Focus on
19.09.2024.
Autor: Miloš Stokić

Black Myth: Wukong - NPC vodič

Pomoć je uvek dobrodošla!

Odavno nas neka igra nije iznenadila kao Black Myth: Wukong, ali njena složenost i manjak objašnjenja su povod da pokrenemo ovaj serijal tekstova koji će, nadamo se, pomoći da lakše prođete igru, a neće uticati na uzbuđenje pobede.

Šta je NPC?

Znamo da većina zna, ali za one koji su novi u svetu gejminga, ili samo iz zabave čitaju tekst, evo objašnjenja.

NPC (Non-Player Character) u igrama označava likove koje igrač ne kontroliše direktno, već ih kontroliše igra. Ovi likovi služe različitim ulogama u svetu igre, kao što su:

  • Oni koji daju zadatke: Daju zadatke igračima koji im pomažu da napreduju u igri.
  • Prodavci: Omogućavaju igračima da kupuju ili prodaju predmete.
  • Saveznici ili neprijatelji: NPC likovi mogu biti prijateljski nastrojeni i pomoći igračima, ili neprijatelji koji se bore protiv njih.
  • Priča i atmosfera: NPC likovi često pružaju informacije o svetu igre i pomažu u razvoju priče.

 

Poglavlje 1 

Horse Yaoguai (Konj Yaoguai)


Prvi NPC kojeg možete pronaći u Black Wind Mountain (Planina Crni Vetar) je Horse Yaoguai (Konj Yaoguai). Pojavljuje se u većini poglavlja igre. Da biste ga pronašli, prvo morate pobediti Lingxuzi (Lingksuži) i otključati Back Hills Shrine (Svetilište Zadnjih Brda). Od tog mesta, držite se leve strane dok ne pronađete mali ulaz u pećinu. Put je obeležen sa dve neosvetljene baklje. Unutra ćete videti Horse Yaoguai (Konj Yaoguai) kako se odmara pored meditacijskog mesta koje vam nudi besplatni Spark. Razgovarajte sa njim i iscrpite sve njegove dijaloge. Nakon toga će nestati do kraja Chapter 1 (Poglavlje 1) i ponovo se pojaviti u Chapter 2 (Poglavlje 2).

 

Shen Monkey (Šen Majmun)

Drugi važan NPC u Chapter 1 (Poglavlje 1) je Shen Monkey (Šen Majmun). On je ključan za unapređenje vašeg healing gourda (lekovitog suda), pružajući vam pristup Soaks i Drinks koji menjaju njegovu funkciju. Nalazi se u Bamboo Grove (Bambusova Šuma), blizu Marsh of White Mist Shrine (Svetilište Bele Magle). Na putu ka njemu naići ćete na scenu gde ga napadaju Snake Patrollers (Patroleri Zmija), dok je vezan za drvo. Nakon što pobedite neprijatelje, Shen Monkey (Šen Majmun) će vam pružiti svoje usluge, a potom će se preseliti na novu lokaciju.

 

Poglavlje 2

Xu Dog (Ksu Pas)

Xu Dog (Ksu Pas) je alhemičar koji nudi Celestial Medicines (Nebeski lekovi) koji trajno unapređuju vaše statistike. Njegov questline (niz zadataka) omogućava vam izradu lekova na bilo kom svetilištu. Možete ga pronaći u blizini Sandgate Village (Selo Peskovna Kapija), u blizini Village Entrance Shrine (Svetilište Ulaza u Selo). Nakon što razgovarate sa njim i završite njegov zadatak, dobićete pristup raznim lekovima koji vam pomažu tokom igre.

 

Man-in-Stone (Čovek-u-Kameni)

Man-in-Stone (Čovek-u-Kameni) vam omogućava otključavanje Azure Dust Transformation (Transformacija Azurni Prah), a kasnije postaje prodavac specijalnih predmeta. Nalazi se u Fright Cliff (Litica Straha), blizu Squall Hideout Shrine (Svetilište Skrovište Oluje). Da biste ga pronašli, krenite putem sa desne strane i potražite kamenu strukturu u kojoj će biti zarobljen.

