Focus on
15.09.2024.
Autor: Miloš Stokić

Black Myth: Wukong - Ovo morate uraditi!

3 stvari bez kojih igra nije ista

Moramo priznati da smo očekivali, ali smo ipak iznenađeni najnovijim hitom Black Myth: Wukong.

Ova igra je već oborila rekorde na Steam platformi, a svakodnevno izaziva igrače svojom kompleksnom borbom i zamršenom pričom. Milioni igrača su već instalirali igru, ali mnogi se suočavaju s problemom nedostatka informacija. Igra je kompleksna i baca igrače direktno u akciju bez mnogo pomoći u vezi sa ciljevima i kontrolama. Black Myth: Wukong gotovo ništa ne objašnjava o tome šta treba raditi osim glavnih komandi. Mnogo nas je koji se pitamo koliko li još tajni krije a koje niko do sada nije otkrio. I tu nastaje problem jer pre nego što igrači shvate stvarne ciljeve igre, možda su već propustili neka od najvrednijih stavki.

Black Myth: Wukong je akciona avantura, koliko i lov na skrivena blaga. Prikupljanje svih tajni u igri zahteva više od običnog istraživanja. Morate razgovarati s NPC-ima, pažljivo posmatrati okolinu i čak se vraćati u prethodna područja s vremena na vreme. Ovo su tri tajne o mestima koja NIKAKO be treba da propustite!

Pročitajte tekst BLACK MYTH WUKONG - Igra koju morate igrati!

 

Posetite Hram Ancient Guanyin

Hram Ancient Guanyin je jedna od prvih velikih tajni koje možete pronaći u Black Myth: Wukong, a proces otključavanja vas uči mnogo o tome kako igra postavlja skrivene oblasti za otkrivanje.

Tokom prvog poglavlja igre, borićete se protiv nekoliko bossova koji čuvaju ogromne zvona. Guangzhi i Guangmou čuvaju prva dva, a treće ćete pronaći u areni bossa Whiteclad Noble. Nakon što zvonite treće zvono, izađite iz arene i pronaći ćete novi put sa leve strane od mesta gde ste prvi put ušli.

Kada stignete u Hram Ancient Guanyin, moraćete se suočiti s Elder Jinchi. On je veoma sličan bossa Wandering Wight kojeg možete sresti ranije u Poglavlju 1, ali ima dodatnu sposobnost lečenja i povremeno će pozivati svoje učenike da vas napadnu.

Obavezno uzmite Guanyin's Prayer Beads iz trupa izvan arene bossa, a to će vam omogućiti brzi oporavak kada vam bude potreban, i eliminišite sve Jinchi-jeve minione dok se okupljaju oko njega, kako ne bi mogao da se izleči.

Hram izgleda fantastično i borba s bossom je sjajna, ali igrači će takođe želeti da završe borbu kako bi dobili Vessel zvan Fireproof Mantle. Možete koristiti ovu sposobnost tokom borbe s Black Bear Guai na kraju Poglavlja 1 da vam pomogne da prebrodite njegovu razornu drugu fazu.

 

Borite se u Kraljevstvu Sahali

U Poglavlju 2, možete pronaći ulaz u tajno kraljevstvo zlata, gde vas čekaju bossovi i bogatstva.

Dolazak do njega nije lak zadatak, ali proces počinje razgovorom s Drunken Boar, kojeg ćete pronaći kako odmara blizu dna ogromnih stepenica pored Rockrest Flat svetilišta. Zatražiće od vas Sobering Stone. Nakon što mu ga date, preseliće se u Crouching Tiger Temple. Kada ga tamo sretnete, moraćete mu dati Jade Lotus, a zatim ćete morati da prikupite Arhat Gold Piece pobedivši First Prince of Flowing Sands u Sandgate Village.

Sa ovim zlatom u svom posedu, možete se vratiti na mesto gde ste prvi put sreli Drunken Boar koji će pokušati da vas napadne zbog komada. Kada pobedite u borbi, Drunken Boar će se popeti stepenicama i provući kroz metalna vrata na vrhu. Ukoliko ga pratite, bićete prebačeni u Kraljevstvo Sahali, ali vaša borba još uvek nije gotova.

Ova oblast sadrži alternativnu verziju Tiger Vanguard bossa i ogromnog bossa skakavca nazvanog Fuban. Neće biti lako, a najbolji pristup u ovoj borbi je da idete polako i postepeno, udarajući između njihovih kombinacija i zatim se distancirajte.

Ima mnogo nagrada za pobedu nad ova dva, uključujući Wind Tamer Vessel koji vam može pomoći tokom borbe s Wind Sage-om koja zatvara Poglavlje 2.

 

Zodiac Village kao obavezan odmor

Zodiac Village je središnja oblast gde svi NPC-ji koje sretnete dolaze da se opuste. Kada ih upoznate tamo, imaćete centralno mesto za nadogradnje. Putovanje u Zodiac Village takođe otključava novu borbu s bossom, kao i način da dobijete potrebne resurse i lekove besplatno.Ova tajna oblast može biti jako teška za otključavanje iuključuje užurban boss fight.

Prvo morate pronaći Basement shrine u Crouching Tiger Temple iz Poglavlja 2. Ovo je mesto gde ćete sresti Xu Dog-a, koji može da praviti pilule i lekove. Nastavite kroz Poglavlje 3 dok ne stignete do obale Bitter Lake. Možete pronaći kabinu pored vode, a u vodi blizu nje biće stari Loong po imenu Chen. Ovaj boss ima tendenciju da napuni celu arenu svojim napadima munje, tako da će vam Cloud Step biti najbolji izbor pri izbegavanju njegove razorne sposobnosti tokom borbe. Pobedite ga u borbi i zatim iscrpite njegov dijalog, koji je sve o očuvanju njegove besmrtnosti.

Xu Dog če ponovo da zakorači. Vratite se u Cellar, i Xu Dog će vam dati Special-made Bone-Strengthening Pellet. Vratite se s tim Chen-u u kabini i stari Loong će vam dati predmet nazvan Ruyi Scroll u zamenu. Scroll će vas transportovati u Zodiac Village, gde vas čekaju svetilište i svi vaši omiljeni NPC prijatelji.

Slični članci

12.
Sep.
2024.
Focus on
Postoje oni koji vole da ih igra iznenadi i da sve sami istražuju, ali je još više onih koji žele da znaju najosnovnije. Ukoliko volite da se p...
07.
Sep.
2024.
Focus on
Zbog čega je ova prelepa igra zasnovana je na velikom kineskom romanu Putovanje na zapad, vredna vašeg vremena, pročitajte u tekstu.