biti strpljivi. Kada ga ubijete, dobijate Sterness Of Stone predmet koji ako se kombinuje sa Keeness Of Tiger predmetom omogućava da:

  1. Otvorite glavna vrata iz King i Second Prince boss arene.
  2. Komunicirate sa brojačem pored statue ogromnog Buddhe u Tiger Vanguard areni.

8. Gore-Eye Daoist

Relativno nevažan Yaoguai Chief uprkos tome što se pojavljuje prilično kasno u Pog. 2. Možete izabrati jedan od dva puta: otvorite glavna vrata u blizini hrama "Valley Of Despair" nakon što pobedite oba Vanguard bossa i pratite put preko mosta; ili krenite kroz Stone Vanguard arenu pored hrama "Rock Clash Platform" pa skrenite desno na kraju puta i siđite niz pesak do hrama "Windseal Gate". Obavode do iste male čistine gde možete pronaći Gore-Eye Daoist. Više se mučite da ga nađete nego da ga pobedite! 

9. Mother Of Stones

Skriveni boss potreban za Man-In-Stone zadatak, i ne pojavljuje u dnevniku igrača. Morate ući u pećinu u središtu Fright Cliff regiona, zatim skrenuti levo pre nego što izađete iz pećine. Ovaj put vodi vas do gornjeg nivoa pećine gde možete pronaći Mother Of Stones kako se odmara u kutiji. Prilično bizarna borba ali nije previše teška. Umesto direktnog napada, Mother Of Stones jednostavno priziva sve više i više kamenih miniona da vam prave probleme. Samo ih ignorišite! Izbegavajte njihove napade dok se borite sa Mother Of Stones i ona će biti gotova bez problema. Nakon smrti vam ostavlja Stone Essence predmet koji možete dostaviti Man-In-Stone kako biste nastavili njegov zadatak.

10. Man-In-Stone

NPC koji se zapravo ne može smatrati pravim bossom, ali ima zdravlja kao boss. Pronaći ćete ga i započeti njegov zadatak tako što ćete krenuti donjim putem kroz stenu sa desne strane hrama "Squall Hideout" u Fright Cliff. Zarobljen je unutar stene, pa zbog toga traži da se pobrinete za Mother Of Stones kako biste ga oslobodili.

Kada mu dostavite Stone Essence, iskočiće iz zemlje i otkriti da vas je prevariojer je želeo predmet. Možete i trebateda ga napadnete. Pobedom nad njim, on će se predati i nakon ponovnog pokretanja oblasti će postati prodavac, a vi ćete otključati Azure Dust transformacioni čaroliju kao nagradu.

11. Yellow Wind Sage

Poslednji glavni boss Pog. 2, i najteži Yaoguai u ovom poglavlju pa budite pripremljeni. Da biste došli do lokacije Yellow Wind Sage-a, možete izabrati jedan od dva sledeća puta:

  1. Razgovarajtesa brojačem u areni Tiger Vanguard nakon što ste dobili oba predmeta Keeness Of Tiger i Sterness Of Stone i siđite u region Cellar.
  2. Napredujte do hrama "Windseal Gate" nakon Stone Vanguard ili Gore-Eye Daoist i prođite kroz velika dvostruka vrata.

Oba puta vodena isto veliko pustinjsko područje, i na kraju možete ući u peščanu oluju kako biste započeli borbu protiv moćnog Yellow Wind Sage. Kombinuje brzinu Tiger Vanguarda sa snagom Stone Vanguarda, i ima niz teško izbegavajućih napada zasnovanih na vetru.Prvo pobedite Fuban-a, jednog od tajnih bossova poglavlja, jer će vam pružiti posudu za protivvetar koja suzbija takve neprijatelje kao što je Yellow Wind Sage.

12. Shigandang (tajni boss)

Može se naći u istoj areni kao Stone Vanguard, na kraju Fright Cliff-a. Da biste otključali ovog bossa, morate prikupiti svih šest Buddha's Eyeballs razbacanih po Fright Cliff-u. Svaki se može izvući iz odgovarajuće statue Buddhe. Šest Buddha Eyeballs možete naći u pet područja i jedno u samoj areni. Možete ih nositi u Stupa Shrine i otvoriti portal za borbu sa Shigandangom.

