Focus on
20.06.2024.

Najbitnije činjenice o igri Star Wars Outlaws

Sve što treba da znate o Star Wars Outlaws: datum izlaska, platforme, gejmplej i likovi

Čini se da će ova 2024. godina biti obeležena i upamćena po novim Ubisoft naslovima i naravo, očekivanim hitovima. Jedna od igara od koje se mnogo očekuje je Star Wars Outlaws!

U pitanju je open-world sci-fi avantura koju razvija Massive Entertainment, a izdaje Ubisoft. Ovaj akcioni RPG iz trećeg lica prati Kej Ves, odmetnicu iz kriminalnog podzemlja Star Wars univerzuma. Iako se igra očekuje u avgustu,iznenađujuće je koliko malo informacija o njoj imamo. Ali hajde da vidimo šta je ono što znamo!

 

 

 

Radnja

Radnja igre je smeštena između Star Wars: Imperija uzvraća udarac i Star Wars: Epizode VI - Povratak Džedaja. Tokom ovog turbulentnog perioda, Pobuna je u punom jeku, a Galaktička Imperija očajnički pokušava da zadrži vlast. Dok se veliki sukobi odvijaju, kriminalno podzemlje cveta, pružajući šanse lukavim odmetnicima poput Kej Ves da zarade malo novca ako pravilno odigraju svoje karte.

Kao Kej, igrači će se suočavati sa brojnim izazovima, uključujući pucnjavu, pregovaranje i letenje, dok pokušavaju da prežive u surovom svetu. Ako su promotivni trejleri indikativni, očekuje nas dinamičan gejmplej sa glatkom borbom i brzim tempom.

 

Okruženje

Videli smo niz različitih planeta i lokacija, ali nedavna demonstracija igre otvorenog sveta Ubisoft Forward bila je fokusirana pre svega na prilično poznatu planetu – Tatuin. Tačnije, grad Mos Eisley, kosmodrom koji je, naravno, poznat po tome što je jadna prava uzavrela košnica ološa i podlosti. Ceo kultni grad je slobodan za istraživanje u igri, koja ne uključuje samo poznate lokacije koje će fanovi Ratova zvezda prepoznati, već i potpuno nova područja koja nikada ranije nisu viđena.

Gejmplej

Igrači će istraživati pet različitih planeta u spoljnim rubovima galaksije: Tošara, Akiva, Kižimi, Kantonika i Tatuin. Svaka planeta nudi jedinstvenu paletu boja i raznovrsne lokacije za istraživanje, od gustih tržišta do zapanjujućih pejzaža.

Gejmplej uključuje borbu, tiho kretanje, krađu i regrutovanje stručnjaka koji mogu pomoći Kej u njenim misijama. Kej će imati pristup različitim vrstama naoružanja i specijalnim sposobnostima, poput "Eagle Vision" iz Assassin's Creed serijala, što će joj omogućiti da efikasno rešava zadatke.

Dopalo nam se kako će to sve izgledati a naročito brod Trailblazer. Kakve će vrste različitih pretnji doneti različite vrste brodova ostaje da se vidi, ali iz onoga što smo do sada videli, svemirska bitka u Star Wars Outlaws svakako izgleda obećavajuće.

Stealth

Čini se da će Stealth biti važan deo osnovne petlje igranja sa dosta mogućnosti. Niks može da krene prema neprijateljima i odvrati im pažnju, dajući Kej kratak prozor da se pojavi i dokrajči ih. Nik takođe može da šalje impulse koji efikasno deluju kao skeniranje, naglašavajući obližnje neprijatelje.

Kej takođe može da čuči, da se skloni, da u tišini obara neprijatelje iza zaklona, da otključava vrata i sefove i slično. Izgleda da će imati na raspolaganju prilično raznovrsnupaletu stelt poteza, a sigurni smo da ima više sposobnosti koje igra još nije otkrila.

 

Neprijatelji

Prikazani su nam pogledi na niz različitih tipova neprijatelja sa kojima će se igrači boriti u igri. To uključuje XXS seriju Enforcer Droida koje smo tokom godina videli u mnogim Star Wars medijima.

Tu su Massifs, koji su četvoronožni predatori koji su poreklom sa Tatooine, debeli, ljuskave kože, šiljastih bodlji i oštrih očnjaka.

