Aktivacija Steam igaraIgre koje u opisu na sajtu imaju gornji bedž zahtevaju Internet konekciju i registraciju na servisu Steam. Prilikom pokretanja diska trebalo bi da vam bude automatski instaliran i Steam servis, međutim ukoliko se to ne desi instalaciju možete preuzeti sa http://store.steampowered.com/about

Ukoliko ne želite da koristite Steam servis, ne slažete sa sa Steam uslovima korišćenja ili iz bilo kog razloga želite da vratite igru, molimo Vas da ne skidate celofan sa igre.

Ako prvi put koristite Steam, potrebno je registrovati nalog klikom na Create new account. Pratite uputstva na ekranu i u slobodna polja unesite podatke kao što su željeno korisničko ime i lozinka. Preporučujemo da zapišete podatke koje ste koristili tokom registracije (username-korisnično ime, password, e-mail i tajno pitanje). Ove podatke ne otkrivajte nikome! Takođe, ignorišite i poruke u kojima vam se traže ovi podaci – Steam support vam nikada neće tražiti podatke od naloga!

Steam Login             

Sada se možete prijaviti na svoj nalog. Može se desiti da vam Steam traži dodatnu šifru prilikom prijave, ona će vam biti poslata na e-mail adresu koja je ostavljena tokom registracije naloga.

Nakon prijave, pokrenuće se aktivacija igre sa prostorom za unos serijskog broja (slika levo); u slučaju da se prozor ne pojavi, igru aktivirati klikom na Games a zatim na Activate product on Steam. Kod za igru se obično nalazi na knjižici koja dolazi uz igru ili kao nalepnica u kutiji igre. Ovaj kod unesite tačno onako kako je napisan, uključujući i crtice. Posle aktivacije će vam biti ponuđena instalacija igre (slika u sredini) sa informacijama o količini prostora koji će biti zauzet na hard disku i opcijom da igru instalirate u drugi folder na kompjuteru. Nakon izbora foldera za instalaciju biće ponuđena opcija postavljanja shortcuta na desktop (slika desno) nakon čega se igra instalira. Aktiviranu igru kasnije možete naći u meniju Library, opcija all games.

*Važno! Igru je moguće aktivirati i koristiti samo na jednom Steam nalogu!*

  

Tehnička podrška: https://support.steampowered.com/