SJedan od najtežih bossova u ovoj oblasti, pa budite u potpunosti pripremljeni sazdravljem i magijom, i maksimalno opremljeni protiv vatrenih napada. Ima snažan repertoar napada, uuz duboke udarce i široke vatrene eksplozije. Uz malo strategije možete ga prevazići.

 

Poglavlje 3 igre Black Myth: Wukong

Poglavlje 3 ima ukupno 23 bossa, uključujući 5 Yaoguai kraljeva. 

Br. Ime Bossa Tip Lokacija
1 Macaque Chief 1 Yaoguai Chief Snowhill Path / Frost-Clad Path
2 Kang-Jin Loong Yaoguai King Snowhill Path / Mirrormere
3 Captain Lotus-Vision Yaoguai Chief Pagoda Realm / Mani Wheel
4 Captain Wise-Voice Yaoguai King Pagoda Realm / Mani Wheel
5 Rat Captain Nije u Dnevniku Pagoda Realm / Lower Pagoda
6 Macaque Chief 2 Yaoguai Chief Pagoda Realm / Warding Temple
7 Kang-Jin Star Yaoguai King Bitter Lake / Turtle Island
8 Cyan Loong (tajni boss) Yaoguai King Bitter Lake / Turtle Island
9 Apramāṇa Bat Yaoguai Chief Bitter Lake / North Shore Of The Bitter Lake
10 Chen Loong Lik Bitter Lake / North Shore Of The Bitter Lake
11 Yin Tiger Lik Zodiac Village / Village Entrance
12 Non-White 1 Yaoguai Chief Valley Of Ecstasy / Mindfulness Cliff
13 Non-White 2 Yaoguai Chief Valley Of Ecstasy / Mindfulness Cliff
14 Lang-Li-Guhh-Lang Yaoguai Chief Valley Of Ecstasy / Forest Of Felicity
15 Old Ginseng Guai Yaoguai Chief Valley Of Ecstasy / Forest Of Felicity
16 Non-Able Yaoguai Chief Valley Of Ecstasy / Brook Of Bliss
17 Green-Capped Martialist (tajni boss) Lik Valley Of Ecstasy / Melon Field
18 Captain Void-Illusion Yaoguai Chief Valley Of Ecstasy / Longevity Road
19 Captain Kalpa-Wave Yaoguai Chief Valley Of Ecstasy / Longevity Road
20 Non-Void Yaoguai Chief New Thunderclap Temple / Temple Entrance
21 Non-Pure Yaoguai Chief New Thunderclap Temple / Temple Entrance
22 Monk From The Sea Yaoguai Chief New Thunderclap Temple / Temple Entrance
23 Yellowbrow + Macaque Chief Yaoguai King New Thunderclap Temple / Mahavira Hall

 

1. Macaque Chief (prvi susret)

Ponavljajući Yaoguai Chief boss kojeg ćete sresti tokom Pog. 3, i to vrlo rano duž glavne rute na Snowhill Path, malo dalje od "Frost-Clad Path" Keeper's Shrine. Nakon kratke scene gde Macaque Chief vidi vas i oživljava nekoliko smrznutih leševa da vas napadnu, popnite se uz nagib da se prvi put suočite sa Macaque Chief. Ponaša vrlo slično kao Tigrovi neprijatelji iz prethodnog Poglavlja dok pleše oko vas i napada brzim kombinacijama kandži i mača. Nema puno zdravlja i lako se savija pod teškim napadima. Nema puno odgovora na klonove koje možete stvoriti koristeći "A Flock Of Many" Spell.

2. Kang-Jin Loong

Moćni zmaj munje čeka vas na zamrznutom jezeru u regionu "Mirrormere" Snowhill Path. Da biste stigli, jednostavno nastavite kroz "Frost-Clad Path" dok ne izazovete scenu u kojoj e transformišete u slepog miša i pratite drugog letećeglika duž skriptovane rute dok ne sletite pored "Mirrormere" Shrine. Zamrznuto jezero je ispred vas i s leve strane se jednostavno uputite prema zgradi da biste aktivirali borbu sa bossom prvi put.