Gamorreans, humana vrsta poznata fanovima Ratova zvezda, koje su kao telohranitelji unajmili Džaba Hut i njegov sindikat.

Death Troopers, elitna varijanta Stormtroopera sa kojom će Kej morati da se suoči ako privuče previše pažnje Carstva,  pa čak i Rankor.

 

 

 

 

Kantine

Dosta vremena će igrači provoditi u kantinama. Na ovim lokacijama će moći da razgovaraju sa različitim NPC-ima kako bi dobili kontakte i saznali informacije vezane za misije i sporedne zadatke, dok će pored toga imati i mogućnost da se bave raznim sporednim aktivnostima. To će uključivati igranje sabacc, borbe sa varalicama i nalaženje načina da prevare sebe, igranje raznih arkadnih igara i još mnogo toga .

Svetski događaji

Dok istražuju planete u Star Wars Outlaws i lokacije u svemiru, igrači će naići na nekoliko opcionih aktivnosti poznatih kao svetski događaji, koji će dinamički uticati na njihovu reputaciju u različitim frakcijama igre u zavisnosti od toga kako odluče da se sa njima sarađujete. Na primer, u neobaveznoj borbi tokom demonstracije igranja, Kej je uspela da spasi članove Pajkovog kartela od pirata, što je zauzvrat pozitivno uticalo na njenu reputaciju u Pajkovom sindikatu. Svetski događaji će biti razbacani po celoj galaksiji, a igrači će moći da se bave njima na različite načine u zavisnosti od toga kakva je njihova reputacija kod svih različitih frakcija.

Likovi

Dosta je likova za koje smo saznali da će se pojaiti u igri. Čini se da će se mnogi boriti za titulu najinteresantnijeg a evo samo nekih od njih.

Kay Vess i Nix

Ova avantura u dalekoj, dalekoj galaksiji stavlja igrače u kožu protagonistkinje Kej Ves, zajedno sa njenom ljupkom Merkal saputnicom Nix inspirisanom aksolotlom. Kay oživljava Humberly González, a njena gluma je već čini istaknutim ženskim likom u kanonu Ratova zvezda. Nix će pomoći da se donese oružje za Kej, da odvrati pažnju, kao i da je prati u poterama, a glas će joj dati Dee Bradley Baker, koja takođe daje glasove The Bad Batch i Clone Troopers u Ratovima zvezda.

ŠERIF Kvint

Ubisoft Forward gameplay se fokusirao na neke nove elemente koji ranije nisu pomenuti, prvenstveno na način na koji će sposobnosti funkcionisati u igri. Otkriveno je da bi Kej morala da traži i sretne određene stručnjake da bi ih naučila i otključala, kao što je Zabrak barmen po imenu Bram za veštine rukovanja bravama, tučnjavom u kantini i brzim razgovorom. Drugi stručnjak prikazan na snimku igre je stručnjak za revolveraše iz Weequay po imenu Šerif Kvint, koji je stacioniran van Wayfar na Tatooine. Zvuči kao da će se sve te različite veštine blastera, uključujući sposobnost Deadeye bullet-time, naučiti kroz vašu interakciju sa Kvintom.

ND-5

ND-5 je po mnogima ozbiljnija verzija Čubake za Kej Vess, nitkov i komandos droida.On zvuči često veoma besmisleno i tu je da zaštiti Key. ND-5 oživljava glasovni glumac Jay Rincon, koji je glumio u Cobweb i The Beekeeper, a prethodno je dao glas P-3 i Sergey Nechaev u engleskoj sinhronizaciji Atomic Heart. Još jedna stvar koju treba primetiti je da je ovaj droid definitivno preživeo bitku zbog mogućeg traga svetlosnog mača na njegovim grudima, a to može biti čak i povezano sa njegovom pričom o Ratovima klonova i možda čak i pridruživanjem Droid Gotri.

 

Danka

Danka je novi lik Mon Calamari kreiran za Odmetnike iz Ratova zvezda, a takođe će igrati glavnu ulogu u Kejinim pričama. Prvi put se pojavila u trejleru za igru koji je predstavljen na leto 2023. godine, gde smo saznali da je Kej završila misiju za Danku koja je uključivala krađu predmeta iz Pyke Sindikata. Ona daje zadatke odmetnicima. Njena baza operacija u baru zvanom Jaunta's Hope na planeti Toshara podseća na lokacije Star Wars Jedi: Survivor's, Piloon's Saloon i Doma Dendrina prodavnica antikviteta na Kobohu.

