Focus on
10.08.2024.
Autor: GameS

Šta sve znamo o NBA 2K25?

Novi Dribble Engine i još toliko toga

NBA 2K je predstavio gameplay pregled najnovijeg izdanja u svojoj dugogodišnjoj seriji, NBA 2K25, sa obećanjem novih funkcija koje bi mogle doneti zanimljivu dinamiku kako za početnike tako i za iskusne igrače. Prema rečima direktora gameplay-a Mike Wanga, više stvarnih NBA snimaka je prevedeno na igru na terenu u NBA 2K25.

Jedna od najneverovatnijih nadogradnji na našem pogonu u poslednjih 15 godina“, izjavio je on.

Koje su novine u NBA 2K25?

NBA 2K25 donosi brojne novine i unapređenja u seriji, uključujući novi mod Learn 2K, ProPlay tehnologiju i poboljšane mehanike šutiranja. Ova poboljšanja pružaju igračima više opcija za učenje i uživanje u igri, kao i autentičniji doživljaj na terenu.

Learn 2K je potpuno novi mod koji nudi razne tutorijale kako bi vam pomogao da naučite igru dok se zabavljate. Mod sadrži:

  • Početničke tutorijale – Naučite osnovne elemente igre.
  • Napredne tutorijale – Savladajte kompletan set poteza u NBA 2K25.
  • Film Room – Gledajte video snimke i naučite kako da poboljšate svoju igru.
  • Mini-igre
  • Freestyle
  • Practice Play
  • Scrimmage

Ako ste novi u seriji ili niste igrali neko vreme, preporuka je da isprobate Learn 2K kako biste se upoznali sa svim novitetima.

ProPlay tehnologija koristi stvarne snimke iz NBA utakmica kako bi dodao više od 9.000 novih animacija u igru, uključujući preko 1.100 „signature shot animations“ koje najvećim zvezdama igre daju prepoznatljiv izgled i osećaj.

„Dribling engine u NBA 2K25 generiše dinamične pokrete iz stvarnih NBA snimaka kako bi kreirao nov i autentičniji osećaj,“ rekli su iz 2K Sports-a. „On prevazilazi animacije i pretvara pokrete sa loptom u jednu celovitu, dinamičnu celinu, jedan na jedan sa načinom na koji igrači driblaju u stvarnom životu.“

Novi set profila za vreme šutiranja  Shot Timing  nude dve opcije:

  • Low Risk-Reward – Fokusira se na dobru osnovnu igru u napadu, kao što je otvaranje igrača i pružanje dobrog pogleda na koš.
  • High Risk-Reward – Namenjen igračima koji su savladali mehaniku otpuštanja lopte, omogućavajući im više pogodaka bez obzira na poziciju i način šutiranja.

2K Sports je izneo plan za predstavljanje igre tokom narednog meseca:

  • 5. avgusta – Preview modova MyPlayer i MyCareer.
  • 12. avgusta – Preview modova MyNBA i The W (WNBA).
  • 19. avgusta – Detalji o MyTeam modu.
  • 26. avgusta – Informacije o The City, hub svetu za MyPlayer i MyCareer.

„Uzima sve ove pro-play animacije koje imamo – preko 1.500 animacija – i dinamički kreira sve pokrete, sve prelaze koje su ti potrebni da bi potez sa loptom bio tačno tamo gde želiš“, objasnio je Mike Wang o dribble engine-u.

U trejleru igre istaknuti su ključni igrači sa loptom kao što su Steph Curry, Tyrese Haliburton, Jalen Brunson i mnogi drugi. Korišćenje njihovih veština sa loptom uključuje precizne zaustavljanja, eksplozivne pokrete, autentične potpisne pokrete i dinamički generisane pokrete.  Igrači mogu očekivati bolji protok kada, na primer, zvezda San Antonio Spursa Victor Wembanyama procenjuje odbrambene igrače pre nego što izvede svoj jedinstveni skok-šut.

Wang je napomenuo reči „personalizacija, prilagođavanje i pristupačnost“ kao osnovne principe koji su vodili stvaranje NBA 2K25. Početnici mogu poboljšati svoje veštine pre nego što se takmiče sa drugima putem Learn2K funkcije, dok iskusni digitalni košarkaši mogu usavršiti svoj zanat sa izazovnim vežbama i treninzima.

Još uvek postoje druge oblasti igre koje će biti otkrivene. Na primer, hoće li MyCareer mod biti poboljšan? Hoće li virtuelna valuta i dalje igrati veliku ulogu u određivanju rasta svakog korisnikovog MyPlayer-a kada se takmiče?

Važno je napomenuti da su ProPLAY, The City, The W i MyNBA dostupni samo na verzijama igre za nove generacije. To uključuje PS5, Xbox Series X|S i PC. Nadalje, Cross-Play se vraća, ali je dostupan samo za PS5 i Xbox Series X igrače.

Inovacije šutiranja u NBA 2K25 Gameplay-u

Što se tiče stvarnog gameplay-a, NBA 2K25 nudi nekoliko ofanzivnih inovacija. Mnogo novih ProPLAY animacija je zasnovano na šutu, a NBA 2K25 nudi različite načine za pucanje, postizanje poena i dominiranje u ofanzivi.

Prvo, Pro Stick Rhythm Shooting je najnoviji način šutiranja u NBA 2K.