Veoma je teška meta za napad jer stalno serpentinom leti po nebu i poziva munje na vas. Najbolja prilika za nanosenje štete je kada udara repom u tlo. Izbegnite ovo, zatim ga Immobilizujte na nekoliko sekundi slobodnog i sigurnog oštećenja. Napadi težine dok ste u Thrust Stance su odlični za nanošenje štete čak i dok je Kang-Jin Loong u vazduhu.

3. Captain Lotus-Vision

Nakon pobed Kang-Jin Loong, automatski ste preneseni u pakleni Pagoda Realm, dom nekoliko bossova. Najlakši od njih je Captain Lotus-Vision, a nalazi se pored "Upper Pagoda" Shrine. Levo od Shrine je rupa u zemlji kroz koju možete pasti. Ispod toga je arena bossa Captain Lotus-Vision.

Više iritantan nego opasan, on voli da se teleportuje po areni, šalje projektile i energetske zrake da vas muče, dok omogućava svojim minionima leševimada vas odvuku. Morate da ga stalno pratite, izbegavate njegove napade i nanosite što više štete. Kada to učinite, ispustiće Spirit of Captain Lotus-Vision, jedinstveni predmet koji ne funkcioniše kao uobičajeni Spiriti. To je predmet zadatak i morate pobediti četiri Captain i prikupiti njihove Spirite kako biste otključali sve zaključane vrata Pagode.

4. Captain Wise-Voice

Drugi kapetan kojeg ćete sresti u Pog.3 i mnogo je opasniji od Captain Lotus-Vision. Nalazi se na vrhu Pagode, neposredno preko kamenog mosta od "Mani Wheel" Shrine. Put do njega je prilično vijugav, ali jednostavno pratite rampe unutra u ćelijama, i uzmite svaku koju možete pronaći dok ne stignete na vrh.

Ovaj Yaoguai King nije lak protivnik i morate ponavljati napade na njegovoj desnoj prednjoj nozi koja svetli dok ne padne, a zatim nanesite što više štete na njegovoj glavi pre nego što se oporavi. Lakše reći nego učiniti jer Captain Wise-Voice ima neprijatne napade koji smanjuju vaše maksimalno zdravlje i poziva munje koje prekrivaju celu arenu. Transformacija nije previše korisna ovde jer njegovi krikovi mogu brzo da vam oduzmu celo zdravlje. Fokusirajte se na korišćenje Immobilize i Cloud Step da biste naneli štetu i napunite svoje najjače Heavy Attacks kada god je to moguće.

5. Rat Captain

Boss protiv kojeg možete da se borite samo ako niste temeljni. Svodi se na to da li ste razgovarali sa kamenom osobom unutar kolibe blizu početka Poglavlja 2, i da li ste napredovali u njegovom mini zadatku uključujući pobedu nad dva Rat Captain neprijatelja u blizini dok NPC ne pomene "Treći Princ". Ako ste to učinili, kada sretnete Trećeg Princa unutar ćelije gde počinjete u Pagoda Realm, Rat Captain je već mrtav,  ubijen unutar ćelije. Možete da komunicirate da biste dobili Ashen Slumber Transformation Spell. Ako niste završili ove korake, Rat Captain će biti živ i u različitoj ćeliji u Pagoda Realm. Pratite ove korake za pronalaženje:

  1. Počnite na "Lower Pagoda" Shrine.
  2. Nastavite dok ne dođete do prve rampe do sledećeg nivoa.
  3. Izađite na balkon i skrenite desno.
  4. Pređite drveni gred na kraju balkona.
  5. Uđite u najbližu ćeliju i skrenite levo.
  6. Nastavite do samog kraja ovog puta da biste stigli do Rat Captain.

Koristi trik kombinacije ali ne morate mnogo da se brinete o njima jer ima malo zdravlja i može se Immobilizovati i brzo nadjačati vašim drugim Spellovima. Ubijte ga a zatim uzmite njegov Ashen Slumber Transformation kao nagradu.

6. Macaque Chief (drugi susret)

Vaš sledeći susret sa Macaque Chief je na nekoliko koraka od "Warding Temple" dalje u Pagoda carstvu, srećom daleko od samog zatvora. Pratite stazu do "Snow-Veiled Trail" iz Captain Wise-Voice arene, zatim skrenite levo uz stepenice, i nastavite pravo uz uvijene snežne stepenice do hrama u daljini. Unutra ćete pronaći Macaque Chief koji pokušava da probije čaroliju starog majstora, istu onuj koji vam je dao Blessed Gourd u Poglavlju 1. Pobedite ga i majstor će vam ponovo pomoći tako što će vam naučiti Ring Of Fire Spell.