 

Sliro

Sliro je kriminalac koji vodi kriminalni sindikat Zerek Beš. Vidite ga kako se sastaje sa predstavnicima Pyke Sindicate, Crimson Dawn i Hutt kartela na Canto Bightu. On je ubeđen da je zlatno doba za podzemni svet pošto je Imperija previše zauzeta obračunom sa pobunjenicima na vrhuncu galaktičkog rata, a Kej Ves izgleda da mu je trn u oku tokom cele igre i zato je on juri. Ovom novom negativcu će glas dati Caolan Byrne, koji je glumio u TV serijama Titanic: Blood and Steel i Das Boot.

 

Jaylen Vrax

On sigurno nije prijatelj Kej i ND-5. Jedan je od glavnih likova koji oblikuju Key Vess, dok je šalje da izvede opasnu pljačku koja bi osakatila Zerek Beša, jednog od glavnih negativaca u igri. Njegov sveukupni karakter, međutim, i dalje ostaje misterija.

 

Bib Fortuna

Dok ste videli kako se priča Biba Fortune završila od strane Bobe Feta u drugoj sezoni Mandalorijaca, videćete još od ovog  jezivog bledog Twi'lek pošto postoji cela misija posvećena Džabi Hatu.  Bib Fortuna će nesumnjivo igrati glavnu ulogu u savetovanju Džabe tokom dijaloga sa Key Vess.

 

Vail

Boba Fett i Fennec Shand su dobili neočekivanu konkurenciju i njeno ime je Vejl, a Sliro ju je unajmio da lovi Kej Ves, nazivajući je "jedan od najboljih lovaca u Outer Rim." Njena odeća i ukupna estetika podsećaju na Jango Fett i The Mandalorian, s obzirom na pojas za municiju i komunikacione slušalice. Takođe saznajemo da se ND-5 i Kej Ves susreću prvi put kada droid uđe da je spasi od Vejl tokom misije u kojoj pretražujemo olupinu broda na Toshara  potrazi za navigacionim kompjuterom.

 

Lady Qi'ra i The Crimson Dawn

Kako su se svi nadali, The Crimson Down će se vratiti u Star Wars Outlaws. Predstavnik njenog sindikata ogrnut crvenom bojom bio je prisutan na sastanku sa Slirom na otvaranju trejlera priče. Kira je prvi put kreirana za Solo: A Star Wars Story gde je otkriveno da radi za Maula u Grimiznoj zori i da je bila vezana za Han Sola. Potvrđeno je da će Kej Ves ukrstiti puteve sa njom, a znamo da će to biti jako interesantno videti i igrati.

 

Datum Izlaska i Platforme

Star Wars Outlaws izlazi 30. avgusta 2024. godine i biće dostupan za Xbox Series X|S, PlayStation 5, i PC. Igrači sa konzolama prethodne generacije će morati da se prebace na nove platforme kako bi uživali u ovoj uzbudljivoj avanturi. Preorder za Star Wars Outlaws je u toku i trajaće do par dana pred sam izlazak.

Zaključak

Star Wars Outlaws obećava da će biti jedan od najočekivanijih naslova godine, donoseći sveobuhvatno iskustvo open-world igre smeštene u univerzumu Star Wars-a. Sa naglaskom na kriminalno podzemlje i dinamične mehanike, igra pruža sve što fanovi ove franšize mogu poželeti.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50527
Radi osiguranja sopstvene dominacije u svemiru, sa svojim brodom Trailblazer upusti se ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Radi osiguranja sopstvene dominacije u svemiru, sa svojim brodom Trailblazer upusti se ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Radi osiguranja sopstvene dominacije u svemiru, sa svojim brodom Trailblazer upusti se ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.499,00 RSD
Vrsta
Nova
12.499 ,00 RSD

Slični članci

27.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Još jedna igra je ovih dana dobila datum izlaska uz odličan trejler koji je zainteresovao mnoge.
24.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Kolektorska izdanja su već problem u najavi.
28.
Dec.
2022.
Ova mama je gejmer
Spisak serija i filmova koji su zasnovani na hit video igrama je poduži. I često se postavlja pitanje šta bi još bilo ineresantno za snimanje. ...