 

Drunken Boar (Pijani Vepar)


U Fright Cliff (Litica Straha) ćete naići na Drunken Boar (Pijani Vepar) blizu Rockrest Flat Shrine (Svetilište Stenoviti Ravni). Ovaj NPC se odmara na kamenu pored uništene drvene barijere, a njegov questline uključuje donošenje posebnih pića koja povećavaju vaše sposobnosti borbe. Razgovarajte sa njim kako biste dobili instrukcije za dalje.

 

Poglavlje 3

Pagoda Realm Prisoner (Zatvorenik Pagoda Carstva)


Dok istražujete Lower Pagoda Realm (Donje Pagoda Carstvo), naići ćete na Pagoda Realm Prisoner (Zatvorenik Pagoda Carstva) u jednoj od ćelija. On vas može naučiti specijalnim tehnikama, ali da biste ga oslobodili, prvo morate pobediti Captain Lotus-Vision (Kapetan Lotus-Vizija). Nakon što završite njegov zadatak, otvoriće vam se nove mogućnosti za unapređenje vaših veština.

 

Fox Guai (Lisica Guai)


Nakon što stignete u Valley of Ecstasy (Dolina Ekstaze), možete pronaći Fox Guai (Lisica Guai) u blizini Forest of Felicity Shrine (Svetilište Šuma Sreće). Ovaj NPC vam daje specijalni predmet koji vam omogućava da se privremeno transformišete u lisicu, što vam može pomoći da izbegnete neprijatelje i dobijete prednost u borbi.

 

 

Poglavlje 4

Horse Guai (Konj Guai)


Horse Guai (Konj Guai) se ponovo pojavljuje u Chapter 4 (Poglavlje 4), ovaj put zarobljen u čauri u oblasti Middle Hollow (Srednja Šupljina). Nakon što ga oslobodite, možete nastaviti njegov questline i dobićete pristup novim moćima koje će vam olakšati napredak kroz poglavlje. Razgovarajte sa njim nakon oslobađanja kako biste otključali nove dijaloge.

 

Daoist Mi (Taoista Mi)


Daoist Mi (Taoista Mi) je tajni NPC koji se pojavljuje isključivo u Purple Cloud Mountain (Planina Ljubičastog Oblaka). Njegova lokacija je skrivena, a njegovi zadaci donose retke nagrade i unikatne predmete koji vam pomažu u kasnijim fazama igre. Da biste ga pronašli, istražite svaku pećinu i skrivene prolaze dok ne otkrijete njegovo skrovište.

 

Poglavlje 5

Pale-Axe Stalwart (Blede Sekeira Neumoljiv)


Tokom Chapter 5 (Poglavlje 5), suočićete se sa izazovnim neprijateljima, a jedan od najznačajnijih NPC-ova je Pale-Axe Stalwart (Blede Sekeira Neumoljiv). On vas vodi kroz zadatke koji su povezani sa završnom borbom protiv Pale-Axe Vanguard (Blede Sekeira Predvodnik), koji je jedan od glavnih bossova ovog poglavlja. Pale-Axe Stalwart (Blede Sekeira Neumoljiv) vam može ponuditi moćne predmete i savete za borbu protiv njegovog vođe.


 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50366
Sifu je akciona beat 'em up igrica koja se igra iz trećeg lica. Sama igra a je insp...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50186
Sifu je akciona beat 'em up igrica koja se igra iz trećeg lica. Sama igra a je insp...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

15.
Sep.
2024.
Focus on
Teške igre su fenomenalne ali se nekada desi da ne svojom voljom preskočimo neke bitne momente. Ovo su tri lokacije koje morate posetiti u igri Black ...
12.
Sep.
2024.
Focus on
Postoje oni koji vole da ih igra iznenadi i da sve sami istražuju, ali je još više onih koji žele da znaju najosnovnije. Ukoliko volite da se p...