7. Kang-Jin Star

Nakon što pobedite drugog Macaque Chief-a unutar Warding Temple-a, prošetajte kratko i naići ćete na sledeću Yaoguai King boss borbu protiv Kang-Jin Star. Ljudska forma zmaja protiv kojeg ste ranije borili u Pog. 3, Kang-Jin Loong, i ona je otprilike jednako teška kao ranije. Rado leti i stresa munje po areni. Na sreću, Immobilize obično uspeva da je zaustavi u ključnim trenucima. Morate ostati agresivni, jer ona nanosi mnogo štete, ali lako se uzdrma.

8. Cyan Loong (tajni boss)

Nalazi se sa desne strane Turtle Island, ne mnogo daleko od mesta na kojem se borite protiv Kang-Jin Star. Prvo uzmite Loong Scale iz First Prince arene u Pog. 2 ako već niste. Bez nje, samo ćete pronaći statuu Cyan Loong-a koja sedi na ivici ostrva i peca. Sa Loong Scale on će oživeti i napasti vas kada se približite. Nanosi ogromnu štetu sa svakim udarcem, a njegovi napadi su neobično vremenski postavljeni. Prvo pobedite Yin Tigra, zatim koristite njegov Ebon Flow Transformation Spell da uzdrmate Cyan Loong dok su vaši "Flock Of Many" klonovi takođe prisutni i nanose stalnu štetu.

9. Apramāṇa Bat

Nakon dolaska do "North Shore Of The Bitter Lake"  posle pobede nad Kang-Jin Star, ako nastavite koliko god možete duž obale, levo ako gledate prema moru, stići ćete do skeletnih ostataka gigantske zmije. U ovom području ćete pronaći Apramāṇa Bat, letećeg Yaoguai Chief-a sa zastrašujućim izgledom. Njegov trik je da parira vašim napadima pretvarajući se u Rock Solid, baš kao što vi možete. Ako ga udarite dok je takav, budite spremni na trenutni i snažan kontra napad. INe bi trebao predstavljati veliki izazov ako ostanete u pokretu i koristite svoje sposobnosti da ostanete što agresivniji.

10. Chen Loong

Tehnički Loong, nije skriveni tajni boss poput njegovih zmajskih rođaka. Idite kratko niz obalu North Shore, suprotno od Apramāṇa Bat, i malo uz vodu, blizu kolibe, naći ćete Chen Loong. Prilično neuhvatljiv i agilan, što ga čini teškim za praćenje i nanosenje pouzdane štete. Immobilize je veoma koristan ovde. Morate biti oprezni zbog njegovih napada munjom i raznih drugih napada sa munjom, ali znatno je lakši od drugih Loong susreta. Nakon vaše pobede, postaje nenametljiv iako deprimiran NPC, i možete da započnete brzi zadatak koji uključuje njega da otključate novu oblast.

11. Yin Tiger

Nalazi se u Zodiac Village, tajnoj oblasti koju možete otključati prateći zadatak Chen Loong-a uz ove korake:

  1. Pobedite Chen Loong.
  2. Razgovarajte sa Xu Dog-om u Cellar-u u Poglavlju 2.
  3. Primićete Special-Made Bone-Strengthening Pellet od Xu Dog-a.
  4. Vratite Pellet Chen Loong-u da otključate Zodiac Village.
  5. Kada ste unutar Zodiac Village, krenite niz levu stazu i uskoro ćete stići do Yin Tiger, koji stalno nešto kuje. Razgovarajte s njim i dobijate opciju da ga izazovete.

Veoma opasan protivnik, verovatno najopasniji boss u Poglavlju 3. Njegovi udarci mačem nanose ogromnu štetu, a njegove napadačke šablone je teško savladati. Otporan je na Immobilize, dok A Pluck Of Many ne deluje previše dobro protiv njega. Otključate Spell Binder pobedivši Green-Capped Martialist, a zatim koristite ovaj Spell da zamenite svoju Manu za napad sa štetom jer vaši Spells nisu od velike koristi ovde. Budite strpljivi i učite njegove pokrete, a budite i agresivni. Ovo je najviše Souls boss do sada. Nakon pobede, dobićete njegov izvanredan Ebon Flow Transformation Spell, kao i mogućnost da otključate novi curio slot kada razgovarate s njim ponovo!