Ritmičko šutiranje će igrati integralnu ulogu u postizanju poena. „Uvek je bilo isto – držiš dugme pritisnuto i pustiš ga da bi izveo šut“, rekao je Wang.

„Sa pro stick ritmičkim šutiranjem, želiš da pokušaš da uskladiš ritam šuta svog igrača, tako da povučeš desni stick dole, a kada dođe do tačke zatezanja, gurneš desni stick gore u ritmu sa njegovim stvarnim šutem. Ako savladaš ritmičko šutiranje, možeš zapravo biti mnogo bolji od nekoga ko koristi tradicionalno regularno dugme za šut.“

Kao što se kaže, „odbrana osvaja šampionate.“ Savladavanje grublje strane košarke u NBA 2K25 – Defensive Movement System – moglo bi vrlo dobro odrediti vaš uspeh na semaforu. „Ako držiš taster za intenzitet pritisnut, možeš se kretati levo i desno bočno ili napred i nazad čak, i možeš preseći igrača sa loptom. Ako možeš dobro predvideti i učiniti to u pravo vreme, možeš ih naterati da izgube loptu ili da podignu loptu. Ako si tip igrača koji zaključava protivnika sa loptom, to je stvar koju želiš savladati.“

Drugi mehanizam za šutiranje je novi Signature go to Shots. U ovom sistemu, igrači drže desni stick gore da bi izveli sekvencu za veličinu koja se povezuje sa njihovim skokom. Gotovo svaki igrač u NBA ima svoje jedinstvene potpisne šuteve, a programeri su se pobrinuli da to zabeleže sa ProPLAY tehnologijom.

NBA 2K25 takođe sadrži novu funkciju za otkazivanje-kenselovanje šuta koja ti omogućava da prekineš bilo koji napredni šut u bilo kojem trenutku. Dakle, ako se pripremaš za šut, ali nešto ne izgleda kako treba, možeš pomeriti desni stick da napraviš novi potez i potpuno promeniš svoju ofanzivnu strategiju.

Na kraju, NBA 2K25 sadrži nove Shot Timing profile kako bi ti pomogao da se prilagodiš stilu igre po svom izboru. Ako si nov u NBA 2K, možeš postaviti shot timing profile na nisko da bi naučio kako igra funkcioniše. Kada se osećaš sigurnije u svoje šuteve, povećaj profile tajminga šuta i pronađi ono što ti najbolje odgovara.

Defanzivne Inovacije u NBA 2K25

Ali dok ofanziva dobija igre, odbrana osvaja šampionate, a NBA 2K25 gameplay sadrži nekoliko novih poboljšanja i sistema za odbranu.

Prvo, NBA 2K25 gameplay sadrži novi defanzivni Cut-off sistem koji ti omogućava da menjaš pravce koristeći desni stick. Ovo ti omogućava da se bočno pomeriš u poziciju da presečeš ofanzivni napad. Ovo stvara prilike da poremetiš njihov momentum, blokiraš njihov šut, ili čak ukradeš loptu.

Nadalje, Contest sistem je dobio neke promene u vidu novog dinamičkog sistema težine. „Evaluation effect“ proračunava reakcije defanzivnih igrača na početku šuta naspram njegovog oslobađanja od protivničkog igrača. Igra zatim izračunava pravi uticaj pokrivenosti (kvalitet odbrane) u zavisnosti od različitih faktora.

Koja su poboljšanja AI u NBA 2K25?

I dok NBA 2K25 gameplay osnažuje igrača sa novim potezima, takođe je unapredio AI - Adaptivni / Dinamički AI.

Na svim platformama, AI je unapređen da dinamički odgovara na akcije igrača. Na primer, ako ofanzivni igrač pokazuje obrasce u svojim šutevima, defanzivni AI će to prepoznati i prilagoditi svoju strategiju da ih poremeti. Slično tome, ofanzivni AI će prilagoditi svoje pozive za akcije i pokrete kako bi iskoristio slabosti defanzivnog igrača.

Kada izlazi NBA 2k25?

NBA 2K25 izlazi 6. septembra 2024 za Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X.

Gde kupiti NBA 2K25?

Najnoviju NBA 2K25 košarkašku simulaciju za PS5 NBA 2K25, PS4 NBA 2K25, XBOX ONE NBA 2K25, Switch NBA 2K25 konzole, možete brzo i povoljno kupiti u GameS online shop-u, ili u nekoj od GameS-ovih prodavnica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu. U GameS-ovim prodavnicama možete poručiti NBA 2K25 uz brzu i sigurnu dostavu na celoj teritoriji Srbije.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41580
NBA 2K25 - PlayStation 4 Nastavi tradiciju i ispiši svoju istoriju u najno...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50576
NBA 2K25 - PlayStation 5 Nastavi tradiciju i ispiši svoju istoriju u najno...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
NBA 2K25 - Nintendo Switch Nastavi tradiciju i ispiši svoju istoriju u naj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO1083
NBA 2K25 - XBOX ONE Nastavi tradiciju i ispiši svoju istoriju u najnovijem...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD

Slični članci

10.
Jul.
2024.
Vesti/Najnovije
T2 nam je napokon ponudio informacije o najnovijem NBA 2K25 naslovu, a najbitnije je da imamo datum izlaska!