12. Non-White (prvi susret)

Prođite kroz opasnosti Bitter Lake i stižete do Valley Of Ecstasy. Samo kratko nakon "Mindfulness Cliff"  nalazi se platforma za borbu protiv Non-White, tipa ludog izgleda sa bodljama koje izlaze iz glave i ramena. On ima raznovrstan skup veština uključujući napade ledom, otrovne projektili i sposobnost da blokira vaše udarce. Nema dovoljno trikova da se nosi sa vašim najboljim Spells. Immobilize, A Flock Of Many i napadi sa nabijenim udarcima će učiniti čuda protiv njega. Na oko 40% zdravlja, Non-White će nestati i možete ga pronaći kasnije duž linearnog puta priča.

13. Non-White (drugi susret)

Kada se ponovo sretnete sa Non-White-om, biće na punom zdravlju, što je frustrirajuće. Pratite linearni put kroz stenu iz arene prvog susreta. Stići ćete do druge snežne arene za minut ili dva, sa Meditacijskom Tačkom unutar. Ovo je mesto gde se borite sa Non-Whitepo drugi put.

Ovoga puta je moćniji, sa serijom napada skakanja koji izazivaju otrov i mogu naneti ogromnu štetu ako pogode. Još uvek je podložan vašim raznim Spell-ovima, pa dobro tempirajte svoje izbegavanje i dokrajčite ga da biste završili Poglavlje 3.  Kada pobedite Non-White, dobićete dobar iznos nagrade za vaš trud.

14. Lang-Li-Guhh-Lang

Veliki žabasti boss iz Poglavlja 3, u blizini hrama "Forest Of Felicity" u  Valley Of Ecstasy. Da biste došli do hrama,  koristite snežni tobogan na kraju drugog Non-White područja, a hram će biti direktno pred vama kada se zaustavite. Neposredno pre hrama postoji plitki prolaz kroz liticu s vaše leve strane, koji vodi direktno do Lang-Li-Guhh-Lang.

On je poput svih drugih žabastih boss-ova, ali u ledenoj varijanti koja vas može zamrznuti ako previše vremena provodite u blizini. Nema mnogo zdravlja pa možete popraviti štetu sa svojom Transformacijom i drugim čarolijama.

15. Old Ginseng Guai

Dobro skriveni Yaoguai Chief smešten u Forest Of Felicity. Ovo mesto je pravi lavirint, pa evo instrukcija kako da dođete do tačne lokacije boss-a:

  1. Prođite kroz kapiju ispred hrama "Forest Of Felicity".
  2. Skrenite levo u mali prolaz zaštićen od strane jednog živog neprijatelja.
  3. Skrenite desno u otvoreno područje, zatim ponovo desno i nastavite da trčite.
  4. Zaustavite se kada vidite drugu kapiju koju čuva veliki neprijatelj sa stenom.
  5. Skrenite levo kod ove kapije, zatim skrenite desno niz padinu.
  6. Prođite kroz sledeću kapiju i uđite u močvarno područje s desne strane.
  7. Izvucite centralnu pečurku iz zemlje da biste izazvali Old Ginseng Guai.

Jedan od tih relativno jednostavnih koji nema pravi odgovor kada koristite sve svoje čarolije u brzom uzastopnom redosledu. Pazite na njegove pomoćnike a na kraju ćete dobiti lepi Ginseng Cape.

16. Non-Able

Može se naći vrlo blizu hrama "Brook Of Bliss" pored Forest Of Felicity. Da biste došli do njega, pratite stazu niz padinu sa desne strane hrama "Forest Of Felicity", i uđite u vodu na kraju. Skrenite levo, zatim nastavite napred i hram "Brook Of Bliss" će biti ispod stepenica. Odavde, možete doći do Non-Able vraćanjem nazad i skretanjem desno neposredno pre hrama. Popnite se sa obe strane velikog kamena na kraju i naći ćete lepo veliko snežno prostranstvo gde možete da se borite sa Non-Able. U početku su mu ruke vezane ali se i dalje bori iznenađujuće dobro. Nakon što ispraznite njegov prvi bar zdravlja, oslobodiće se i boriti sa punom snagom. Njegovi neobično tempirani udarci i noge čine ovu borbu izazovom, ali je i dalje podložan svim uobičajenim trikovima kao što su Immobilize, A Flock Of Many, Transformations, Rock Solid...

17. Green-Capped Martialist

Jedan od tajnih boss-ova u Poglavlju 3, lociran u svom području u  Valley Of Ecstasy poznatom kao "Melon Field". Da biste ga otključali, potrebno je da završite misiju "Treasure Hunter" u Poglavlju 3, uz ove korake:

  1. Dođite do hrama "North Shore Of The Bitter Lake".
  2. Popnite se uz obližnji uzvišeni put.
  3. Spasite Lovca na Blago u hramu.
  4. Iscrpite dijalog sa Lovcem na Blago.
  5. Dođite do hrama "Towers Of Karma"u blizini arene Old Ginseng Guai.
  6. Pronađite Lovca na Blago u blizini hrama "Towers Of Karma".
  7. Bacite Ring Of Fire ispred Lovca na Blago.
  8. Sa hrama "Brook Of Bliss" pređite most i skrenite desno.
  9. Nastavite do kraja zamrznutog jezera.
  10. Skočite sa ivice gde se nalazi zamrznuti leš.
  11. Nastavite do dna da biste stigli do hrama "Melon Field".

Kada stignete do hrama "Melon Field", uđite u pećinu da biste aktivirali borbu protiv Green-Capped Martialist što je pravo ime Lovca na Blago. On je komplikovan lik koji voli da se teleportuje i postane ogroman vrtlog vatre. Rock Solid je efikasan protiv njegovog napada a možete sebi obezbediti prostor za disanje sa Imobilizacijom ili bilo kojom Transformacijom. Kada ga pobedite, otvorićete veoma jedinstvenu Spell Binder čaroliju, koja troši svu vašu manu da bi značajno povećala vašu štetu na duži period. Ova čarolija je odlična protiv boss-ova kao što je Yin Tiger.

18. Captain Void-Illusion

On nije čak ni živ ili savladiv kada dođete do njega. Naveden je kao Yaoguai Chief zajedno sa svojim kolegama kapetanima. Da biste ga pronašli, morate da dođete do hrama "Longevity Road" na kraju Valley Of Ecstasy. Umesto da idete napred od ovog hrama, okrenite se i krenite levo. Nakon nekoliko sekundi, videćete ogromno telo Captain Void-Illusion na tlu kod nogu velikog kipa. Komunicirajte sa njim da biste dobili Spirit Of Captain Void-Illusio.

19. Captain Kalpa-Wave

Poslednji od četiri kapetana u Poglavlju 3, nalazi se na prelaznoj tački između Valley Of Ecstasy i poslednje regije poglavlja, New Thunderclap Temple. Da biste ga pronašli, uputite se ka Svetištu "Longevity Road" i pratite desni put na kraju čistine ispred vas. Kada se popnete stepenicama prema hramu, suočićete se sa kapetanom Kalpa-Talasom.

Relativno jednostavan neprijatelj. Izgleda zastrašujuće, ali većina borbe se svodi na napade na njegove noge i izbegavanje udaraca nogama u pravom trenutku. Najopasnije napade možete neutralisati svojom Transformacijom, a korišćenje napada visoke štete duhom, poput Wandering Wight, ubrzava borbu.

20. Non-Void

Nije sam po sebi tajni boss, ali je povezan sa zadatkom koji možda želite da pratite. Za potpuno iskustvo, prvo razgovarajte sa lešom kod kapije ispred Svetišta "Forest Of Felicity" i iscrpite njegov dijalog dok ne dobijete sposobnost da se transformišete u lisicu. Nakon toga možete poništiti transformaciju i nastaviti igrati kao i obično, ali kada stignete do Non-Void, uđite u arenu kao lisica koristeći predmet Snow Fox Brush iz vašeg inventara. Lokaciju  možete pronaći prateći sledeće korake:

  • Oživite na Svetištu "Temple Entrance" u New Thunderclap Temple.
  • Prođite kroz vrata hrama ispred vas i izađite na drugu stranu.
  • Popnite se levim stepenicama.
  • Pratite put duž bedema i siđite stepenicama s vaše leve strane.
  • Uđite u hram ispred, i popnite se desnim stepenicama.
  • Izađite na balkon gde dva Guaia čuvaju stražu.
  • Prođite kroz dvostruka vrata i popnite se rampom i stepenicama iza nje.
  • Opciono - Transformišite se u lisicu pre nego što uđete u hram.
  • Uđite u hram i suočite se sa Non-Void.

Ako se transformišete u lisicu pre nego mu priđete, pokrenućete dodatnu scenu pre borbe, ali sama borba ostaje nepromenjena. Non-Void je izazovniji od ostalih "Non" bossova zbog svoje sposobnosti da se pretvori u duhovni oblik i postane nevidljiv, kao i da efikasno odbije mnoge osnovne napade kontrama. Dva poteza koja su se pokazala veoma korisnim protiv njega su "A Flock Of Many" jer ga armija Destined Ones može zablokirati, i Red Tides Transformation, koji je odličan za praćenje kada izbegava i nanosi veliku štetu. Nakon što porazite Non-Void-a, vratite se do leša kod Svetišta "Šuma Sreće" za završnu nagradu u questu!

21. Non-Pure

Poslednji od četiri "Non" bossa u trećem poglavlju igre Black Myth: Wukong. Nalazi se blizu kraja hrama New Thunderclap Temple. Od Svetišta "Temple Entrance" nastavite pravo, pređite ogromne stepenice i dođite do dvorišta sa dva džina. Uđite u hram sa desne strane kako biste se suočili s Non-Pure. On koristi mnogo širokih komboa sa svojim kopljem, ali su prilično laki za izbegavanje. Njegova navika da blokira frontalne napade je iritantnija, ali se može zaobići čarolijama i napunjenim teškim napadima dok na kraju ne padne kao ostali.

22. Monk From The Sea

Nalazi u uglu hrama New Thunderclap Temple. Najkraći put je da krenete desno od "Temple Entrance", popnete se uz rampu i stepenice, a zatim prođete kroz velika vrata. Ispred vas, iza ovih vrata je kameni postament iz kojeg izlazi Monk From The Sea kad mu se približite. Sa svojim pipcima i napadima leda u širokom području, Monk From The Sea može naneti veliku štetu jednoj meti ili očistiti arenu od više neprijatelja. "A Flock Of Many" je slab protiv ovog neprijatelja, pa je bolje koristiti najjače napade i Transformacije uz Immobilize, ili potpuno izbegavati magiju uz Spell Binder Spell.

23. Yellowbrow  i Macaque Chief

Poslednji boss u trećem poglavlju, nalazi se na vrhu New Thunderclap Temple, iznad mesta gde ste se borili sa Non-Pure. Pre ulaska, odmorite kod "Mahavira Hall." Prva faza je klasičan 1v1 duel sa Yellowbrow koji nanosi ogromnu štetu svojom munjevitom buzdovanom ali nema mnogo drugih trikova osim teleportovanja na kratku udaljenost. Nakon kratkog videa, suočićete se sa pojačanim Macaque Chief, koji koristi svoje poznate čudne kombo napade, uz nekoliko novih. Zadnja faza je skriptovani deo gde trčite po lebdećim skulpturama kao Macaque Chief, eliminišući neprijatelje i na kraju ponovo se borite protiv Yellowbrowa. Borba je neobična i izazovna, ali ne i najteža u ovom poglavlju jer čast pripada Yin Tiger.


 

Slični članci

19.
Sep.
2024.
Focus on
NPC-ovi u igri Black Myth: Wukong su ključni za sticanje novih moći i otključavanje načina za unapređenje The Destined One lika. Završavanjem njihovih...
15.
Sep.
2024.
Focus on
Teške igre su fenomenalne ali se nekada desi da ne svojom voljom preskočimo neke bitne momente. Ovo su tri lokacije koje morate posetiti u igri Black ...
12.
Sep.
2024.
Focus on
Postoje oni koji vole da ih igra iznenadi i da sve sami istražuju, ali je još više onih koji žele da znaju najosnovnije. Ukoliko volite da se p...